Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

måndag 6 juli 2009

Blommar just nu

Nu har jag botaniserat bland mina fotografier, så nu tänkte jag ta er med på en liten rundtur på balkongen igen. Det är inte så varmt så ni lär nog inte svettas, utan snarare fläktas av vinden som är något svalare en ljummen. Så häng med. Först ut på bloggen blir ett kort ifrån 26 april som är mitt nyplanterade kryddland.


Från vänster är det oregano, citronmeliss, kryddtimjan, dragon och äppelmynta som verkligen trivs i denna hörna. Detta kort är ifrån den 4 juli 2009.

Här kommer ytterligare ett kort från april i år som är tagit i hörnan med västersolen lysandes in.


Så här ser samma hörna ut fast taget den 4 juli 2009 och Bobo hon vaktar på samma ställe som synes.
Nerifrån från vänster i bild är ananassalvian, krasse, lavendel, rabattetternell, oregano, citronmeliss, kryddtimjan, dragon, äppelmynta samt ner på golvet står två pelargoner och en
malva och så till höger om Bobo står rosmarin vid foten av syrenen tillsammans med en vitpelargon.

Här kommer smakprover på lite av det som blommar just nu!


En penseér som har överlevt ända sedan i påskas då den satt i min påskgrupp.

En engelsk pelargon som har massor med färre blommor en när min dotter fick den i födelsedagspresent den 30 maj, men blommar gör den.

2 stycken Daggsalvior som är någorlunda ny inköpta och nedplanaterade i samma kruka som Alpina Plenan klematisen med sina fina fröställningar.

Nu tittar vi på hörnan som har östersolen lysandes på sig och där tornar ett ensamt lammöra
upp sig i ensam majestät. Tycker så mycket om dom fast det är ett riktigt ogräs när man har dom på friland. Mjuka och goa att ta på och lite egenartade att titta på, där dom sprettar uppåt
med sin små, små lila blommor.


På denna bild så är ju lammörat med igen men denna gång ses hon mer tillsammans med sommarljuset med vita små blommor, blåregnetsblad som börjar att ta sig nu först och så den rosa rosenskäran som växer så det nästan hörs och sätter knoppar i en rasande hastighet. Ju mer man plockar ju mer blommor hon.

Jo jag vet jag är tjatig och ni har sett henne förrut men pionen blommar just nu.

Ja det var allt som blommar på balkongen just nu förrutom några pelargoner. Ha det gott//

10 kommentarer:

oumberligating sa...

Hej Oumberlige Peter tittar in på din alltid fina blogg för att önska en fortsatt fin och trevlig sommar! Nu ska jag läsa ikapp hos dig!
Kram ifrån Peter!

Livet på Sjögård sa...

Du har ju nästan mer växter på din balkong än jag har ute i vår trädgård :)
Så otroligt fint!

Birgitta sa...

Hej
Jag har svårt att förstå att du får plats med så mycket på balkongen. Den måste väl av vara av större modell. Fint är det i alla fall och din pion är så fin.
Passa på och njut lite av all din växtlighet också.
Kramis Birgitta

Therese sa...

Verkligen härligt att se hur det frodas, det blir så påtagligt med före bilderna jämfört med nu! Lasagnen blev suverän, den godaste jag gjort å det beror definitivt på kryddorna + den goda ruccolan som serverades till ;-) Hi,hi. björnarna hittade jag när jag gogglade på tatty teddy/miranda så det är bara att låna på! Kram kram

Ullis/Leva på landet sa...

Så många härliga bilder från balkongen. Som jag skrev i förra inlägget så måste din balkong vara enorm. Skulle vara kul att se en bild på hela balkongen på en gång.

Kram Ullis

hönemor sa...

Hej du, va lummigt och fint du har det på din balkong, där måste du och hundarna trivas förstår jag. Jo jag har fåret kvar, har även en anka, en tupp och en ko i samma serie och färger. Jag tror att jag har ankan i ett inslag i februari. Kram Katarina.

Mia sa...

Fullt med blommor och bin (hoppas jag) där ser jag, så fint. Ständigt visar du nya vyer, helt otroligt vad mycket som ryms på din balkong. :)

Kram Mia

Betongängeln sa...

underbara bilder - älskar dina kryddor, måste lukta gudomligt...
kram
annelie

Dubbelörn sa...

När man läser om din balkong o ser alla bilder så undrar jag bara hur stor balkongen egentligen är *skrattar*.

Låter som värsta gangstastället när måsarna attackeras *asg*. Detsamma är här för dessa kråkf*n har jag inget till övers för. T o m mina hundar har förstått vilka fåglar man får lov att jaga ;).

Äntligen så börjar jag se ett kök, montören jobbar som en iller. Disken är inte lika rolig att ta hand om i regnet. Och det regnar inte tillräckligt kraftfullt för att den ska fixa disken *asg*.

Kram

Mamma Millan sa...

Go Morron!:)
Tack för så rar hälsning!!
Oj så vackert med alla blommor! Söt bobbo med! Fin ute plats!
Ha en strålande tisdag!!Kramisar
~♥Mamma Millan♥~