Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 13 augusti 2009

Skärgården

Att jag är förtjust i vatten i alla former och båtar har ni vid det här laget säkert märkt utav.
Har hittat lite bilder som låg och skvalpade här i burken som inte har fått vara med här på bloggen. (Jo kanske någon har varit med en vända redan och då är det får att jag har tyckt om den lite extra).
Jag har ju varit ute en del turer här i Stockholms skärgård under slutet av juli och nu i augusti så här kommer några skärgårdsbilder där ifrån.


Den här bilden är tagen på Blockusudden som ligger längst ut på Djurgården.Med risk att jag har totalt fel så tror jag att detta är ejdrar. Min bror skulle stöna ihjäl sig om han läste detta och det vore fel, för att inte tala om hur länge jag skulle få äta upp det. Det är så att brorsan har varit med ett flertal år och skjutit just sjöfågel och sedan tvingat mig mer eller mindre att tillaga dessa delikatesser. Med för det mesta lyckade resultat. Första gången jag fick hem sjöfågel så kom dom med fjädrar och allt! Ni kan ju tänke er hur jag såg ut i ansiktet och hur jag funderade på hur i hela friden man *skalade* fågeln. (Jag var sjutton år och kunde knappt koka ägg).(Tycker fortfarande inte om att rycka fjädrar så numera kommer dom hem *skalade* till mig). Så jag tänkte att det går säkert lättare när den är tillagad, så in med hela rasket i ugnen med lite olja på. Vem har sagt att det bara är Melker i Saltkråkan som har lysande idéer.
Säger bara att det är tur att korvkiosker finns.

Svallvågorna slår in emot stranden.

Tycker att det är ett sådant underbart ljud när vattnet *rusar* in och sen dras ut igen.
Det är ett ljud som bara måste upplevas...


Så snyggt med segelbåten i en härlig fart framåt. Jag riktigt hörde hur vattnet lät emot kölen.


Det finns ju faktiskt en himmel även ute i Skärgården och rätt som det är så tittar man upp och ser dessa flygkonstnärer. Vad länge dom kan glidflyga på termiken, det är verkligen en fröjd för ögat.

Blockhusuddens fyr.


Fiske är inte helt fel och absolut inte i kvällningen.


Var rädda om ER alla bloggvänner, gamla som nya! Vill bara tala om nu igen att det är ju så kul med alla kommentarer Ni skriver.
Tjingeling//

10 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej och åååh vad jag njuter av dina bilder i dag jag älskar också vatten och solnedgångar! Visst är det kul med kommentarer och jag tittar gärna in till din fina blogg! Lägger dig i min favoritlista nu! Stor kram från Maria

Bodil sa...

Hejsan!

Vad underbara bilder.
Vatten är så underbart, rogivande, mäktigt och kul på samma gång.
Vatten , stan är full av vatten med Robert Broberg lyssnar jag ofta på.
Har aldrig varit i Stockholms skärgård men en dag ska jag ta med maken och Matilda dit!

Tack för fina bilder.

Kram Bodil.

Livet på Sjögård sa...

Vilken alldeles underbar sistabild! Och javisst är skärgården underbar, nog är det härligt att ha turen att bo alldeles intill och få uppleva den på nära håll :)
Kram J

Hemmalycka sa...

Åhh vad vackert, du verkar ha gjort fantastiska utflykter. Otroligt vackra bilder.
Må så gott
Åsa

Birgitta sa...

Vilka sköna bilder du förärar oss idag. Man riktigt njuter och kan nästan känna vågskvalpet. Du har verkligen förgyllt tillvaron med alla bilder från huvudstaden i sommar.
Vad roligt att du blir inspirerad av de gamla fina kuddarna. Ja de är ju inte gamla, utan uppsydda efter gamla mönster. Nu blir det säkert nya kuddar inspirerande av dessa.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Mamma Millan sa...

Stockholms skärgård är ju nåt extra!!! Sååå vacker solnedgång!!!
Go Kväll!!

~~♥ Kramelikram Millan♥~~

Betongängeln sa...

härliga bilder...verkligen...
haha...det skulle vara en syn om vi hade en dvärgflodhäst här på lilla innergården, men hon skulle nog få plats, är ju inte så stor och rör ju sig inte så värst mycket såg vi när vi träffade henne på Eskilstuna zoo, är ju för söt tycker jag***
kram
annelie

Gunilla sa...

Ja dessa bilder du visar är ju verkligen riktig sommar. Det är något som man går hela året och längtar efter och tiden går så fort när det är fint väder.
Stockholms skärgård har jag aldrig varit till så det är verkligen njutbart att se på dina bilder.

Ha det gott och en trevlig helg.
Gunilla

LEVA MED FEM BARN sa...

Åh vad fridfulla bilder tänk och sitta där på båten och kisa ut över vattnet.

gulle hexan sa...

å vad sköna vattenbilder:)
tack:D
undebart å få se..
kraaam