Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 2 maj 2009

Balkongen i majfägring

Sköna maj välkommen till min balkong igen. Hoppas att Ni alla har en härlig helg i solen och vårenstecken, att ni kan vara ute och ha tid att njuta av ledighet och eventuell samvaro med nära och kära. Ta en kopp fika eller te ute eller kanske till och med grilla och äta ute allt efter väder och smak. Till Er som har lust, tänkte jag bjuda på en liten rundtur på min balkong igen
som den ser ut nu i början utav maj.

Här blommar gullvivor och snart också revsugan, det doftar ljuvligt...

Ananas salvian är en ny bekantskap för mig att odla själv. Vilken doft, ska bli kul att prova i drinkar och efterrätter och även i salladen. Ca 80 cm hög kan den bli, så jag får väl se hur den trivs i krukan, det kanske behövs en lite större kruka om ett tag.

Lövkojan som min dotter ville ha står här och knoppas, den ska få sällskap av några *kompisar* efter som påskliljorna i samma bytta har vissnat för i år.


Här ser ni lite bättre hur krukor och lådor är placerade i den hörnan som har västersolen lysande på sig. Bobo sköter om vakthållningen som synes. Lavendeln frodas i lerkrukan på pedistalen. Kryddorna börjar att bre ut sig i lådan både på höjd och bred. Dragonen har kommit på plats med 2 st exemplar. En rosmarin skymtar ner till höger i bild vid syrens stam.
Lövkojan som står brevid dom snart nervisnade påskliljorna. Mitt vita lilla växthus...till lyst.
Sist men inte minst ananassalivan.

Min mini syren som har fått lufta på sig ett tag i vårsolens glans. Den har för det mesta på sig en skyddande säckväv så att den inte går *i gång* för tidigt. Min första vårplantering med penseér och påskliljor.


Syren i knopp!


Smultron plantor i en ampel...


Riktigt roligt att odla hyacint denna tid på året. Det kommer jag med allsäkerhet att göra om något annat år. Det här är en del ifrån sidan med östersol.


Fortsättningen på balkongen med mer ifrån hörnan med östersol kommer någon annan dag.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg...kram

18 kommentarer:

Therese sa...

Oj så det blommar hos dig! Helt ljuvligt underbart, önskar jag kunde dofta på blommorna :-) Ananassalvia lät spännande, du måste recensera den sedan!

Här har vi grillat till middag för tredje dagen i rad, underbart gott så här i början av säsongen!

Önskar fortsatt trevlig kväll!

Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Åh så kul att få se bilder från din balkong:) Ananassalvian lät spännande!
kram Lallis

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint du har med alla blommor.Jag bara älskar våren då man kan planter och fixa ute.Det är skoj.Ha en mysig kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Åsa sa...

Vilka fina blommor! I morgon SKA jag börja med våra balkonger! Säger som dom andra ananassalvian låter spännande. Får nog testa någon kryddväxt! ha det en fortsatt trevlig varm helg// Åsa

Lilla Eken sa...

Oj, oj, oj! Vad FINT du har det! Jag blir så GLAD när jag ser bilderna, det ser så... härligt ut!! Och syrenen i knopp, jag är mållös! Tänk att det går att ha det så fint på en balkong! Och så används de nästan alltid bara som cykelförvaring. Det är ju tragiskt...
Hmm.. har för mig det var nåt annat... jag får återkomma om jag kommer på det. (Såg att det är ett Foyles War i repris på TV om en stund, ska placera mig i ryggläge i soffan tror jag. :-) )
Ha det så fint! /I.

Britt sa...

Wow! Va kul att se va fint du gjort det! Det känns som om din balkong är rätt stor och att den badar i blommor! :-) Underbart!

Kram britt

ima sa...

Allt du satt på Balkongen Vill jag snart inköpa -Som Smultron i Ampel --Ja Lövkojan, ärljuvlig--sen blir det för mindel Lavenddel,så mycke som Kassan tilllåter förståss Härligt när man sätter de första Vårblommstren..å Syrewnen nu snart i full fägring---Å igår inköpte jag en Fin gammal Vid koppar bunke på smala vinklade ben. ska se å fotografera den till Min Blogg sen då jag bestämt mig för växterna hej å vattna lagom...ima

Bloggullet sa...

Så fint du har på balkongen. Det är bra att sätta blommor i krukor trädgården med för då är det lättare att sköta, du gav mig en idé till det.
Ananassalvia låter spännande. Jag såg en apelsintimjan på torget,gillar örter för dofterna och skönhetens skull.
Ha en skön söndag.
Kramar

Katinka sa...

Ljuvliga bilder att njuta till! Ananassalvian tycker jag också låter jättespännande.

Och jag var tvungen att greja lite saker tidigt imorse så jag var uppe vid 5 vilket gör att jag är dötrött nu...

Compact Garden sa...

Vilken superfin balkong di har med massor av blommor den ser stor ut..

Du har mer som blommar där än vi har i kollostugan och definitivt mer än vår balkong i stan som får vara utan blommor i år eftersom det inte blir vattnat och när solen ligger på så kommer termometern upp i 40-45 grader..det är ingen rolig syn efter några heta dagar.

Ha en skön kväll/Anne

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så fint! Måste erkänna att det är skralt på blommor här... Måste nog köpa hem lite och planta :)
Kram!

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint det blommar på din balkong! Härligt! Ha det bra!

Marie sa...

Vilken underbar balkong - och vilket innehåll. Rogivande och uppmuntrande med så många olika växter. Och så bra du är på att utnyttja det utrymmet du har. Själv har jag en stor trädgård, men den består mest av gräs och en otroligt stor gran. Har alltså ett stort förbättringspotential, så jag kan bara läsa och lära. Kram

Susanne sa...

wow vilken härlig balkong du har,,härligt..Tänk vad det måste dofta underbar hos dig när allt blommar..Kram

Aforia sa...

Hmm hur stor balkong har du egentligen? Det är fasiken mer blommor på din balkong än i min trädgård. hehe
Men just nu sliter jag i mitt anletes svett till att få till en blommande trädgård.
Kramis

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket underbart du har på balkongen. Måste vara jätte mysigt att få ha det så där.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

gulle hexan sa...

god kväll kära tekla..
men du milde!! vilken trädgård du har på din balkong...:O
så jätte fint o mysigt!! du har det..
tack för fina fotos ..det är jätte roligt att kunna se hur du har det..å med den balkongen !! det ser ut som rena paradiset..!!

stor kraaamm

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Oj vilken fin balkong du har. Tänk vad man kan hitta på med lite fantasi. Här är det för tidigt att plantera ut växterna, det är bara penseér som trivs än men snart så...Ha en härlig dag i finvädret. Kram