Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

måndag 29 juni 2009

Vattenplask...

Har gått inomhus en stund för att komma till sans i värmen.
Hundarna och jag har precis varit ute och hasat och nosat oss runt en liten vända. Vi fastnade ett tag på en sten i skuggan där jag satt och myste medans hundarna bökade runt som tryffelsvin i backen. Synd bara att dom inte hittar tryffel eller kantareller som jag tycker är så gott.
Vad äter Ni när det är så här varmt?
Själv knapprar jag på råa grönsaker och frukter. Jordgubbar i stora lass så att det börjar växa ut jordgubbsplantor ur öronen. De ni, ett eget vandrande jordgubbsland, det är det inte alla som har!
Vågar inte tända grillen just nu för torkans skull, har inte lust att ställa till med brand i mitt kvarter och inte någon annanstans eller för den delen.
Nu i morse visade tempen på...


Var på en handelsträdgård i helgen för att köpa en pump och något som strilade vatten, fick då syn på denna pion som fick följa med hem. Håller mina tummar hårt för att den ska slå ut.
Har läst både här och där att pioner är lite kinkiga när man planterar om dom så nu ska denna planta få stå kvar i sin kruka tills den börjar att blomma. Efter det så ska den få komma ner i en stor kruka där jag hoppas att den ska trivas och vilja övervintra hos mig på balkongen.
(Har precis förlagt lappen på vad den heter men återkommer om det så fort jag hittar namnet, den ska bli vit så mycket vet jag och att det är en luktpion.)

Jodå jag hittade allt en pump som fick följa med hem...
Det roliga är bara att det blev en groda som fick följa med hem. Vad då roligt tänker ni, jo när jag gick omkring på två olika trädgårdsmässor i våras så letade jag efter pump och något som inte skulle vara just en groda och jag har letat och letat och hittade bara grodor eller *svindyra* andra varianter. Så nu får det bli en groda iaf. Den är förövrigt precis lika lat som jag känner mig just nu och jag tycker att grodan har hittat precis rätt element att var i sådana här dagar.

Så nu plaskar det så hemtrevligt på min balkong. Härligt.
Ha det//

9 kommentarer:

Katinka sa...

Jag äter nog lite av varje tror jag. Mycket sallader och frukt ja. Det behövs i värmen. Så gott liksom.

Åsa sa...

Ja visst är det svårt med mat när det är så här varmt! Önskar mej en större plånbok, så skullle jag gå på restaurang varje dag;)

Va mysigt med vatten på balkongen!// Kram Åsa

Birgitta sa...

Hej!
Här blev det fläskpannkaka med lingonsylt idag. Ganska lindrigt att laga på långpannan i ugnen. Sköter sej liksom själv. I morron kanske det blir sill och potatis. Får se.
Grodan ser riktigt nöjd ut att ligga i din lilla fontän.
Ha det så gott nu.
Kramis Birgitta

Ullis/Leva på landet sa...

Vatten är ju så rogivande. Underbar det ser ut med grodan. Byter gärna plats med den. Här blir det inte så mycket mat på dagarna. Är lättare att äta på kvällen när det blir svalare ute.

Kramar Ullis

Merja sa...

Den grodan såg härligt lat ut:)
Det där med mat är svårt..inte bara nu när det är varmt. Vi har grillat mycket i värmen. ..är försiktiga. Korv, färdiga hamburgare och kött. Har fisk i frysen också. Det är gott att grilla!

Lilla Eken sa...

Hmm... jag funderar på om jag ska tillbringa denna dag på just det viset, på rygg i en balja med vatten... :-)

Fruktsallader är en annan variant ja... Frukt i bitar, några salladsblad, några matskedar dinkel eller bulgur och så olja o balsamvinäger på. Ganska fina nektariner i butikerna nu, om man inte vill äta melon varje dag.

Jo du, det växer nog jordgubbsplantor ut ur min näsa snart. Men ett tag kvar till hallonen mognar dessvärre.
Puh...

Lilla Eken sa...

Klematis lever o frodas. Annat hade dött. :-(
Klematisen blommar nog på våren misstänker jag, nu ska den växa till 6 meters höjd och får inte beskäras. Hur i hela friden ska jag vinterförvara den? :-)

Therese sa...

Porlande vaten är så rogivande och njutningsfullt, vilken oas du skapar på din balkong! Härligt! Ohc pastasallad är ett bra tips i värmen som alternativ till alla jordgubbar. Soliga kramar

Mia sa...

Men gud så mysigt du har på din balkong. Så söt liten groda som ligger där och latar sig. :)

Kram Mia