Stora apelsiner med tjockt skal samt glass och chokladsås behövs till den här skapelsen.
Skär av toppen på apelsinerna, spara dem. Gröp ur innehållet i apelsinerna. Skär ut spöklika ögon och munnar. Frys apelsinerna en stund så att skalet stelnar något. Fyll sedan apelsinerna med glass och chokladsås och ställ i frysen över natten.
Några pumpor vid entrén är ju alltid mysigt/ruskigt att mötas av. Har själv *bara* en balkong och där finns både pumpor och lyktor som lyser upp i höööstmööörkret muuhuuuaaa.
Ja, det är bara fantasin och handlaget som sätter gränser.
Sådana här marshmallows spöken gjorde jag i massor förra året som grannungarna
glatt proppade i sig. Kanske blir det likadan i år.
Detta behövs:
20 st marshmallows
300 gram vit choklad
50 gram mörk choklad
20 st grillspett eller glasspinnar
300 gram vit choklad
50 gram mörk choklad
20 st grillspett eller glasspinnar
1. Spetsa marshmallows på varsin pinne. Ställ dem upp och ned på en tallrik och sätt in dem i
frysen i ca 20 minuter. Smält under tiden den vita chokladen i vattenbad.
2. Ta ut marshmallows, en i taget, ur frysen och doppa dem i den vita chokladen.
Det går bra att doppa och låta överflödig choklad rinna bort lite. Låt spökena stelna, gärna i
kyl.
3. Ge spökena ansikten genom att doppa en spetsig grillpinne i smält, mörk choklad och ”måla”
på ansikten. Låt spökena stå i kylen tills de ska serveras.
frysen i ca 20 minuter. Smält under tiden den vita chokladen i vattenbad.
2. Ta ut marshmallows, en i taget, ur frysen och doppa dem i den vita chokladen.
Det går bra att doppa och låta överflödig choklad rinna bort lite. Låt spökena stelna, gärna i
kyl.
3. Ge spökena ansikten genom att doppa en spetsig grillpinne i smält, mörk choklad och ”måla”
på ansikten. Låt spökena stå i kylen tills de ska serveras.
Glöm inte att ställa tillbaka klockorna 1 timme.
(Ja, jag vet både datum och klocka är fel på min blogg 01.55 söndagmorgon 26okt)
Nattinatti//
Marie
5 kommentarer:
Åh vilken superbra inspiration!!De där marschmallowsen ser hur goda ut som helst
kramkram M
Hej härlig blogg jag hottat till. Tack för tipset om marsm-spöken, det kommer väl till pass till helgen. Fortsatt fin söndag// Eva med Pärlbloggen AngelPearls
Jag glömde jag.. att ställa om klockan. Så vi steg upp tämligen jättetidigt;)
Och jag längtar också till Halloween nu. Och tänker absolut ta till mig utav recept. TACK!
Kram Lallis
Tekla maräng...hur skulle man kunna motstå ett besök på en blogg med det namnet? Låter gott :)
Kul att hitta hit :)
/Skatan
Min man gillar inte halloween så vi firar inte det, men vi åker istället till kyrkogården och firar allahelgona.
Kram Lotta
Skicka en kommentar