Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

tisdag 7 juli 2009

På Lyran...

I dag har jag varit på Lyran och fikat. Jag tycker att det är en av Stockholms trevligaste kafeér
det ända nackdelen är att den ligger lite *off*. Har man bil så är det perfekt att ta sig dit annars får man som i mitt fall ta t-banan till Bredäng och sedan promenera i ca 15 minuter.
Nu så här i efterhand så kan man ju undra vad sjutton jag skulle dit och göra just i dag i det uslaste av väder, men jag ångra mig INTE.

Bara utsikten kan få mig att gå i spinn. Långt där borta tonar Stockholm söder upp sig med järnvägsbron som tar en söderut i landet.Vilken snickar glädje det är på verandan som sträcker sig längs med en kort och en långsida utav huset.Som ni ser så var jag ganska ensam om att vilja sitta ute medans regnet vräkte ner och smattrade så glatt emot allt som tog emot.


Det här är framsidan som möter än om man kommer landvägen. För det går om man vill att ta en Drottningholmsbåt ifrån Stadshuskajen och gå av antingen vid Fridhems brygga eller vid Mälarhöjdsbadet, tänk bara på att det är otroligt brant uppför som gäller.


Ett litet utsikts torn finns också, men jag har helt missat om man får gå upp i det eller ej.Kunde inte låta bli att gå in och fota ett av fönstrena som är så höga och vilka härliga skira gardiner som ramar in fönstret.


Precis när jag bestämde mig för att vandra hemma så fick jag syn på regnbågen som lyste så fint.

Lite historia om Lyran: 1867 byggdes Lyran som sommarbostad åt Carl och Fredrika Limnell som hade blivit mycket fästa vid den natursköna trakten. (Nummer tillhör denna trakt Sätra
skogens naturresarvat). Carl och Fredrika hörde till huvudstadens mer kända personligheter.
Fru Fredrika var huvudperson i en stor krets av kända sångare, författare och konstnärer.
Selma Lagerlöf lär ha skrivit *Tack vare det bidrag Fredrika Limnell givit mig har jag äntligen kunnat slutföra Gösta Berlings saga* Tants mycket tacksamma Selma Lagerlöf. Vill ni veta mer om tex öppet tider så tryck HÄR.

Sedan 1960-talet så är det kafeé och konditori verksamhet här. Det mesta brödet är bakat i eget bageri och undertecknad kan intyga att jag aldrig blivit besviken vare sig på kaffet eller brödet.
Inte teet heller för den delen. Ha det gott och torrt, kram

10 kommentarer:

lillakolonistugan sa...

Vilka härliga bilder..synd att det är en bit bort men jag ska spara det i minnet till nästa gång jag är i staden...Kram Anne

Birgitta sa...

Hej
Verkar var ett trevligt ställe att fika på. Ska lägga det på minnet, men dröjer tills jag kommer till huvudstaden. Fina bilder från inredningen.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Livet på Sjögård sa...

Så härligt det ser ut att vara. Jag riktigt harmar mej att jag jobbar hela sommaren med bara veckoslutena lediga... Finns så många ställen man borde besöka under sommartiden....

Hemmalycka sa...

Verkar vara supermysigt!
Kram Åsa

Bodil sa...

Hejsan!

Vad kul att se, dit skulle jag vilja åka.
Ska försöka lägga det på minnet om vi åker dit när vi kommer till sverige.
Ha en fin dag!
Kram Bodil.

Lilla My sa...

Vilket härligt ställe du besökt och vilken fin utsikt över stockholm...den stan är så fin. Ha det bra
Lotta

mitt skärgårdsliv sa...

Mysigt ställe förstår att du trivs där :) Önskar dig en bra dag!

Therese sa...

Vilket mysigt inlägg, man får sådan lusta att ta en fika där nästa gång man åker till stockholm :-9 Kram

Katta sa...

Trodde nästan att du v arit på lyran mitt på dan när du skrev så :). Vilken vacker plats och vilket härligt hus, tänk att bo där med den balkongen och utsikten. Kram Katta

Mor Duktig sa...

Jag kikade in för att jag behövde peppas, och så hittade jag hem!!! Jag är uppvuxen i Lyrans grannkåkar. Är det ett tecken?