Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 1 augusti 2009

Sightseeing

Det är så roligt för ibland händer vissa saker fortare än vad man tänkt sig.
Jag har ju tjatat här på bloggen om att jag längtar efter havet, nåja i detta fall blev det en sjö om vi skall vara petiga, närmare bestämt Mälaren eller som vi säger Melaren.

Det hela började med ett mobilsamtal i torsdagskväll från ett stycke kusin som talade om att dom var på väg i mot Stockholm för några dagars besök och ville ha trevligt sällskap (tack, tack) och gärna någon eller i bästa fall flera sängar att sova i. Dom vet att jag tycker om snabba ryck och helst inte planerar månader innan.

Så vi bestämde hos för att ta en sightseeingbåt runt Kungsholmen som igår. Så om ni vill så hoppa i och gör er klara för nu åker vi.

Först satt vi ett tag på ett fik och väntade på att båten skulle gå ifrån Stadshuskajen.


Här kommer båten Drottningholm i tuffandes från just Drottningholm vars turer startar här ifrån Stadshuskajen.

Tänk att ha en kolonistuga här vi Karlbergskanalen det vore grejer det, men gissa om köerna hit är långa? Säger bara årtionden. Här i trakterna finns även Stockholms kolonisternas föreningshus som man kan hyra för en billig penning för att ha möten och små fester i, för koloniföreningens syften.Här kommer ett härligt utomhusbad längst ut vid Fredhäll som var ett av dom första utomhusbaden i Stockholm och byggdes till Världsutställningen 1897.


Här är Västerbron med vy över innerstaden med Riddarholmen som front. Riddarholms kyrkan med sina svarta spiror där dom flesta kungar ligger begravda, dock inte Bernadottesläkten som ligger i Hagaparken.


Här kommer suckarnasbro som leder över till Långholmen ifrån Södermalm.


Det här kallar jag *riktiga* båtar. Vilket hantverk att bygga träbåtar och även att underhålla dom. Jag nästan känner tjärdoft och fernissa, blandat med bräckt vatten och markistyg (det heter inte markistyg men jag hittar inte ordet just nu).


Här dyker Stadshuset tornet upp som jag tycker är en av dom vackraste byggnaderna i Stockholm.


Och så ett sista foto över Riddarholmen med det vita runda tornet Birger Jarl. Hans torn måste ju få vara med det var ju ändå han som sägs ha grundat Stockholm ca 1252.


Så har jag roat mig ännu en dag som har gått lite för fort men varit mycket trevlig och vacker.
Ha nu en fortsatt trevlig helg//

14 kommentarer:

Therese sa...

Du visar verkligen sommar stockhol från dess vackraste sida! Massor av kramar till dig och de fyrbenta!

Krydda Livet sa...

Wow så härliga bilder :) Du tjatar om havet, jag tjatar om hus haha. Men visst är havet underbart. Bara vattnet får en att njuta på ett speciellt sätt. Man blir harmonisk och lugn.

Hoppas du får en skön lördag kväll. Kramar Josefin

Birgitta sa...

Hej
Trevligt att få följa med dej på sightseeing i Stockholm från sjösidan. Väldigt vackra bilder och Stockholm är ju en vacker stad med mycket vatten och grönska.
Ha en skön helg.
Kram Birgitta

Åsa sa...

Vad vackert, får nog ta en sån båttur nästa år! Vi har sån härlig natur här hemma i Sverige! //Kram Åsa

promenader på landet sa...

Hej! Första gången jag kikar in till dig vilken jättefin och härlig blogg du har! Visst är det härligt att vara vid vatten så somrigt och rofyllt! Kram från Maria

Sjabbig men chic sa...

Sommar-Stockholm är så otroligt vackert. Så mycket vatten och så mycket grönt. Jag har faktiskt jobbat på Långholmsgatan på PK-banken en gång i tiden.

Kram Lisa

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul med besök. Härlig rundtur ni varit ute på. Verkar ju som om vädret var perfekt också.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Katta sa...

Tack för den sightseeingturen. Skulle faktiskt vilja åka den själv när jag ser dessa fina bilder.visst är de fina de gamla träbåtarna.Tänk att ha en sån liggandes i vattnet nedanför kollonistugan vid Karlbergskanalen ahh. Drömma kan man ju. Kram Katta

Häxan sa...

Åh, nu längtar jag till Stockholm. Fina bilder och en härlig utflykt.

Therese sa...

Vad bra! Då tar jag det som ett löfte att vi får följa med på fler turer i sommar Stockholm :-) På det sättet förlängs ju min semester i massor ;-) Hi,hi. Kram!

Hulda sa...

Hej!
Med såna bilder du bjuder på vill man direkt åka till huvudstaden och uppleva det vackra själv! Fast utan båtfärd. Jag blir så sjösjuk!
Hulda

gulle hexan sa...

kära tekla marie..:)
vilka häärliga fotos du bjuder på.:)
stockholm så ljuvliga bilder.
många stora tack för det:)
kramar....:)

peppan sa...

Du ser ut att ha haft en underbar dag.
Christina

Hjärtat Mitt sa...

Tack för rundturen!
Den var verkligen vacker.
Jag älskar vatten.
Caféet i förra inlägget var inte så dumt det heller.
Härliga bilder.

Kram Mari