Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

fredag 14 augusti 2009

Hösten...

Får väl stämma in i det många bloggar redan har konstaterat och skrivit om att, hösten är på väg. (Fast jag tror att man i min del av världen kommer att få många varma runt 20-22 grader och soliga dagar till långt in i september).
Det är första dagen idag som jag har frusit om mina armar när jag går med korta ärmar.
Idag har det även varit lite grå mulet med regn skurar och ute på våran stora äng så är det fotbollsturnering med massvis med lag med adepter i skolans alla åldrar och det är ett säkert tecken på att hösten är i antågande. Det är alltid fredag-söndag innan skolan börjar som denna turnering går av stapeln.

Ja skolan börjar! Det minns jag fortfarande med förtjusning när jag gick i lågstadiet som det pirrade av förväntan i hela kroppen. Man fick en ny väska (ja bara till första klass), pennskrin och att få välja vilken penna jag skulle köpa det tog tid det. Som tur var så har jag haft en av världens mest tålmodiga mammor, som mamma.
Så skulle man välja vilket omslags papper som man skulle ha på böckerna och på skolbänksbotten. Fast jag försökte så fick jag aldrig två olika sorters papper, nä det skulle vara enhetligt enligt mamma. Ofta så bjöd mamma mig på saft och bulle på ett närliggande konditori där jag fick sitta i lugn och ro och välja vilket papper som skulle få följa mig varje dag under ett läsår. Jag tyckte det var ett super viktigt jobb, hela året kunde ju bli fel (denna tanke slog mig i trean). Som tur var så var pappershandlaren av det förstående slaget så mamma lyckades alltid få ta med sig dom fyra- fem mest tänkbara alternativen till konditoriet som jag redan då länge och omständligt beslutat mig för, men ännu inte kunnat bestämma mig för det slutgiltiga.
Förstår numera verkligen varför jag fick saft, mamma behövde själv något att stärka sig med och min mamma bara älskade kaffe alla tider på dygnet.

Rönnbären riktigt dignar på träden och kastanjerna är gröna.

Böcker tycker jag tillhör hösten (fast jag läser lika mycket böcker året om). Mycket beroende på att väldigt många författare kommer ut med sina alster just till hösten.

Just nu har jag absolut ingenting att läsa här hemma det är så att jag nästan klättrar lite på väggarna. Fick då den briljanta idén att söka efter bloggar som skrev om böcker...och hamnade på bloggen En bok om dagen.


Där jag fann en lysande idé som är så härligt att få ta del utav nämligen följande:


En favorit i repris: Pocket & Prassel!

Det här är bytet för dig som gillar böcker i pocketformat och som uppskattar att få något roligt ät bart dessutom. Så här funkar det:* Alla som har en aktiv blogg och postadress i Sverige får vara med.

* Du tar emot tre försändelser från en person som är din hemliga bokvän. Den som du skickar till och den som du får ifrån är inte samma person.


* Du skickar tre försändelser till din utsedda bokvän. Försändelserna ska skickas 1-14 september, 1-14 oktober och 1-14 november.* De personliga uppgifter som du får veta om din utsedda bokvän - namn och adress - behåller du självfallet för dig själv.


* I försändelsen (som du skickar som brev eller om du vill göra det enkelt för dig: med ett av postens förfrankerade kuvert, lämpligen storlek M) ska ligga en pocketbok som passar din bokväns smak. Den får vara begagnad om din bokvän har uttryckt att det är ok - men tänk på att det ska vara såpass bra skick att din bokvän blir glad. Du ska också skicka med lite ätbart. Det kan röra sig om godis, te, kaffe, snacks, kryddblandningar, lokalproducerad mat (som lämpar sig att skicka i brev). Tänk på att noga läsa dig fram till vad din bokvän tål och tycker om - eller vill smaka...


* Alla som är med svarar på ett enkelt frågeformulär i sin blogg, rörande tycke och smak om böcker och ätbart. Detta för att den hemliga bokvännen ska ha lättare för att hitta rätt bok och rätt "smaskigt ätbart" då brevet ska göras i ordning! Detta frågeformulär publiceras här på En bok om dagen i samband med att alla får uppgift om sin bokvän.


* När du packar ditt brev, se till att du har tänkt igenom innehållet så att det är sådant som din bokvän kan tänkas bli glad över att få! Det är liksom poängen med det hela; att få skämma bort någon och dessutom själv få en guldkant på tillvaron... Det är inte förbjudet att lägga till något annat än en pocket och prassel - men det här är inte tävling om värsta, bästa paketet. Det handlar om att visa omtanke!


* När du har får ett brev från din hemliga bokvän, ska du berätta om det i din blogg. På så sätt vet din vän att brevet har kommit fram - och alla vi andra som läser din blogg, vi får ett litet boktips!


* Din anmälan ska vara mig tillhanda på mejladress enbokomdagen[at]hotmail.com senast den 20 augusti. Anmälan ska innehålla ditt riktiga namn + adress, samt adress/länk till din blogg. Alla som anmäler sig får en bekräftelse på sin anmälan, fast det kan dröja ett dygn.


* Den 23 augusti får du veta vem du ska skicka dina försändelser till!Välkommen med din anmälan!


Och du - sprid gärna inbjudan vidare! ;-) och ja det har jag nu gjort.

Nu får ni ha en TREVLIG HELG//Tekla Maräng

8 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Det är helt ok att du länkar! Det är förresten inte bara ok, det är väldigt kul, dessutom! ;-)

Sjabbig men chic sa...

vad fasen! jag älskar böcker och speciellt pockets men jag sitter på jobbet nu och hinner inte läsa allt för det ringer.;)
Men du jag kan i alla fall berätta att i morgon väntar härliga 8 ÅTTA! grader enligt prognosen. Det är så jag har lust att skriva fy f.n!!

Kramis Lisa

H A N N A S - F O R M sa...

Hej vän!

Å, låter härligt...jag hinner dock nästan aldrig läsa så mycket som jag önskade...

Tack söta du för din goa hälsning, det värmde!

KRAM
Hanna

Mamma Millan sa...

hallojsan..japp nu är skolan i antagande..såå fort det gått!!Sommaren når sitt slut trist:/

~~Trevlig Helg~~
♥Mamma Millan♥

Viola sa...

På måndag ska vi ta emot våra 250 elever från 28 olika nationer..underbart att arbeta med så många kulturer..och vi firar med stort jippo på morgonen...vilken kul grej med pocket böckerna...måste läsa igenom det noga en gång till, tack för tipset, ha en skön helg, kram

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det kyligare ute nu även om det är fint väder. Vilken kul idé med böckerna och pysslet. Ska fundera på om jag ska haka på.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Livet på Sjögård sa...

Det var verkligen härligt att läsa om ditt minne med din mamma inför skoldtarten... Kunde riktigt känna kaffedoften i cafét och se dig pilla på de olika papperalternativen. :)

Marie sa...

Vilken skön idè, men någon postadress i Sverige har jag ju inte och idag upptäckte jag att jag behöver en ny bokhylla.

Och så fint och igenkännande du beskrev skolstarten.

Kram och precis som du, så tror jag på många fler dagar med värme.