Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 3 juni 2009

Stick-funderingar!

Jag skulle så gärna vilja ha ett hobbyrum så att man kunde låta sina projekt få ligga framme och inte alltid vara tvungen att plocka undan efter mig. Eller i alla fall ha vett att köpa en byrå eller skåp där jag skulle kunna förvara mina grejor i och inte som nu, ha allt spritt lite här och lite där.
Fick för några dagar sedan för mig att jag skulle sticka ett kuddfodral i bomullsgarn.
Stickor har jag så jag kan sälja och dom är lätta att hitta men bomullsgarn, hm tänk, tänk jo jag borde ha några somriga färger, eller? Efter mycket letande på diverse både möjliga och omöjliga ställen så har jag nu hittat ett nystan! Ja, det räcker ju inte långt och särskilt inte när jag har fått för mig att jag vill ha lite olika färger på kuddfodralet.
Japp det projektet får vänta ett tag tills jag får lust att ta mig till en garnaffär.


Detta hittade jag istället; en sjal som är på gång och som jag nu fortsätter att sticka på, ute på balkongen medan regnet smattrar emot balkongräcket och framför Tv:n.
Garnet är ett tunt en -trådigt ullgarn ifrån Huskroken i Ronehamn på östra Gotland.

Så lyckades jag hitta denna korg med handspunnet garn ifrån Sigstershantverk i Havdhem, också det på Gotland men denna gång på södra delen av ön. (Kan inte hitta deras hemsida så det kanske är nedlagt?)

Det fanns några stycken härvor till av detta garn, så jag håller på att fundera ut vad jag ska göra utav det.
Ha nu en skön lill-lördag på återseende

12 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Hmm... men du.. kan inte det understa garnet bli ett fint kuddfodral??

Snygg sjal! Så du ökar bara i ena kanten du, ett sätt till alltså att få den trekantig... Började i vintras på en trekantsjal i alpacka som stickas från bredaste hållet och mot udden. Ett hyfsat invecklat hålmönster valde jag dessutom, och gissa jag halvvägs har tappat sugen helt? He he he... det var då sjutton att hålla reda på varven och var det ska ökas och var det ska minskas. (Kanske hade underlättat om jag hade ritat upp någon form av beskrivning på papper först så jag kunnat bocka av varven. ;-))
(Den tas alltså in både på sidorna OCH i mitten!) (Och bara på vartannat varv.) (Däremot var det betydligt roligare att VIRKA en trekantsjal med virknål nummer 10. :-)) (Garnet tog slut, halvfärdig den med... *skratt*)

Vi får hitta nåt ställe som säljer smörgåstårta till fikat då...? :-)
(Undrar om det finns nån förening för smörgåstårte fantaster?)

Tjingeling/I.

Hjärtat Mitt sa...

Ja, det är inte dumt att ha en hörna där man kan sprida ut alla sina saker. Jag har både en hörna och ett halvt förråd :) Ändå hittar jag inte det jag vill ha, när jag behöver det :)
Vilka härliga garner du har. Sjalen ser både snygg och skön ut.

Och dina tårtor! Mums, säger jag bara.

Vilka bra presenter du fick av dottern. Tänk att de känner oss så väl :)

Kram Mari

hönemor sa...

Hej du, halvfärdiga handarbete finns det nog överallt uti stugorna, så det är du inte ensam om, men tänk vad fint det blir när det blir klart. Det är hemskt att veta att en har saker och inte hitta det, jag blir tokig på mig själv då, just nu letat jag efter en påse med sockerärter, har till på köpet köpt fröpåsar 2 gånger med båda är borta. Kram Katarina.

Susanne sa...

Så skönt att kunna sitta på balkongen höra regnet smattra och sticka lite grann,, fötterna upp i viloläge.kaffekoppen brevid och en go Smörgås...Låter skönt..Kram till kvällen Susanne

Gunilla sa...

Jag håller med dig om åtminstone en skåp eller byrå, jag har försökt att hålla ordning på mina vävgarner för stickgarnerna gav jag bort. Du vet när jag kommer på något som jag vill göra så köper jag det garn som skall vara enligt beskrivningen. Men nu är det länge sedan jag stack något.
Jag kan riktigt känna lugnet när det regnar och handarbetet är framtaget . Det är avkoppling på högsta nivå.

Ha det gott. Nu är det snart helg.
Gunilla

Englagård sa...

Hej, länge sen sist:) Jag var tvungen att kolla in några inlägg här och blev lite full i skratt när du skrev att du inte kunde vara 30 längre. Jag har hela tiden trott att du var ca. 30, det beror nog på att ditt inre jag är det.
Själv har jag barn från 13 till 34 men jag känner mig ändå inte äldre än 30. Märkligt;)
Hoppas att du får ett litet hobbyrum, jag har fixat till en hobbyhörna i källaren där jag kan ha allt. Nackdelen är att det gärna blir översvämmat av projekt och prylar som kan vara bra att ha.

Ha det gott
kram Karina

Therese sa...

Ja en pysselhörna är guld värt! Är så nöjd med mitt pysselrum :-) Och nu fick du mig sticksugen, måste nog ta fram stickorna och göra färdigt svägerskans mössa...

Kram

Katinka sa...

Vilken fin sjal du håller på med. Stickat är ju så fint tycker jag.
Och visst vore det skönt med eget arbetsrum. Sambo har det här hemma, men jag får sitta i köket liksom. Inte lika kul...

gulle hexan sa...

god dagens kära tekla:)
vad sköön den sjalen ser ut..:) härligt..du är ju duktig på att sticka..:)
ja här ligger en del halvärdiga grejer med i hörnorna..så du är inte ensam om det alls.
men.. det är kul o omväxlande att ha lite olika ting att greja med.

ja du.. camping o camping..:)
den lilla plutthusvagnen ska äldsta sonen överta.. så den blir inte kvar så länge..
vi har äntligen bytt till oss en vagn med toa.å som vi får lite mera plats i...:)
tack för din gulliga kommentar..
ps: den ska bli stor blåklocka *hoppas jag*
allt väl:D
stor kraam

Hon med klackarna sa...

Ullsjalen kommer du verkligen inte att ångra! Min fd svärmor stickade en åt mig.. å den är flitigt använd! Mer eller mindre dagligen. Både inomhus när jag sitter framför tv:n å när kvällen tillbringas på balkongen.
Ska fundera lite om förslag vad det andra garnet kan bli.. så jag kanske återkommer ;o)

Birgitta sa...

Hej
Hittade in till dej via en annan blogg. Har strosat runt en stund och haft riktigt trevligt. Härligt garn du stickar i.
Ha det så gott
Kram Birgitta

Anneli sa...

jag är ju garnälskare, när jag sitter och klappar mina nya härvor som jag köper eller nystan då tittar "The Man" lite undrande på mig...finns såå mycket man kan göra av garn..jag stickar mycket sjalar, plädar, kuddar just nu i alla fall...
ha det bra i helgen
kram
annelie