Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 6 maj 2009

Pelargoner i mat och bak!

Har hittat lite nya ideér angående matlagning och bakning som jag tänkte dela med mig utav.



Först ut kommer en idé till;
Wok och kötträtter
Doftpelargoner med nötig doft som tex. *Concolor Lace*passar bra som smaksättare i Wokgrytan eller till kötträtter.
Tips: Finhacka bladen och blanda i grillmarinaden
Concolor Lace är blomman här nedanför.
Denna idé som grillmarinad har jag provat och det var riktigt gott. Tyvärr så mätte jag inte upp mängderna när jag gjorde marinaden. Men jag gjorde så att jag hackade lite i taget och fylld på och smakade av tills jag vart nöjd.

Pelargonbröd
Baka enligt ditt favoritrecept för matbröd men tillsätt ca 1-1,5 dl finhackade doftpelargonblad till en sats deg. Denna idé ska jag prova men har inte hunnit än.

Lycka till

Är det någon som kan tipsa mig om hur man får bort oönskade kommentarer?

11 kommentarer:

Therese sa...

Spännande med pelargonier i mat, bak vet jag sedan tidigare då Erns gjorde någon kaka med det i... Men tror inte jag kan lura i mannen något dylikt ;-) KRAM!!!

mitt skärgårdsliv sa...

Spännande att krydda maten med pelargoner, nåt helt nytt för mig! Helt otroligt fina bilder i föregående inlägg av blommande träden!!

När du läser dina kommentarer och är själv inloggad så ser du en liten "soptunna" i slutet vid varje kommentar, klicka på den så försvinner kommentaren! Ha det bra!

Marie sa...

Vilka kul idéer, kanske något att prova. Det gäller ju att våga något nytt, så man inte fastnar i gamla vanor.

hemma hos lilla mej sa...

Vad roligt med nya ideer.Det ska jag prova.Ha en mysig kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~~.

♥ cloudberrie ♥ sa...

Åååå vilka Körsbästräd!!!!
Så vackert!

Vad häftigt att baka med blommor :)

Kram från Eva

Birgitta sa...

Hej!
Vad roligt att du varit hos mej och tack för kommentar. Det är så roligt med nya bekantskaper. Jag har strosat runt hos dej en stund. Vilka ljuvliga körsbärsträd och alla andra blommor och naturbilder. Bakat med pelargonier har jag aldrig gjort. Skulle kanske testa det.
Kram Birgitta

Dubbelörn sa...

Du kan också gå in på Inställningar o sedan Kommentar, scrolla ner o klicka i rutan för ALLTID i Kommentargranskning. Fyll sedan i din mailadress.

Då kommer alla kommentarer först på mail som du sedan kan godkänna/Publicera eller Avvisa.

Enkelt o så slipper man reklam o ev elakheter el annat ;).

Men pellis i maten...?! Bilderna däremot var härliga :).

Stor kram

Helena sa...

Spännande, ska se om jag vågar prova det! Vilkken mysig blogg du har! Kram Helena

Katinka sa...

Oj, vad fyndig du är! Det låter så spännande med blommor i maten faktiskt!

Och angående oönskade kommentarer. Om du är inloggad kan du väl ta bort dem i kommentarsfältet? Under själva kommentaren?

Katinka sa...

Papperskorgsikonen menade jag, ja...

ima sa...

Ser du även gilla Tulipaner--- Jaag också mycket--Provar lite olika varje år...Ska nu anskaffa en Bra kamera min börjar bli Sliten hahha.. Träd är något jag gillar ialla dess former också så Vi ses här på Bloggen Ima