Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

måndag 13 juli 2009

Sundborn och Måns Ols i Sala

Det blev ju en bussresa till Dalarna och Sundborn som ni redan sett. Man får ju snällt följa med guiden och rätta sig efter tider lite hit och dit så att man inte behöver gå hem, vilket ju kan bli en bra bit. Har väl tyvärr sällan upplevt så mycket regn på en och samma gång, där av ett magert fotografiskt bestånd ifrån resan.
Här går jag runt lite i Sundborn och tittar och hittar dessa fina alster på diverse lyktstolpar och hemgjorda pilar.

Här är Sundborns eget kraftverk som såg till att det fanns el redan 1901 eller om det var 1911 närminnet fungerar inte alla gånger.


Var en tur till Stora Hyttnäs och tittade hur det var där och även en tur till Kvarnen som hade *Karin 150 år* som en utställning som gav mer smak av att lära mig mer om vad hon hann med att göra under sin livstid.

(Nä jag har inte blivit tokig men det fungerar inte att flytta runt bilderna som jag vill ha dom.
Håller på att lära mig att använda Firefox just nu, så ni för stå ut med eventuella tokerier ett tag)
Här kommer Karins egen designade gungstol som hon ritade och en lokal snickare tillverkade åt henne. Snickaren vill absolut inte kännas vid denna gungstol utan tyckte att det var det fulaste han hade gjort och sett. Så han levererade den till Karin efter mörkrets inbrott så att inga människor skulle se den och förringa hans snickarkonst. Nummer är det många som vill slå mynt av denna stol och IKEA har gjort någon snarlik.

Bussfärden gick vidare och ett stopp för kaffe och bensträckning gjordes hos Måns Ols i Sala.
Vilket härligt kafé, beläget alldeles invid en sjö med goda bakelser och kakor, underbara skink och ostsmörgåsar för att inte tala om glass. Det fanns även maträtter för den som så önskade.

Ni ser att inga satt ute underbar himmel utan satt och tryckte under markiser och inomhus.

Det fanns även badplats alldeles intill och en kägelbana att få spela på och fina promenad stigar runt sjön. Ett riktigt mysigt ställe så har ni vägarna förbi Sala så prova.


Ta bort formatering från markering
Ha det gott// Tekla Maräng

8 kommentarer:

Marie sa...

Vilken tur, många upplevelser. Och gungstolen är fin tycker jag, men kanske den var lite före sin tid. Hoppas nu att solen hittar tillbaka till oss alla, så vi kan avnjuta vårt fika under öppen himmel. Kram

Hulda sa...

Hej!
Vilken härlig tur! Och Carl Larssons-gården är ju helt underbar! Har varit dit många gånger, kan inte bli mätt på den! Carin var ju helt otroligt duktig!
Vad synd att vädret var uselt, men ändå, tror jag väl att du njöt av resan!
Hulda

Hemmalycka sa...

Vilka fina lyktstolpar som man blir glad av. Vilka fina bilder du visar, jag blir sugen på att åka dit.
Stella verkar peppar peppar må bättre nu så vi hoppas att det går åt rätt håll. Hon ska dock inte gå i trappor så vi försöker bära henne så gott det går.
Kram Åsa

mitt skärgårdsliv sa...

Intressanta bilder du visar, det där med lyktstolpar :) Ska försöka kika in här fast det är semestertider nu som då! Ha det bra!

gulle hexan sa...

go kväll kära tekla marie..:)
tusen tack för de fina fotos du delar me dig av!!
så härligt att få se..
vilka sköna lyktstolpar--så roligt:D

krammmm

Therese sa...

Åhhh vilka underbara bbilder, tack för att du bjuder med oss läsare på din semester - det uppskattas!!! Massor med kramar från luran och mig!

Lilla Eken sa...

Jo, Sala åker man ju förbi ibland. När man ska på kattuställning till exempel... Så det ska jag försöka minnas. Tack för tipset.

Om vi bara hade en lite nyare bil så att man vågade ge sig iväg på långfärd någon gång! Det var flera år sedan vi sist åkte iväg på sevärdhets utflykt.
Fortfarande avis på dig! :-)
Hej/I.

Birgitta sa...

Hej
Vad mysigt att få följa med dej på bussresa. Visst är det fint i Hyttnäs och omgivningarna där. Vi var där för ett par år sedan, en väldigt varm julidag då. Som du säkert förstår är det omgivningar i min smak och jag skulle gärna se utställningarna om Karin Larsson. Får se om jag hinner med någon av dem.
Jag har just blivit utkörd från köket av barna för att vila och så sitter jag här och tar en snabbrunda i bloggarnas värld.
Ha det så gott.
Kram Birgitta