Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 13 juni 2009

Balkong i juni 2009 del 2

Hej på Er alla goa vänner!
Tack snälla ni för alla goa kommentarer om awards och tips om Yuna´s hosta. Idag fortsätter hon att hosta men inte alls lika mycket, men hostar hon fortfarande på måndag så beställer vi tid hos vår veterinär. Som tur är så ser hon ju pigg ut. Det som oroar mig mest är väl att cavalierer har en benägenhet att få problem med hjärtat.

Nu tänker jag trotsa vädrets makter som tydligt har beslutat sig för att *dränka* oss i Stockholms regionen. Jag tänkte ta med er på en balkong tur igen.
Här kommer balkong lådan under syrenen. En glad vind nyckelpiga som snurrar så glatt när det blåser. En vit mårbacka pelargon, penseér och en heliotrop.

Mårbacka pelargonen i vitt.

Närbild på lavendeln som har fått något slags insekt på sig som väver små trådar.
Vet inte vad det är för rackare.


Tittar ni här högt upp i bild så ser man något slags djur som sitter där på det gröna. Såg faktiskt inte djuret innan jag la bilderna i burken, men nu är den ihjäl klämd. Oj nu vart det mord på balkongen och det som skulle vara en lugn och mysig plats.

Här är hörnan utanför köks fönstret. Lavendelkrukan som står på pedistalen. Mitt lilla växthus som är så grågult utav pollen, framför står två krukor med rabatteternell och till höger om det kommer min *örtagård* i balkonglådan. I nederkant i från vänster så är det ananas salvian som växer tillsammans med slingerkrassen. Vattenhyacinten i fågelbadet. Och två pelargoner utav sorten mårbacka en vit och en mörk rosa.

Ja här kommer ananassalvian och krassen igen. Samt mitt fågelbad som blev ny inköpt nu i våras. Egentligen så är det en eldstad men jag tycker om att använda saker även till annat en det är tänkt för. Idag har jag riktigt lust att hälla ut vattnet och tända en brasa så man kan sitta här ute och fika medans man lyssnar på en sprakande eld och på småregn droppar som landar på balkongräcket.

Här kommer en annan vinkel på *örtagården* med oreganon längst bort sen ser man knappt
citronmelissen, timjan och dragon och äppelmynta.
Balkong bordet med helitropen som doftar så gott utav vanilj...
Tomatplantorna som växer och växer men det finns inte mycket till tomatblom på dom.
Syrenen i all sin glans.

Ja det gäller att passa på att njuta utav den för snart är blomningen över. Min vilken ljuv doft den sprider omkring sig. Längtar verkligen efter att kunna sitta där ute och mysa.

Ha nu en riktigt skön fortsättning på helgen, kram//

16 kommentarer:

Evas sida sa...

Hej! Vilken balkong du har, välplanerad. Hur får du plats, jag tycker att det blir mindre och mindre plats för oss att sitta därute. Din balkong inbjuder verkligen till att sitta där och njuta, synd med vårat så kallade väder. Ha det så gott/Eva

Susanne sa...

Ville bara kika in..Åh vilken balkon,,vem behöver en trädgård när man kan ha det så fint..Här regnar det hela tiden oxå såå trist o blött..Kram till resten av dagen

Hemmalycka sa...

Hej, du har något att hämta hos mig om du vill.
Kram Åsa

hönemor sa...

Hej du, va fint du har det på balkongen, så grönt och lummit, och syrenen ser ut att trivas gôtt. Härligt att du har en oas att sitt i. Va bra att hunden är lite bättre. Kram Katarina.

hemma hos lilla mej sa...

Vilken fin balkong du har.Grön och fint.Syrener är ju helt underbara.Vad skönt att lilla hunden mår lite bättre.Ha en skön kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Therese sa...

Oj så underbar balkong du har, värsta oasen!!! Hel mysig, har nog aldrig "kännt" någon med så fin balkong förut ;-) Attans bananer att du inte tittade förbi, jag har varit sällskapssjuk som bara den jag med, så det hade varit sååå välkommet. Nu ska här fixas lite inför morgondagens mässa, måste plocka fram lite skyltningsmaterial så jag kan arra det hela vackert. Kram!

Katinka sa...

Underbart fint, men nu blir jag också orolig för vovven. De står en ju så otroligt nära. Ingen känner mig som jycke känns det som....

Anneli sa...

superhärlig balkong vill ja lova...:-)
Kram
annelie

Tulip sa...

Å for en herlig balkong du har! Så mange urter og blomster på en liten plass, det er bra!
Kos deg, det er sikkert deilig å sitte der ute!

Klem

Marie sa...

Detta är inte bara en balkong, det är oas och en glädje. Så fantastiskt du har fått det - och snart kommer solen, helt säker på det. Och stunder att njuta, men regn och en go varm filt kan också ha sin charm. Ha en underbar söndag!

gulle hexan sa...

hej kära tekla marie:)
hoppas verkligen yunas hosta går över snabbt!!-det är så oroande när djur blir sjuka..
vad härligt du har på din balkong!! fantastiskt skön oas!

tack snälla du för din tanke med awarden:)
så himmlans rart!
här har varit oväder å regn även.. men i dag ser det ljusare ut..
stor varm kram

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vad du kan hitta på...så mycket fint på en liten yta. Det är helt kanon, kan tänka mig att det är ännu bättre att se balkongen live, hi hi.
Hoppas att lilla vovven blir bättre snart, det är inte roligt när dom blir sjuka. Här är det en tråkig innedag som gäller, det verkar som om det aldrig ska ta slut på regn, men tusan vad det ska växa sen när värmen kommer.
Lycka till besöket hos vovve-doktorn, håller tummarna för att det bara är nåt lättbehandlat fel. Kram till er.

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vilken fantastisk balkong du har!!! VACKERT!!!

KRAM från Eva

Lallis - liv och leverne sa...

Jag blir liksom bara så glad av dina bilder, vännen. Tjatig? Jag?
Näedå..*s*

KRam Lallis

Anonym sa...

Hej!
Du har det så lummigt och fint på din balkong! Och fin heliotrop har du! Jag hade en också men den frös ihjäl i förra veckan! Det hade varit minus två på natten, visade det sig!
Ja, visst har vi mycket väder nu! Men snart vänder det!
Hulda

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan så otroligt fin du har det på din balkong!! Så mysigt. Hoppas vovven blir snart bättre. Blev orolig över att hon hostar... just med tanke på hjärtat. En hund som stod mig nära fick nyligen hjärtfel. Hoppas det reder upp sig snabbt och att det bara är nån förkylning hon fått. Kram!!