Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

fredag 24 juli 2009

Calle Larsson och tomater...

Måste börja med att tacka för en fin utmärkelse som jag fick nu i veckan utav bloggen Hemma hos Bröderna Bus.
Den kom verkligen en sådan dag som inte änns borde få finnas, när man är som skörast och knappt orkar få i gång datorn, inget annat heller för den delen utan man gör sig bäst i detta fall i sängen. TACK snälla mamma Bus för att du förgyllde den dagen åt mig. Jag vill ge den vidare till alla som känner att dom vill ta den med sig och som stöttat och kommit med glada tillrop och varma innerliga önskningar att jag ska bli frisk. Varsågoda!


Ska bli frisk, precis. Alltså jag är inte frisk än, ögonen är bara kletiga på natten och jag hör bra på ena örat, men det andra är total dövt, hör inte änns när jag sätter telefon luren intill örat.
Men idag har jag för första gången vågat/orkat mig ut genom dörren. Så med *kokta spagetti* ben och yrsel pga örat så tog jag bussen till Farsta Centrum, en busstur på ca 20minuter hemifrån mig. Min destination var till Biblioteket där en bok som jag beställt hade kommit in för avhämtning.
Och det var inte vilken bok som helst utan Käre Calle Larsson; breven, prinsen och de berömda verken. Som många av er redan har förstått så här jag helt fängslad och mycket betuttad i både Carl och Karin Larsson.
Apropå betuttad så har jag helt enkelt stulit det utav Lilla Eken på hennes blogg Little oaktree. Tycker att det är ett så härligt ord som nog används lite för lite numera.
Betuttad matchar till 100% ordet förtjust, betuttad matchar till 90% med ordet betagen och betuttad matchar till 80% till ordet förälskad. Ville ni inte veta det så gör ni det nu i alla fall.
Tillbaka till boken Käre Calle Larsson, så är det en sammanfattning av Carl Larsson utställningen som nu under våren har visats på Prins Eugens Waldemarsudde här i Stockholm. Vilka verk och så roligt att i lugn och ro få läsa korrespondensen mellan Prins Eugen och just Calle. Har tagit ett foto på boken tillsammans med Bobo för att ni skulle se hur stor boken är.

Boken kånkade jag omkring med under ena armen medans jag shoppade loss på Farsta torg.
För Er som inte är så insatta i Farsta torgs utbud så kan jag kort säga att där säljs allt inom frukt och grönt samt växter till ett otroligt bra pris och bra kvalitet dessutom. Så hem kom jag tillslut med auberginer, avocado, jordgubbar nä jag ska inte skriva allt jag lovar.
Här skall i stället visas den hitintills STRÅLANDE skörden utav egen odlade tomater...

Ni får gärna skratta det bjuder jag så gärna på. HAHAHA ja det är bara tre stycken som har blivit ät mogna (den ena ville inte vara med på bild). På sammanlagt 5 meter tomatblast.
Tur man inte räknar ut kilopriset där för inköp, skötsel mm utan bara lugnt äter upp dom och tänk vilken lycka och vilken smak att kunna äta egen odlade och smakrika tomater utan *jox* på besprutat.
Det finns några blommor kvar att hoppas på att dom ska resultera i frukt.

Oj det är fredag igen vart tar veckorna vägen???
Hur som helst ha nu en riktigt go helg vare sig ni jobbar eller är lediga.
Nu ska här tillverkas tacos.
Tjingeling//

20 kommentarer:

Lilla Eken sa...

He he he! Glad att kunna sprida lite betuttning vidare. :-)

Du får säääkert fler tomater. Det är nu de sätter igång vet du!
Vet du vad vi hittade i landet förresten? En potatisplanta stod så underligt med knölig, bullig jord omkring. Trodde att det var sork men det var att plantan höll på att välta; det knöliga strax under jordytan var POTATIS. Fullt av dem! Så vi ska nog skörda just det där ståndet i morgon tror jag. Särskilt stora var de väl inte än, men va fasen - lite kul ska man väl ha redan nu!? :-)

Hoppas att boken är bra. Den var fint formgiven också. (Bläddrade i den på Waldermarsudde.)

Klappa vovarna! :-)
/I.

Birgitta sa...

Hej!
Vad jobbigt för dej att det tar sådan tid att bli frisk. Men nu är du på gång och du har en fin bok att läsa i. Jag har reserverat boken om Karin Larsson på bibblan. Hoppas få låna den snart.
Dina tomater ser super ut. Jag vet hur läckert hemodlade tomater smakar.
Vad roligt att du fått en Award. Och det var nu du behövde muntras upp. Den var du verkligen värd.
Tackar och tar emot också.
Nu hoppas jag att du blir riktigt kry till helgen och får njuta då.
Kramis Birgitta

Therese sa...

Bettutad är ett bra ord som borde användas oftare ;-) Tur att du tagit dig upp och ut omänpå vingliga ben, låter så mysigt att handla grönsaker och frukt på detta sätt... Och vilken enorm bok, där får du nog mycket läsvärt, vackra illustrationer mm. Stor kram till dig!

Sorkfröknarna sa...

Tacos mums
Skönt att du är bättre.

Sorkfröknarna sa...

peppan är det samma som
www.grandmother.blogg.se

Ingela la la sa...

Härligt med egna tomater,även om det bara är 3 st... Trist att du har blivit sjuk. Jag hoppas verkligen att du mår bättre vid det här laget..
Betuttad är ett underbart ord ;)
Kram

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Tre tomater är inte alls så illa om dom är röda. Jag kanske har 103 tomater på mina tre plantor men dom är jättegröna, hi hi.
Jag har inte tagit mig i kragen och postat ditt tavelpaket än men jag lovar att det ska ske inom kort. Visst var det jätteskoj att träffa Luran och om jag får bestämma så blir det nog flera gånger.
Idag är det regn regn och återigen regn här men vi trotsade det för en tur till vår hembygdsgård för det var Barnens dag där.
Hoppas att du snart är frisk. Kram kram

Hanna sa...

Hej Marie!
Usch vad tråkigt att vara sjuk nu på sommar'n! Krya på dig riktigt snabbt nu!! Mycket vitlök, honungste... och en massa läkande örter får du stoppa i dig :)

Ja, jag skrattar då inte alls till din tomatskörd... mina har inte börjat mogna än! Bara på barnens egna tomatplanta har jag kunnat norpa någon solmogen goding ;)

Vilken fin koreagran du visade i förra inlägget! Jag har en sån, men har inte fått några kottar på den än...tar väl några år.

Ha d gott!
Kram Hanna

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt att du i alla fall är liiite piggare. Vilken enormt stor bok du har lånat. Hoppas verkligen att den är riktigt läsvärd.

Kramar Ullis

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej !
Tavlorna är ungefär i A4 format skulle jag tro. Kanske du skulle vilja att dom var större??? Du får hålla till godo tills du hittar det isåfall ;O)
Grispass? Vi jobbar dygn på ambulansen 09-09 eller 09-21 och jag jobbar 14 av 16 dagar framåt med start mån morg då jag dessutom kör dubbeldygn :O( Lite segt men när man är inne i det så blir det bättre. Synd bara att det är Storsjöyran, brukar vara lite mkt då inom den här branschen.
Kram kram

mitt skärgårdsliv sa...

Läser att även du inte är återställd ännu från förkylningen. Jag hör ännu knappt nåt på vänster öra. Öga har blivit bra men täppt i näsan är jag fortfarande och hostan irriterar nu som då trots antibiotika kuren. Har varit förkyld nu i fyra veckor så det börjar ta emot...

Så härligt med egna tomatplantor! Lyx att äta egen tomat :) Ha bar läs stunder med din nya bok och god fortsättning på helgen! Hoppas du kryar på dig snart! Kram!

Katta sa...

De där tomaterna ser ju helfina ut. Vilken eländig infektion du har råkat ut för då, inget kul alls. Hoppas verkligen du är frisk snart. Chokladblommorna hos mig kommer från svärmors trädgård hon har klippt några i bukett och gett till mej.Visst är det en härlig känsla att handla blommor och grönsaker på torg, handlade själv så billiga blommor i dag när de skulle stänga.Sköt om dej, kram Katta

Mia sa...

Tacos har vi minsann också mumsat idag, perfekt fredagsmat (även om det nu råkar vara mitt i semestern).

Visst är det en härlig känsla när man själv odlat sina grönsaker, även om det aldrig blir såna mängder. Kilopriset, jo du det vågar man ju inte ens fundera på. :)

Hoppas du snart är helt kry. Synd att jag inte visste innan att du funderat på att åka till Skogås förra helgen, då hade vi ju kunnat åka tillsammans.

Trevlig helg!
Kram Mia

Viola sa...

Hoppas du är piggare idag...mkt du hinner med ändå...boken ljuvlig...imorgon blir det Värmladn och senare iv eckan besök hos Calle så klart..ha en skön söndag..nu ska här packas, kram

Sjabbig men chic sa...

Nej, men kära Tekla är det svininfluensan månne? Jag blir ju alldeles orolig. Din stackare, vilken tur att du fick en award som lite medicin. Den är du väl värd.

Kram och krya på dig nu
Lisa

Katinka sa...

Oj då, hoppas verkligen du är bättre nu och utan klet någonstans. Trist att man ska bli sjuk! Ta hand om dig och njut av fin award!

Anonym sa...

Hejsan!

Krya på dig det låter ju förskräckligt!!!

Njut av boken och tomaterna, det kommer säkert fler.
Härliga foton.

Grattis till awardet!
Kul när det kommer när man som mest behöver det!

Kram Bodil.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men usch då låter inte kul med ögonen...krya på dig;))))
Millan

Jessica sa...

Vad roligt att du också hängt på Albins, minns fortfarande hur det luktde.
Nu är det totalt omgjort, med mssor av fin inredning, men det vette sjutton om det inte var mysigare förrut.

Såg att du handlat grönsaker på torget. Det ser så gott ut när de lagt upp allt å billigt är det också.

Hoppas du snart blir frisk,
kram
Jessica

Anonym sa...

Hej!
Nej ,men stackars dig! Vilken ihärdig basilusk du råkade ut för! Nej, jag kan inte skratta åt dina tomater, för jag, eller Gubben, provade en gång med resultat noll! Så det har du slagit med trehundra procent!!
Krya på dig!
Hulda