Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 6 augusti 2009

Kina slottsservering

Min kusin och hennes outtröttliga familj vill bara se mer. När vi väl har kommit hem på kvällarna så kommer frågan; Marie har du någon idé till vad vi ska göra i morgon och jodå jag är ganska så full proppad med idéer så dom får välja och vraka.
En tur till Kina slottsservering har hunnits med i *Min tur i Sommar-Stockholm*.Kina slottsservering öppnades just som servering anno 1957 utav vaktmästarfamiljen till Kina slott.


Här har jag ätit våfflor i mängder tillsammans med Pommac när jag var en liten flicka och bodde hemma hos mina föräldrar. För många är dom kvällar som mamma eller pappa kom på att vi skulle ta oss en tur dvs promenera på Drottningholms (fast ön heter Lovön) otaliga gångvägar och stigar och avsluta det hela med en fika här på Kina slottsservering. Detta var också innan Kungen o Drottningen flyttade dit ut och man fick traska runt överallt. (Jodå jag bodde hemma ett tag till efter att dom flyttat dit)
(Nu ska tilläggas att fiket stänger redan klockan 17.00) Här finns många positiva och härliga minnen...

Kina slottsservering är byggd runt 1760-talet och var ämnat som kök till Kina slott.
Det låg lite ifrån för brandsäkerhetens skull och av den social aspekten. Välkomna att följa med in och titta...


Ja här inne kan man verkligen sitta och mysa under mindre bra dagar...
...när det är kulet och disigt eller att regnet smattrar på rutorna och elden sprakar i spisen och alla stearin ljus flämtar och doftar så gott. Man kan nästan hör hur dom jobbade och slet här förr i tiden.

Tryck HÄR så kommer ni till deras hemsida.
Vill tillägga att detta fik är ett av dom mer prisvärda i trakten. (Tänk dock på att det är ett fik, så smörgåsar och våfflor är det mest matiga ni kan få till livs). Vill ni åka taxi dit så säg att ni vill till Kina slott för det är inte många chaffisar som hittar annars. Vågar knappt skriva det men det går en båt ifrån Stadshuskajen som tar en timme...
Tjingeling//

6 kommentarer:

Katinka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Therese sa...

Hi,hi tack för dina alltid så härliga kommentarer! .-) Man blir så glad i hjärtat av dem. Och vilken nostalgi, min mormors bror har varit trädgårdsmästare och hans fru jungfru vid drottningsholms slott, så som barn var det så spännande att besöka dem och få se detta "bakom kkulisserna" :-) Men ser ju via dina bilder att jag nog skulle uppskatta det än mer som vuxen, och då de bor kvar som "grannar" med slottet så måste jag nog ta mig en tur dit... Massor av kramar till dig!

Åsa sa...

En liten Stockholmspärla att hitta till! Älskar såna mysiga fik!! Är lite av en "fikoman" ;) Men UTAN kaffe... Ha en bra dag//Kram Åsa

Birgitta sa...

Hej och tack för dina trevliga kommentarer hos mej.
Soligt att få sölja med på en fikatur till en gammal miljö. Det verkar hur mysigt som helst.
Det är så roligt att få följa med dej på så många trevliga ställen i vår huvudstad som man inte vet något om.
Ha det så gott.
Kramisar Birgitta

Krydda Livet sa...

Hej Marie!

Vad mysigt det är med sånna utflykter. Att bara få strosa runt och kika på saker. Fint väder också ser jag. Varit en underbar dag.

Ja du har nog rätt i att jag borde kombinera färgerna när jag har lattemuggarna i olika färger också. Men det får inte bli för mycket :) Olika färger på muggarna, max två på tallrikarna.

Kram Josefin

Gunilla sa...

Oj vilket mysigt ställe.
Där skulle jag gärna sitta och fika. Kanske besöker jag det någon gång man vet ju aldrig.

Ha det gott

Gunilla