Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 29 augusti 2009

Sigtuna Möte

Mina steg förde mig till Sigtuna idag för att vara med för femtioelfte gången eller så på
Sigtuna Möte som är en marknad i 1912 års anda.
Citat: *Upplev en traditionell hantverksmarknad. Här finns också musikunder hållning, turer med Sigtunas gamla brandbil, positiv halaren och Lions loppmarknad. Dr Drake har till sin praktik inbjudit Doktor Björn som tar emot krassliga nallar av alla slag.*
Det absolut första jag snubblade över efter att ha klivit utav bussen var detta stånd med hemgjort risknäck, vaniljcocos bollar och jag vet inte vad. Jag tyckte även att det var ett utav dom snyggast upplagda stånden.



Sigtuna rådhus.

Levande musikunderhållning och dans med Märsta folkdans gille. Det var så att det spratt i benen.


Här fanns det en del att se med fiskben, hattar och fårskin även stickat och virkat fanns.
Om man ville se mer så har dom en liten affär i Sigtuna som är öppet året om.


Vad vore en marknad utan brända mandlar om inte annat så för doften som sprider sig runt i kring. Jag hade dock en påse i hand som jag smaskade utav.


Tant Brun och Tant Gredelin var ute och spatserade på Sigtunas gator och torg.



Även Tant Grön och Farbror Blå var med på promenaden. Faktiskt så var lilla Pricken också med men han ville inte vara med på bild. Jag kände mig som en glad liten femåring där jag stod och försökte att komma åt och fota dom. (Kan sägas att vi var många som ville fota.)



Många fina saker att ha till balkongen, men för en gångs skulle så besinnade jag mig.

Som ni ser så var vädret helt gudomligt, sol och lagom varmt och lite fläktar då och då.
En hel del folk, men alla var på ett strålande humör så det gick lätt och smärt fritt att ta sig fram.

Så var det en rund tur med brandbilen för den som så önskade. Man fick även ta sig en närmare titt på dagens brandbilar om man ville.
Så fanns det loppisar både här och där, en del som Lions stod för och en del privat personer och klasser som passade på att prova lyckan.


Det var en bra dag förutom att jag var lite stressad för jag hade ingen hundvakt där hemma...
För er som eventuellt har tid, lust och närhet till Sigtuna så pågår även *mötet* i morgon kl 11 - 16.
Ha nu en riktigt skön söndag!
Tjingeling//Tekla Maräng

NI har väl tagit en lott hos mig där ni har chansen att vinna en korg med tre vaser i, Björn Hellbergs senaste deckare, trädgårdstvål, smides sax och sommar te. Om inte tryck HÄR!

12 kommentarer:

Susanne sa...

Men va härligt!!..Ser väldigt mysigt ut..Jag älskar de små gatorna med gulliga små hus..Ja jag hade nog oxå blivit som ett litet barn om jag set farbror Blå och tanterna komma gående på gatan..Vilken härlig dag!!
Ja så va det där med Blogger ..Säkert jätte bra..Det enda jag inte tyckte om var att det teckensnitt som jag nu vant mig vid inte fanns..Massa nya saker och ganska bra grejer oxå men jag håller mig nog till det jag gjort hela tiden..Godnatt Kram Susanne

promenader på landet sa...

Vilken jättemysig marknad och lite annorlunda mot alla andra! Skulle gärna varit med! Kram från Maria

hönemor sa...

Hej du, tack för turen till Sigtuna marknad, såg väldigt trevligt ut där, tant Brun och tant Gredilin såg frodiga och goa ut. Kram Katarina.

Marie sa...

Så mysigt....och vilka fina bilder du har tagit. Här var det verkligen något för båda öga och inte minst munnen. (många smarriga saker där) Och du, tack för väldigt hygglig kommentar hos mig, blir så glad. Kram och önskar dig en skön söndag!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ooo så mysigt...vilken charmig marknad med självaste farbror blå med tanter!!
gillar med det överstya ståndet!

Kram ♥ Millan

Anneli sa...

så härligt, verkar vara en jättemysig marknad...tänk att möta tant grön, tant brun, tant gredelin, farbror blå och pricken...läste mycket de fina böckerna för mina barn...är så fina att bara titta i...har sparat dem...
kram
annelie

Thorins Trädgård sa...

Hallå Teklamarängen! Det är ju nästan nästgårds, och det missade vi! Men det ser ut som om du haft en fantastisk dag!

Marit

Bitte sa...

Åh, så mysigt det verkar! Och vilka härliga bilder! :-)

Jag gillade också tanterna och farbror Blå när jag var liten, det skulle ha varit helhäftigt att få se dem i "verkligheten"!

Kramis
Beatrice

Viola sa...

VIlken härlig utflykt, Sigtuna är verkligen en idyll och det fanns en vagn där som hade mkt jag skulle vilja haft...så rart med hela familjen med tanter och sällskap, hoppas du har en skön söndag, kramen

Åsa sa...

Vilka mysiga utflykter du är på, blir lite avvis ;) Var ju själv på marknad, men den kan inte jämföras med detta... //Kram Åsa

Sorkfröknarna sa...

En sådan underbar marknad, synd att man bor så långt ifrån.
Christina

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att få följa med dej på Sala Möte. Verkar vara en trevlig marknad som jag skulle velat gå på. Är den alltid sista helgen i augusti? Sigtuna hör till de städer som jag aldrig besökt, tyvärr. Nu hoppas jag att du får en skön vecka.
Kramis Birgitta