Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

måndag 11 maj 2009

Helgen den 9 & 10 maj

Här har det varit en lugn och skön helg, med många och härliga promenader.


Först tog jag en tur till Anna in the Garden på Höglandstorget, där jag köpte med mig några rosenskäror och lite annat smått och gott. Efter det gick vi ner mot sjön och snirklade hos hela vägen till Alvik där vi hoppade på t-banan till Hötorget där jag köpte kryddor och kaffe i saluhallen. Tog en fika på Vetekatten och åkte vidare hem. Kameran låg så fint kvar på köksbordet.


Väl hemma igen så gick vi förbi min favorit ek och har ni sett; någon jäkel har satt eld på den!?


Alltså hur dum får man bli...???


Jag blir så ledsen och nedstämd när man ser sådan här totalt onödig förstörelse också blir jag riktigt ilsk å trädetsvägnar för hur länge har inte den levt på denna plats.Träden blommar snudd på överallt just nu.Det doftar ju så ljuvligt ute och särskilt precis efter att det har regnat. Fast dom här korten är tagna precis innan det började att regna.


Känner ni igen skatboet som jag visade tidigare i våras, om inte så tryck här. Nu har det blivit så lummigt så att det snart inte syns.Har suttit på balkongen och njutit och rätt som det var så kom Humle på besök. Det är väl inte de mest skarpa bilder man kan tänka sig men endå, här är han.


Humle verkar att precis som jag att föredra gullvivor så här års...


Här kommer ett önskat foto på hela balkongbordet, inte så stor men stabilt och bra.

Tog även en bild på bordsbenen. Jag gillar smide, gjutjärn, terrakotta och korgar på balkongen.


I fredags kom min vinst hos Hulda med bloggen Enkel Tulipan. Så här fint inslaget var det.

Här kommer innehållet som har fått hamna på mitt soffbord; Duken ni ser, samt servetterna och inte minst boken Från Prästgårdar till Strandbodar, gotländska hus ifrån förr. Nu är den boken äntligen min, hurra! Tack snälla goa Hulda för dessa jätte fina ting.
Ja det var lite om allt möjligt. Hoppas att veckan börjar och fortsätter på ett bra sätt.
Kramar

12 kommentarer:

Therese sa...

Vet du nu har även jag vitsippor i en bukett på bordet hemma! Och pallkragen är min nya kärlek, har köpt söta trädgårdshandskar idag och skyltar till mina kryddor - kommer att bli så fiiint! :-) Och givetvis blir det ett ryskt äppelträd, har 300 kr kvar att shoppa för på presentkorter! Perfekt.

Ösnakr dig en riktigt fin start på veckan och lämnar en kletig kram från Luran och hundpussar från Dobby och Bus!

Hulda sa...

Hej!
Vad kul att få se hela bordet! Det är verkligen fint, skulle passa hos mig! hihi... Vad bra att paketet kom fram snabbt! Boken är helt fantastisk, och ger en hel del inspiration, fastän man inte bor på Gotland! Kul att du ville ha just den boken!
Ha det bra!
Hulda

hemma hos lilla mej sa...

Va kul att se hela bordet.Vad kul med rolig post.Blir som ett barn på julafton.Ha en mysig kväll kramiz~~~~~~RITA~~~~~~~.

Åsa sa...

Vilket fint bord, blått min favvo färg!

Hoppas du får en bra vecka!//Kram Åsa

Krydda Livet sa...

Vilka härliga bilder! Jag bara sitter här och njuter. Kurerar mig samtidigt :) Tack för krya på mig hälsningen.

Kram Josefin

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis till din fina vinst. Blev så fint. Håller med dig angående eken. Hur kan man vara så dum att man ger sig på den så. Hoppas att den inte tagit så stor skada.

Kram Ullis

Marie sa...

När jag kom hem nu så upptäckte jag att häggen blommar, och tänker för mig själv - att den vackraste tiden är nu. Avundas dig som kan ta en tur till Hötorgshallen/torget för kryddor och blommor - får lite Stockholmslängtan (men det planeras en liten semestertripp dit i sommar) Kram

Lilla Eken sa...

Den boken verkar himla trevlig du! Gissar att du sitter o myser med den just nu? :-)
Ja visst är det helt osannolikt vitt ute? Minns inte när jag sett så många vitblommande träd samtidigt, överallt! Det bara kryllar av dem! Så vackert att man blir matt. Och lite öm i hjärtat.

Gulblommor.. ja, nu är jag så engagerad i gulblommor plötsligt att jag knappt kan tänka på något annat. Så det kan bli... ;-)

Förresten, du kanske ska skaffa dig någon lilja till balkongen så att du också får lite ohyra att behandla? :-D

Nu ska jag titta på förra inlägget som jag inte hunnit läsa. Lovande rubrik... :-)
Puss o kram från ekis
PS. Asså! Elda gammal ek!!? Men vad är det för potthuven??

Mia sa...

Bordet är verkligen fint, får mina tankar till grekland, sommar och sol. Underbart!

Boken har jag helt missat, stort grattis till vinsten.

Vad tråkigt med den gamla eken. Tyvärr har jag sett samma sak själv också där vi bodde tidigare, man blir ju så ledsen. Hoppas att trädet trots allt repar sig.

Ha en riktigt härlig vecka!
Kram Mia

ima sa...

Vitsippan är verkligen Vårblomman För att inte tala om Gullvivan , som jag hadde lyckan av att Få en Hel Bukett av min Ölands väninna, nyplockade, hon sa dte var en hel Äng full, där hon bodde..det finns ikke såna ängar i småland, som jag sett iallafall Utefika, är nu nästan varje dag...Hoppas du också har korg el Bricka ut i gröngräset ima

Katinka sa...

Vad tråkigt att någon satt eld på eken! Hur gör man något sådant liksom?

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vackra foton!
Grattis till en fin vinst!

men du, vilka knallkorkar som kommit på den knäppa iden att elda i träder!!!

Kram från Eva