Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

tisdag 9 juni 2009

Balkongen i juni 2009 del 1

Nu får snart något hända med vädret, det är så kallt så man kan inte sitta ute på balkongen och sticka en gång. Läste precis innan på en blogg att det snöade lapphandskar...? Funderar starkt på att ta fram mina torgvantar för att inte frysa om fingrarna.


Jag har ju på börjat visningen av min balkong så nu fortsätter jag med att visa hur den ser ut så sent som igår. Häng med.

Här kommer en ny bekantskap för mig i skepnad utav Pelargon x hortorum Creamery pelargon. En ljuv och lite ranglig variant som rör sig graciöst i vinden med sina lite ljusgulablommor. Det är hon som för pryda min header ett tag framåt.Lite till vänster och snett nedåt hittar vi månadssmultronen som blommor, men ännu ej satt några kart...

Ja vill ju få många smultron och just nu ser det lite dystert ut för det, men vem vet?!
Här ser ni choklad blomman som har fått hamna i den korg som innehöll penseér förrut. Har behållit murgrönan sedan den tidigare planteringen. Varför jag har slängt penseéren är pga att dom blev så rangliga så dom låg ner och såg vissna ut mest hela tiden. I bakgrunden är det en engelsk pelargon som formligen svämmar över av blommor. Nästan lite galet vulgärt.


Här ser ni mera helhet. Har inte slängt alla penseér som ni kan se nere till vänster i bild.

En mårbacka pelargon i sin glans dagar.Clematisen Alpina Plena har haft många blommor som har vissnat ner, men den ska remontera så några blommor till hoppas jag på att få se innan hösten. Det var dock inte denna Clematis jag var ute efter, jag ville ha en som har luddbollar som fröställning och hade fått för mig att det var en Alpina Plena som hade det. Ja man lär så länge man lever, så sant, så sant.
Uppdatering: Enligt Norrskenets trädgård så är det visst Alpina Plena som får luddbollar till hösten. Så nu är det bara att vänta och se.

Här kommer en bild tagen mer uppåt väggen med olika sorters pelargoner, från vänster till höger är Creamery, sedan en appelblossom rosebud, en Fraicheur Beauty som ska blomma med vit med lite rosa blommor och sist men absolut inte minst en yvigt växande Attar of Roses.
Attar of Roses är den jag bakat med och gjort grill marinad av, tryck här om ni vill ha dom recepten.


Här kommer samma smultron som för en stund sedan tillsammans med blåregnet som faktiskt börjar att få små spretande blad. Vid blåregnets fötter så är det rosa rosenskära som stolt sträcker sig uppåt, en tacksam växt som blommar och blommar hela sommaren.


Här kommer min kaosplantering eller om ni häldre vill kalla det barnkammaren. Det är växter som jag inte riktigt vet vart jag skall göra utav. Från början så satt det gullvivor och rödbladig revsuga i denna balkonglåda. Nu finns bara revsugan kvar och efter tips ifrån en go och glad bloggar så har jag förtvivlat letat efter isländsk vallmo som skulle vara snyggt till revsugan, men har icke hittat någon. Så nu sitter längst bort ifrån och framåt en stycke sommarljus som bör sitta i en djupkruka för den kan tydligen bli hög ca 60cm (om jag inte tänker fel just nu). Sen kommer ett lammöra, en okänd pelargon, rödbladig revsuga, en okänd pelargon till, en revsuga till och ytterligare en okänd pelargon. Ja du mild vilken blandning och INTE tycker jag det är snyggt heller.


Med önskan om lite soligare och varmare väder till alla mina bloggvänner och mig själv//KRAM


Ps. Andra halvan av balkongen kommer givetvis att visas lite senare.

6 kommentarer:

Therese sa...

Som vanligt helt underbart!!! du kan du! Får man önska sig en närbild av dina vackra rostiga nycklar tro? ;-) Varma kramar Therese & Luran

Lallis - liv och leverne sa...

Love it:)
kram

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Den balkongen skulle jag mer än gärna sitta och mysa på. Du kan verkligen det där med att skapa idyller du. Må så gott. Kram

Birgitta sa...

Vilken blommande balkong du har! Hur får du plats med så mycket?
Roligt att du tävlar hos mej.
Kram Birgitta

Gunilla sa...

Vilken fantastisk växtlighet du har på din balkong. Där skulle jag gärna vilja sitta och njuta som Ferdinand.:o)
Alpina plena har jag men visst blir det blombollar på den i höst??? Jag har alpina Riga den enkelblommiga den blir då alldelens full av bollar. Nu måste jag då kolla på Plenan ,den är alldelens full av knoppar nu så väggen blir alldelens vit av blommor.
Båda clematisarna fröar av sig så jag får fullt med småplantor av dessa.

Ha det gott

Gunilla

Therese sa...

Och jag skulle stå ut om de hamnade hos dig ;-) Tänk så fina de skulle vara tillsammans med dina nycklar - för som du märker är jag sjukt besatt av dem, de är så fina! En verklig skatt! Massa kramar