Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

söndag 5 juli 2009

Duvan och NY Tidning

Hej alla vänner som gästar min blogg!
Efter som många har undrat både genom kommentarer och mail hur det är med Yuna så kommer här en liten rapport.
Den 2 juli var Yuna hos veterinären och röntgades och allt vatten är nu borta ifrån lungorna.
Hon får fortsätta att äta vattendrivande tabletter 2 gånger/dag och blodtrycks sänkade medicin livet ute. Så nu åter står bara att hålla tummarna och njuta medans tid finns och anpassa promenaderna efter hennes ork (som inte alls är lika god som förr, så det blir kortare promenader fast oftare en förrut). Hennes glädje är tillbaka och det känns verkligen skönt.
Både Yuna och jag tackar för alla goa och värmande hälsningar och tankar som vi har fått, ni ska veta att vi verkligen värdesätter dom.
Här skickar hon med en ny tagen bild på sig och en på Bobo.



**********************************************************

I går satt jag ute på balkongen och njöt både med solsken, åska och regn dvs en riktigt vanlig sommar dag i Sverige. Läste en ny tidning som jag hittat för Boknördar som mig; ViLäser som har kommit ut med sitt andra nummer. (Det första numret har jag helt missat.) Kan varmt rekommendera att prova tidningen för det är fina reportage, korsord, tips mm.
När jag var djupt inne i en artikel om Siri Hustvedt som för övrigt tillhör en av mina favorit författare så hörde jag något som dunkade till emot balkongen...



...det dunsade och lät flera gånger och rätt som det var så landade eller rättare sagt ramlade det in en duvunge på balkongen som förskräckt försökte få fäste på mitt växthus. Bobo och Yuna som kom ut farandes på balkongen och undrade vilken inkräktare som vågade låta så när DERAS matte satt där ute, då utbröt ett vilt skällande och flaxande och hade jag inte kastat mig emellan dessa tre kombattanter så hade nog inte den duvan levt längre.


Efter att ha lugnat ner tjejerna så fortsatte duvan att ömse om flaxa och ömse om gå runt i min blommor så dessa bilder lyckades jag att fota. Det är ju inte dom mest skarpa bilder som man kunde ha önskat sig, men jag kan säga som så att det var inte många sekunder duvan var på samma plats.

Duvan höll sedan på i ett flertal timmar med att försöka att lära sig flyga ordentligt och mellan varven låg den ner ibland buskarna och vilade upp sig efter alla smällar mot husväggen, fönster och balkongräck en som den slog in i.
Antagligen så har den sitt bo under vårat takutsprong och försökte att ta sig dit upp vilket inte var det lättaste...

Tjingeling//

14 kommentarer:

mitt skärgårdsliv sa...

Skönt att läsa att Yuna mår bättre, har faktiskt undrat hur det är med henne. Jag håller tummarna att ni får en lång tid tillsammans ännu, om hennes glädje kommit tillbaka så är det ju ett gott tecken!! Ha en bra dag!!

hönemor sa...

Hej du, det var gôtt att läsa att vovve är så mycket bättre, hon är så fin. I morse halv sex vaknade jag att det var ett sånt oväsen i köket, i fönstret kravlade en hackspettunge och skrek för full hals och på köksbordet satt katten, men jag öppnade fönstret så spetten kunde flyga iväg oskadad. Kram Katarina.

Birgitta sa...

Hej!
Roligt att Yana mårså mycket bättre nu. De är så fina båda dina vovvar. Och vad trevligt att få besök av en duvunge.
Skönt att värmen har lugnat ner sej nu. Fick faktiskt ha jacka på idag. Vi har fått lite regn också.
Ha det så gott nu.
Kramis Birgitta

Lilla Eken sa...

Men herrejösses vilken dramatik! Oj, oj, oj...
Stackars hundar... ;-)

Tog in en fjäder idag åt kissarna. Gissa det var välkommet avbrott mot storspindlar och gråsuggor.
:-)

Visst ska du få skott om jag fixar några. Just nu kommer flera knoppar men inga sidoskott alls, men hav förtröstan (det har jag!).

Men är det för sent att köpa bergvallmo nu? Vet inte när den blommar? Har aldrig haft någon eftersom vi alltid haft helt fel betingelser.

Jasså du lekte också med vapen.
Konstigt att man var så fascinerad av sånt ett tag?
Ha en fin afton o klappa dina pälsvänner /I.

Marie sa...

Så kul med gäster på balkongen - och att flyga är ju inte lätt. Och så skönt att höra att din lilla gumma mår bättre. Stor kram, från en lite mer avsvalkad Marie i Norge.

Magdalena Martin sa...

Hihi, jag förstår att det kom som en överraskning för jag hade inte hunnit skriva till dig om det :) och jag vet inte hur tidningen Lantliv gjorde, om de kanske meddelande vinnarna?? Men jag blev extra GLAD att det var just du var en av vinnarna!! kändes verkligen bra :-D kul att du blev glad :)
Bamsekram till dig, må så gott! :)
/Magdalena

Magdalena Martin sa...

Skönt att Yuna mår bättre, man blir så hjälplös när ens bästa vän blir dålig, djur speciellt! Sköt om er allesammans!!! :)
/Magdalena

Villa Carl Larsson sa...

Vad skönt att höra att Yuna mår bättre. Det måste kännas som en lättnad. Ni får ta det i sakta mak så ska det nog bli bra sen. Många kramar Josefin

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt att det har gått bra med Yuna. Vilket besök du fick. Tur att min katt inte var där då hade duvan inte haft en chans. Hon jag ar allt som rör sig, s'*.
Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Susanne sa...

Hej..Ja det var skönt att höra att eran lille vän mår bra! Kram Susanne

Therese sa...

Så skönt att även få bildbevis på yuna, söt som aldrig förr, det värmer mitt hjärta, och jag förstår din glädje! Stora kramar från mig, luran och Bus!

Katinka sa...

Härligt att Yuna mår bättra och hoppas duvan snart lyckas i sitt uppsåt. Ha det bra nu i värmen. Här i Gbg är det i alla fall varmt nu igen...

gulle hexan sa...

hellojs kära tekla marie:)
vad skönt att se din yuna mår bra..:) tack för dina fotos på båda vovvisarna..:)
härligt du verkar ha det på din balkong med god läsning å påhälsning av en å annan fågel:)

vi kör en kort sväng till skåne..:)
skall se om det kan bli besök i ulriksdals trädgård..
själv har jag ingen insperation att sy.. det blir inget vettigt gjort..
känner mig mest seg..

kram kram

Viola sa...

Vad roligt att läsa att den där lillla raringen är på bättringsväg...idag har jag en labbe som totalvägrar att gå ut i ösregnet...hört talas om en labrador som avskyr vatten..jag har en ..men snart måste vi ut på en långpromenad varken vi vill eller inte...kram