Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 27 maj 2009

Rosendals äppellund!

Era fina kommentarer ifrån förra inlägget om egna tankar och reflektioner och berättelser från era liknande upplevelser gick verkligen rakt in i mitt hjärta och gjorde mig ännu mera övertygad att alla har sina sorger.
I måndags och i dag gick mina steg i rikting mot Rosendalsträdgård. Framför allt för att fota blommande äppelträd men också för att minnas härliga stunder med min mamma.
Första gången jag skulle ta med mamma till mitt absoluta favorit ställe i stan så fick jag verkligen lirka och locka. Detta utspelade sig på 80-talet när Rosendal fortfarande var en liten oas och inte till närmelse vis så vida känd som den är sedan kulturfestivalåret i Stockholm 1998, utan anspråkslös, nästan lite fel, vadå odla ekologiskt, kompostera märkligt folk det där som driver Rosendal!
Mammas kommentar men lilla vän vad ska vi till Rosendal att göra? Vi ska titta på lite blommor och fika, vi kan väl bara gå omkring på Djurgården längs med stränderna och sen ta oss till Ulla Winblad? Envis som jag är så blev det promenad längs med stränder och hoppsan så fick jag upp henne för en backe i förevändning att jag måste kissa lite mer undanskymt än på promenad stigarna. Jodå det tog ett antal år innan hon medgav att hon ville gå till Rosendal igen.


Här är nog min absoluta favorit plantering på Rosendal!
Lite som en sommaräng...med humle surr, fjärilar och barfota känsla. Gärna med dagg på växterna.
Blå toner med vitt och silver mot det gröna, snyggt.


Men vad har vi där borta då, förbi ängen och in i äppellunden. Jo ett så fint får i olika material som barnen kan sitta på eller som jag bara titta.



Äppellunden var det ja. Nu ska erkännas varför jag är här både idag och i måndags. Jo den ivriga Tekla stack iväg utan att ha laddat kameran, gissa om jag sa fula saker efter 6 ynkliga kort i måndags och inte ett enda av dom var på ett äppelträd!


Nu blev det inte bättre en att i dag onsdag, så blåser det en hel massa sekundmetrar per minut vilket i sin tur har blåst bort bra mycket mer en hälften av all äppelblom. Mig gör det inte så mycket utan jag fotade det som fanns, så håll till goda kära vänner.


*Lobo* var den äppelsorten som fortfarande blommar rikligt.


Är det inte ljuvligt hur ljuset silar sig ner till blommorna och man ser den himmelsblå färgen mellan grenarna. Lite mossa som visar att trädet har många år på roten.
Jag kan fastna länge och fascineras av tidens gång när jag ser in så där i trädet, tankarna flyger iväg och funderar på vem/vilka dom var som en gång planterade och jobbade här. Hur levde dom? Vad skulle dom tycka och tänka om att vi år 2009 sitter på filtar eller träbänkar och har pic-nic under *deras* äppelträd?!

Och att vi på höstkanten är beredda att betala ett dyrt kilo precis för att få smaka av dessa delikatesser.
Det som är roligt är att det fortfarande planteras in nya äppelträd här.

Det som känns väldigt kul för mig är att veta att två av mina äldsta ja inte i ålder men tidsmässigt vad det gäller att vi har bloggat med varandra, har haft denna ljuvliga äppellund som sin skolväg! Vilken skolväg...!

Jodå här är också en ingång, till den härliga äppellunden.
Tycker om den här *rums indelningen* som gör att man blir nyfiken och undrar vad som döljer sig där bakom eller runt den busken.
Kan säga att det var inte alls dumt att vara här två dagar på samma vecka, för det är verkligen ett *Carpe diem ställe*.
Har nästan fått tvinga mig hem...Kramar

13 kommentarer:

Malmkakan sa...

Åhh, käre värld vilka underbara bilder du bjuder på! Skulle verkligen vilja traska runt där och bara vara...

Skickar en kram till dig utifrån det du skrev om din mamma i tidigare inlägg...
Jag förlorade min pappa när jag var 8år. Det är svårt att förstå varför saker och ting blir som dom blir..."livets sköra tråd"...

Kram på dig!
/ Cecilia

Hemma hos Bröderna Bus sa...

tack kära du för den fina award som du har förärat mig, glad är jag :)
Vilka drömbilder du har i din blogg, jag blir superimpad av dig, fniss. Här är det 4 grader idag och regn...Snart kommer nog värmen. Må så gott, kommer snart tillbaka. Kram

gulle hexan sa...

ååååå men vad HÄRLIGA fotos...
kära tekla då!! tack TACK för de fina äppelundebilderna.. så underbart fint!!
så himmla ljuvligt!!
ösnkar dig en jätte god nattizz..
krammm

Bloggullet sa...

Så fina foto du tagit, nu fick jag lust att fota. Det har legat nere ett tag för det har varit så stormigt ute.

När det gäller inlägget om din mamma så känns sorgligt när ens kära går bort. Min far dog för drygt ett år sen och jag har inte förstått det än.
Kram

Therese sa...

Vilket sagolandskap du har fotograferat, jag får lite nagijala feeling... underbart vackert så det nästan gör ont i själen. Vet du, att bara gå in här i din blogg är ett carpe diem ställe för mig... Kram

Villa Carl Larsson sa...

Finns det nåt vackrare än äppelträd och när de blommar? Jo det finns det kanske men de är såå underbart fina.

Tack för värmande ord. Jag ska tänka på det du sa och visst är det säkert så att spänningen börjar släppa nu. Det börjar ju närma sig.. Men samtidigt börjar spänningen komma också. Nytt jobb, nytt ansvar osv. Men det blir bra i slutändan sen.

Kram Josefin

Gunilla sa...

Vilka fantastiska bildedr du har tagit jag blir riktigt lyrisk. Det är bara att njuta

Ha en riktigt bra dag

Gunilla

Ingela la la sa...

Vilka härliga bilder. Inte ett dugg konstigt att du gick dit igen.. med eller utan kamera ;)

Kram Ingela

Thorins Trädgård sa...

Två bloggar i följd som skriver om Rosendal, det verkar vara en trend i dagarna. Och i helgen skrev många om rabarber.

Samma intressen helt enkelt.

Snygga foton Teklamarängen!

/Marit

H A N N A S - F O R M sa...

ÅÅÅÅÅ, kära du!!! Vilka bilder...njuter och ler...Rosendal ligger mig så varmt om hjärtat.

Läste om din mamma...förstår att det gör ont..fy för den hemska sjukdomen...många styrkekramar till dig vännen!!!!

Hoppas att solen lyser för dig i morgon!!!

KRAM
Hanna

Snuttan sa...

Vilka underbara bilder du visar

Kram
Åsa

oumberligating sa...

Som vanligt så måste jag in och "njuta lite av livet" på din alltid fina blogg! Tog ju en "liten bloggpaus" på en vecka cirka, men inte kunde jag hålla mig borta inte, alltså "upp på hästen" igen och ut i cyberrymden, dina bilder är så fina så det känns som jag vill tugga på en pinne och gnida in mig med äppelblomster! Ja,ja jag vet jag överdriver lite, men bara nästan, min första helt friskavår på 3 år, då är man glad vill jag lova och då besöka en livsnjutarblogg blir som lök på laxen (!!!! Vilket uttryck, det var inte jag som hittade på det)
Ha nu en riktigt fin helg alla kategorier!
Stor kram ifrån oumberlige Peter som idag kandiderar till EU-parlamentet!

Anonym sa...

Fina bilder, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dom och tänker tillbaka..på "den" tiden :-)
Jag funderar lite på om det är därför jag inte gärna äter äpplen idag? Jag åt ju säkert ett 10-tal äpplen om dagen på den tiden...hahaha
Stor Kram till dig
PS! Om du promenerar vidare,ner förbi slottet och upp till Rosendals stall så ser du vart jag bodde :-)