Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 8 juli 2009

Tur att det finns bibliotek

Det är tur att biblioteken finns annars skulle jag helt klart ruinera mig på böcker.
Visserligen är jag endock en stor konsument när det gäller böcker jag formligen tuggar i mig dom i en vansinnig hastighet av minst 3-4 böcker per vecka. Ja ni läste rätt.
Boken som ses här under på bild är en av dom absolut farligaste på hela året för den innehåller alla Höstens Böcker som utges i Sverige, helt enkelt underbart. (Det finns även en om alla vårens böcker)
Denna bok kan få en sådan som mig att falla i trans och börja bocka för både en den en och den andra boken.

I år har jag fått för mig att det nog är dags att för första gången ta mig till Göteborg för att gå på Bokmässan som är i september. Har själv inte riktigt förstått hur jag har lyckats att missa den i 24 år på rad men se det kan vara snålheten som bedrar för jag tänker alltid på hur många böcker till jag kan köpa om jag låter bli att åka dit. (Sanningen ska väl fram att många gånger har jag inte änns kunnat tänka på att ta ut semester eller änns fått byta arbetsdagar för att kunna åka dit, samt att jag också har haft småbarn som gjorde att jag inte läste så mycket under en ganska lång period) Men nu finns tanken, så jag får väl se hur det blir i år?!

Här kommer ett par böcker som ligger och väntar på mig och några har jag precis läst eller läser i. Trots att Joyce Carol har givit ut många böcker så har jag hitintill aldrig läst någon utav henne, men nu ska det bli ändring.

Ann Rosman vet jag inte mycket om men jag fastnade för titeln *Fyrmästarens dotter*. Jag har alltid varit svag för fyrar och havsmiljöer och detta är tydligen en deckare.

Här kommer en hög ifrån Biblioteket som jag håller på att läsa ifrån just nu. Under ifrån och upp så är det Fausta Marianovic *Sista kulan sparar jag åt grannen*. Handlar om Bosnien som inte hade några etniska grupper, men med kriget som kommer plötsligt så står hennes söner på var sida. Frontlinjen går genom hennes stad, hem och kök...

Èmile Ajar *Med livet framför sej* är lite av en omvänd moder-sonrelation som har underbara karaktärer och hjärtskärande handling.

Barack Obama *Min far hade en dröm* Det handlar precis om vad den heter.

Elisabeth Rynell *Hitta hem* rymmer två berättelser om längtan och överlevnadsvilja. Man får följa flickorna Hild och Mala i ett nytt och ett gammalt Sverige.

Christopher Ciccone *Livet med min syster Madonna* en ärlig och rak bok om att vara bror till Madonna.

Sist men inte minst Marita Conlon-McKenna *En liten hattaffär på hörnet*. En riktig feelgood roman med trevligt språk. Vill ni inte ha någon hårdkokt deckare utan en fin stämd lite romantisk bok så är denna bok perfekt.

Läs gott, kram//

12 kommentarer:

Marie sa...

Jag älskar oxå böcker, är en riktug bokmal fast jag hinner inte med så många eftersom barnen tar rätt så mycket tid. Men nu har jag börjat läsa igen för minstingen börjar bli större och klarar sig själv en stund så mamma kan ta fram boken och läsa några sidor :)

Ha en fortsatt trevlig sommar, kram Marie

Lilla Eken sa...

Tar till mig hattaffären, hoppas att den finns på pocket. En "gullig" bok (det står så på omslaget va?) är nog vad jag behöver som omväxling.

Joo... du har rätt, man kan tänka på många sätt om bokmässan... visst blir det några fler böcker i bokkassen om man hoppar över den. Men, kanske roligt att ha varit där åtminstone en gång? Om man har möjlighet.

Jag läser en bok jag fick av mamma, Mina resor med Diana av Cecilia Hagen. Konstigt nog visade den sig vara en sån där som var svår att lägga ifrån sig. Går och lägger mig lite tidigare om kvällarna nu bara för att få läsa en stund längre...
Hej o hå...
Kramis från mig

Therese sa...

Ja, böcker är lika viktig som mat och luften vi andas, pre Luran läste jag i snitt 5 böcker i veckan ,efter lurar har det max blivit 5 böcker... men nu är jag på G igen ;-) Så boktips tas tacksamt emot. Kram kram

Marie sa...

Böcker är något underbart, små världar som öppnar sig bakom två hårda pärmar...sida efter sida med nya upplevelser. Vad vore livet utan böcker. Kram, och njut av härliga lässtunder på balkongen när vädret tillåter eller inne i sköna stolen när regnet smattrar mot fönstret.

Jessica sa...

Hej,
Visst är det kul med böcker! Så lätt att bara klicka hem nya från nätet, hrm.
Biblan glömmer jag bort, det får bli en tur dit nån dag tror jag!
Boken "Hattaffären", ska jag se om jag får tag i.
Mysigt fik du hittade! Bara snickarglädjen ser ut att vara värd 15 minuters promenad!

Ha det gott,
kram
Jessica

Birgitta sa...

Hej
Jag älskar också att läsa och då blir det i perioder. Men jag gillar inte deckare. Jag vet inte om jag är ovanlig med det. Just nu har jag ingen bok på gång. Är annars en trogen besökare på bibblan.
Ha det så skönt med böckerna.
Kram Birgitta

peppan sa...

Tack för tipsen. Själv lyssnar jag mycket på ljudböcker, perfekt när man stryker eller tränar.
Christina
www.grandmother.blogg.se

Ullis/Leva på landet sa...

Håller med dig. Är en riktigt stamkund på biblioteket. På sommaren läser jag ju helst deckare. Tycker att det är avkoppling.

Kram Ullis

Mamma Millan sa...

tack såå, för din fina hälsning!!


Härligt med böcker sååå!
Gillar dan brown...camilla läckberg mmm

Kram Millan ♥
TREVLIG HELG!!!!

Lilla My sa...

Hej igen,tittar ing och gillar det jag läser, igen :) Du har så trevlig blogg.
Böcker älskar jag och det köps mycket böcker här i huset. Brukar beställa från Adlibris, tycker dom har bra utbud. Här vid biblioteket finns det mycket böcker men dom flesta nya böckerna är utlånade...
Ha det gott
Lotta

Hjärtat Mitt sa...

Jag läser alldeles för lite. Förr läste jag jämt. Men sätter jag väl igång att läsa, har jag svårt att sluta.
Grattis till din fina pionblomma! Så roligt att ha en blommande pion på balkongen. Du har verkligen en grön
och härlig uteplats. Jag förstår att
ni använder den mycket.
Så skönt att läsa att Yuna är så mycket bättre.

Ha det bra.
Kram Mari

gulle hexan sa...

hallojs kära tekla marie:)
vad skönt att biblioteket finns..
du verkar läsa massor:)
jätte fin omslagsbild på hattaffären:)...
jag kan just nu inte riktigt koppla av med att läsa..*tyvärr*
men lyssnar gärna på ljudböcker i bilen..:)
stor kramm