Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 14 maj 2009

Kära ting

En sådan här Vintage Date Indicator hade jag i många år letat efter på loppisar, blocket och tradera men utan framgång. När jag var i förskole åldern och många år framåt så fick jag alltid se till att denna lilla tingest visade rätt dag, datum och månad. Det var som ett heders uppdrag och det litade fullt ut på mig att jag klarade den uppgiften. Vilket inte var så lätt när man inte kunde läsa på svenska en gång, men jag var stolt och glad.
Så en dag under 2008 kom denna Vintage Date Indicator till försäljning hos Par Courrier, först trodde jag knappt mina ögon och fick snudd på nypa mig i armen för att se att jag inte satt framför datan och drömd och när det gick upp för mig att så inte var fallet så gissa om undertecknad var snabb att beställa sig ett exemplar.
Tack Magdalena för att du insåg att denna grej har ett stort affektionsvärde och tog in den till din fina web-butik. Numera står den stolt placerad i mitt köksfönster så att jag kan se den minst ett par gånger per dag.


Här kommer mitt favortiverktyg på balkongen.

En gammal härlig sax...
En mycket bra tingest att klippa bort vissna blommor och blad med. Klippa snören till upphängingar utav växter. Klippa av lite blommor till en liten bukett att sätta på balkongen.
Öppna jordsäckar mm.

Den har ett så skönt grepp för handen så bara det, gör att det är en njutning att använda saxen.
Att den sedan råkar var lite rostig stör mig inte ett dugg. Det kanske beror på att allt som fanns hemmavid när jag var barn skulle vara så putsat och i fint skick så att jag nu gör uppror?!


Saxen är inköpt hos Zetas finsmakarens trädgård, för ett antal årsedan och är mycket väl använd. Dom här två tingestarna tycker jag ger mig lite vardagslyx som man så väl behöver.
Ha det gott

12 kommentarer:

Therese sa...

Vilka vackra saker, väcker ett vill ha begär... Vet du, idag har jag fått(!!!) en gammal tvättbräda som jag jublar! Kommer att pryda sin plats hos mig :-) Kram å en fin dag önskar jag dig vännen.

Therese sa...

Hi,hi goa du, vi kommenterade viss om varandra precis - snacka tankeöverföring ;-) Ja, tänk om sverige inte vore så avlångt alla gånger, så man fick träffa de fina människorna bakom de bloggar man följer. Dig hade jag bokat in en visit på studs hos! Och jag tror mina fyrbenta herrar glatt följt med ;-) Och så naturligtvis Luran som hade varit och "fingrat" i alla dina fina saker och planteringar *ler* Kram kram (igen)

oumberligating sa...

Hej Marie! Här har det fyndats ser jag, vad fint det blev med närbilder på saxen, har alltid gillat alla former av smide. Ligger i generna tror jag, många smeder i släkten enligt forskning!
Blev glad över kommentaren inne hos mig, det blir jag visserligen alltid, men nu var jag lite extra "orolig" för mottagandet av mitt inlääg, men det så ut at ordna upp sig, ser på användarstatestiekn att fler har varit inne men det vet ju man själv inte alltid man kommenterar eller heller läser klart, allt beroende på humör och intresse!
Jag gick och vilade lite på eftermiddagen och då passade min Fru på att stjäla inlägget till sin blogg(ler). Hon har varit lite extra dålig en tid nu så hon har inte orkat så mycket så det var ju kul att jag gjorde ett inlägg som passade även hennes blogg www.pockethexorna.blogspot.com
Får se hur det blir imorgon om jag kommer sitta här vid datorn, vet ännu inte riktig har fullt upp med arbetssökande inför sommaren så för säkerhets skull så önskar jag dig en riktig fin och trevlig helg redan nu!
Ha det gott på alla sett och var rädd om dig!
Kram ifrån Peter!

Hemmalycka sa...

Förstår att det är kära ting för de är jättevackra. Min Stella gillar inte att bli fin, när vi borstar henne så springer hon alltid och rufsar till sig efteråt.
Kram Kram
Åsa

Gunilla sa...

Vilka fina saker. Roligt när det som är gammalt används och inte blir till prydnad.

Ha en riktigt fin helg

Gunilla

Tidsmästarinnan sa...

vilken charmig "plåtkalender", hur cool som helst!
kram
Susanne

gulle hexan sa...

god morgon... kära tekla:)
underbar sax!!
sänder en extra kram..
jag är inte alls bra i min hand..
ska prova ny medecin igen! för 3e gången..
kan inget direkt skapa eller fixa.. känns väldigt trist*

stor kram

oumberligating sa...

Ville bara titta in och önska en trevlig helg! Känns som fusk om man gör det på Torsdagen, Fredag är den riktiga "önska en trevlig helg dagen" (ler) Som sagt ha det bra på alla sett!
Kram ifrån Peter!
PS: Säger det igen, gillar smidessaxen, så ska det se ut!

Vero sa...

Jag vill också ha lite vardsagslyx...

Önskar dig en fin helg!

Mamma-Mu sa...

Men som jag saknar vitsippor!!!!! Det är en sån där grej som kommer över mej varje vår att här uppe i norr växer inte vitsippor... Inte i sånna mängder som jag är van vid i alla fall!

Tack för det!
Kram Mimmi å just det... Trevlig helg *ler*

Viola sa...

Tack för dom rara orden och att jag skänker lite inspiration, den dära datummokapären...helt underbar! Ha en riktig skön helg, kram

Magdalenas Hem sa...

Heeeeej Marie!!! :-D
Va roligt att du uppskattar den så, blir så glad! man vet ju aldrig vad som går hem i stugorna och då är det extra roligt när något gammalt och unikt hittar rätt hem :)
Tack också för din senaste beställning, kudd-drottningen där ;) som du säkert såg dröjer den leveransen innan de kommer till Sverige, men jag skickar så fort de kommer till lagret! Må så gott, stor kram, Magdalena :-D