Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 29 juli 2009

Nytt till balkongen

I söndag den 26 juli så fick jag ett infall och åkte iväg till Zetas för att få inspiration, ny luft under vingarna och kaffe. Först tänkte jag *lönehelg*, men det var alldeles lagom med folk. Efter att ha suttit på förmiddagen hemma vid och kryssat för tänk bara inköps objekt i min älsklingskatalog alla kategorier så var jag väl förberedd för drabbning. Jag vet att jag har hur svag karaktär som helst i dylika affärer det är bara att erkänna, därför brukar jag lyckas bäst om jag har en lista att gå efter.
Först strosade jag runt med en växtkärra efter mig och plockade i lite av varje, nu luras jag, mycket av varje ska det vara.
Så tog jag mig samman och gick och köpte en cappuccino och en laxsmörgås som jag satt länge och njöt utav, medans en galen förhandling inne i mitt huvud på gick för fullt. Lite av snacket gick; DU har ju BARA en balkong och det är gott att äta annat än örter till middag. Ja ni förstår själva hur jag har det.
Vilket resulterade i att en hel del blev bort plockat och en del annat till kom.

Tänkte vissa lite före bilder, mitt- i- mellan bilder och nutids bilder.
Först ut kommer min hörna med västersolen lysande på sig 27 april 2009

Samma hörna den 8 juni 2009


Så här ser hörnan ut nu. Som ni ser har mitt växthus och rabatt eterneller fått flyttat på sig till förmån för Silver ax (det mörk gröna spretande, höga växten till vänster) min pion har fått komma ner i denna kruka också där jag hoppas att den skall vilja övervintra. Också sist men inte minst en häng variant av dubbelblommande doftande vita petunior. Det var doften som gjorde att dom fick följa med hem till mig.

Här kommer min lilla korgbalkonglåda fotad den 8 juni.Inte så stor förändring alls mer en att penseérna har åkt in på grannens balkong och två sorter av pelargon har planterats dit. Så att det är tre pelargoner och en heliotrop.
Faktiskt inget ny köp ifrån Zetas här. Här står en av rabatt etternellerna, där pionen stod förrut.

Så min balkong låda längst i öst solens sken den 21 april 2009

Som blev min barnkammare i år. Här ett samilsurium av blommor den 8 juni tills nyss.

Efter turen till Zeta så blev den så här! Från vänster knappt i bild sitter ett sommarljus, sedan kommer något som började på silver... (minnet är kort och lappen ej med hem) så någon brunröd blomma samma där, så kommer brokbladig revsuga som har suttit där och frodats sedan gullvivorna fanns, så kommer ett sommarljus till som har suttit här i barnkammaren också en vit
mårbacka pelargon som knappt syns bakom Rosenskäran som sitter i en stor kruka framför.

Jodå jag råkade köpa flera blommor med mig hem och om det kommer det mer om i ett annat inlägg. Tänkte nog även ha en liten utlottning om ett tag med saker bland annat ifrån just Zetas,
kan det vara något?
Ja, nu har det blivit två inlägg i dag så nu återstår endast att sätta igång med en bloggrunda och hälsa på hos ER mina vänner och se vad ni har hittat på sen sist.
Men först skall mina vänner Bobo och Yuna rastas...
Tjingeling// Tekla Maräng

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej
Vad fint du har på din balkong och tänk att du får plats med så mycket växter där. Detta måste vara en skön oas för dej.
Ha det så gott och njut av det sköna nu, så hittar du orken också.
Kramis Birgitta

Susanne sa...

..Hej..Vilken ljuvlig balkong du har..Ett paradis..jag har aldrig hört om zetas innan så jag var på deras sida o tittade lite grann väldigt fina saker...Hoppas allt är gott med dig och att vovvarna mår bra..Kram

Hanna sa...

Åh så fint.
Hanna

gulle hexan sa...

ååå hej käraste tekla maräng:)

tack snälla för du gillade sovrummsväggen.. :) det glädjer mig..
å hoppas nu verkligen.. du blir stark å kry igen!!
ja du..det har varit en del saker i rörelse.. jag har som du nämde angående kretslopp..
lämmnat in ett medborgarförslag till kommunen här.. å så vart det först tidningen ..
som kom hit.. å så var det nästa tidning.å så ringde radio. å ville ha med mig i direktsändning.. aja det tärde på magnerverna ska du veta.. hu..
men här kan du om du vill lyssna på radiolänk.. onsdag.å spola fram till 15:30http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1873479&BroadcastDate=&IsBlock=


kramm

gulle hexan sa...

åå förlåt.. så ego jag blev.. glömmde säga att din balkong blev strålande efter tillväxten..absolut skön!!
kram igen!!

Lilla Eken sa...

Fantastiskt kul att se hur det ändras, och ingen månad är egentligen finare än någon annan. Sen kanske man har sina favorittider (nog har man??) men... i efterhand, visst är det lika vackert både i april, juni och juli? På något förunderligt vis.

Och jo, dina drömmar för nog tolkas som havslängtan ja. Såvida det inte är mat och nakna karlar som hägrar.
Kram/I.

Bloggullet sa...

Så fint du har på din balkong. Jag önskar att jag hade din kreativitet när det gäller att fixa i trädgården.
Kram

Katinka sa...

Haha.. sådär resonerar jag med mig själv helt vilt när det gäller Odd Molly kläder. Sedan blir det sällan laxsmörgåsar så dyra som dem är.