Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

tisdag 19 maj 2009

Clematis

Har idag varit en tur till Ulriksdalsslottsträdgård och tittat. Det gick knappt att komma fram för två stycken fullproppade turistbussar hade angjort parkeringen och dess innehåll av shopping glada kvinnor svärmade omkring. Tog en fika och tänkte sitta i lugn och ro och njuta när alla virrade omkring och shoppade, men bland blir det inte som man tänkt sig. Polishögskolan som inte ligger långt därifrån, dom hade tydligen skjutlektioner för det lät väldeliga och plötsligt skulle alla ha kaffe av dom shopping glada kvinnorna.
Så då blev det ett raskt inköp av det jag kom dit för att inhandla och det var heliotrop. Tog sedan en promenad där ifrån och oj vad syrener jag såg som var fullt utslagna. Tänk det är bara 1,5 mil ifrån mig men ändock en sådan skillnad på blommning.
Här knoppas en av min rosenskäror på balkongen.

Revsugorna är i fullblom.

Här kommer min clematis Alpina Plena-E som nu har börjat att slå ut och blommar i all sin fägring.
Jag har inte så mycket att tillägga till dessa clematis foton. Det är bara att igen konstatera att det är hur mycket som helst som knoppas och blommar nu ute i naturen.
Många goa kramar

11 kommentarer:

Hulda sa...

Hej!
Ute på ett härligt äventyr! Vilken fin vit clematis! Min vita som jag planterade i höstas är borta, helt väck! Hittade inte ens rötterna! Så nu har vi införskaffat en ny!
Men nu får väl finvädret komma tillbaka!
Ha det bra!
Hulda

Thorins Trädgård sa...

Hej Marie, den där klematisen ligger på min önskelista.

Jag har bokat upp mina kollegor för att åka dit och käka lunch och shoppa växter snart, hoppas att det inte är så fullt med turistande damer då :D

Ha det gott!

/Marit

Therese sa...

Vilken vacker klematis! tur att din blogg finns, här regnar det och är grått, men en titt in här så skiner solen plötsligt! KRAM :-)

Lallis - liv och leverne sa...

NJuter av vackra bilder:)Och jag älskar Clematis.
Kram Lallis

Gunilla sa...

Vilken utflykt, synd bara på det störande.
Clematisen Alpina Plena har jag ochså. Den har börjat grönska och kommer med en mängd knoppar. Den brukar slå ut nu i slutet av Maj och hela väggen blir alldelens vit. Den remonterar ju ochså på hösten men inte så mycket då.
Alpina Riga är ju enkelblommande och den hade växt så otroligt så den klippte jag ner i höstas och jag tänkte att nu har jag tagit död på den men det har kommit nytt. Mina clematisar har jag haft i ca 7-8 år utan att ha klippt något.Jag är lite feg på att klippa i clematis för en del skall ju inte röras alls.

Ha en fortsatt fin kväll

Gunilla

Ullis/Leva på landet sa...

Härliga foton. Vilken otur att du inte kunde få njuta av ditt besök. Din clematis var helt underbar.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Therese sa...

Hej vännen! Vet du, just dessa älvor har jag med suktat efter. Men de skulle visst skeppas från australien först i mitten av juni... Köper du en måste du hota till och visa i bloggen - lova?!

Lämnar en go natt kram, nu är det vovve rastning och sängen som gäller...

hönemor sa...

Hej du, vilka fina bilder du visar oss. Synd att du inte fick sitta ifred och njuta. Ha en trevlig helg. Kram Katarina

ima sa...

Ljuvliga Alp klematisen Har själv Blåa, å njuter av dom varje dag...Har dom som Foto....bakgrund . till Saker jag gjortja å bara titta förståss Ha en bra flygare dag...ima

hemma hos lilla mej sa...

Vilka vackra bilder.Njuter av klematisen.Ha en bra dag kramiz ~~~~RITA~~~~~~.

Krydda Livet sa...

Du verkar vara otroligt duktig på blommor. De är alltid så fina!! Gröna fingrar kallas det väl hihi.

Kram Josefin