Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 11 juni 2009

Svenska jordgubbar!

Äntligen så har det blivit dags för dom svenska jordgubbarnas intensiva med lite för korta period.
Det är ju något alldeles extra med dom. Jordgubbarna smakar *mer* av allting, doftar ljuvligt och är dessutom fina att titta på. Innehåller en hel mängd med olika nyttigheter som ser till att vi orkar med den mörkare delen utav året.
Jordgubbar är en del av skolavslutnings traditionen som mina föräldrar införde och alltid skulle finnas med på matbordet just den dagen och det är en tradition som jag har tagit med och överfört på mina nummera äldre ungdomar.För att inte tala om en midsommar utan svenska jordgubbar! Det skulle bli katastrof för det skulle inte bli midsommar på riktigt utan dom.


Nä nu ska jag gå ut i köket och äta upp innehållet i ovanvarande skål. Kan NI klara er utan jordgubbar???
Ha det bäst kära bloggvänner

12 kommentarer:

Therese sa...

Verkligen inte, jordgubbar hör midsommar till, och min födelsedag... vi är ju ltie senare här uppe, men midnattssolen gör våra gubbar extremt söta och goa ;-) Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad sugen jag blev på svenska gubbar nu:)
kram Lallis

Åsa sa...

Nej utan jordgubbar på sommaren går det inte att va!
Måste köpa till imorgon- massor ;)

Ha det bäst//Åsa

Livet på Sjögård sa...

Mmmm, jordgubbar är bara för gott!
I.o.m min pollenallergi har jag korsallergier, dvs jag är då också allergisk för äppel, ärter, avokado, körsbär m.m. och förut också jordgubbar men av nån underlig anledning har den vuxit bort (antar jag) för nu kan jag äta av dem hur mycket som helst :)

Susanne sa...

Nej utan jordgubbar ingen Midsommar..Tänkte jag skall leta upp nånstans i år som man kan plocka själv det hade varit mumsig,mmm jag kan känna doften från din bild ända hit.Ljuvligt

Guldkant På Livet sa...

Mmmm va underbart! Röda gubbar på Gröna Annafat!!! Mari.

Afrodite sa...

Absolut inte! Utan gubbar - ingen sommar! Vi har samma tradition här med jordgubbar på avslutningsdagen. Är ett måste! =)
Kram och ha en fin helg!

Birgitta sa...

Hej
Det blir nog svenska jordgubbar till midsommar. Sedan väntar jag till våra egna kommer. Det finns inget godare än gå ut på landet och plocka solmogna bär.mmmmmm
Ha det så gott med ditt goda mums...
Kram Birgitta

Beatrice sa...

Hej Marie!

Nu var det länge sen jag skrev något här, men jag har kikat in då och då ska du veta :-).

Tack så mycket för din fina kommentar hos mig, den brukar jag läsa med jämna mellanrum :-). Idag har jag suttit och kikat runt på bloggar och annat och kände för första gången på mycket länge att jag kanske borde skriva ett nytt inlägg snart...

... dina bilder på svenska jordgubbar gjorde mig riktigt sugen på att göra en jordgubbstårta till veckan. Tre dagar kvar på jobbet, det är något att fira det ;-).

Många kramar
Beatrice

Katta sa...

Hej Marie! Jordgubbar är nog det bästa med sommaren lite pricken över i:et. Har presis mailat dej, ha en bra helg, kram Katta

Merja sa...

Så gott med jordgubbar! Har tyvärr inte köpt några än...undrar om dom har i affären idag....

Therese sa...

Du har en ltien award hos mig... Kram