Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

fredag 8 maj 2009

Balkong i majfägring del 2

Här kommer fortsättningen på min balkong rundvandring.
Ni som har följt min blogg vet att jag har endast denna balkong att odla på som är ca 2 m * 3.20m och att jag stortrivs där.
Det här kortet är taget mitt på balkongen där bordet för mat och fika står. Inte så stort bord som ni ser, men vi får precis plats att äta tre stycken runt bordet och två stycken får plats att äta med tallriken i knät eller på ett sidbord som finns.

Från vänster så är det min påskplantering som syns först med rosa förgätmigej, blågulpenseér och små tjocka blåa pärlhyacinter. Påskliljorna och narcisserna har vissnat ner. Veronican som flyttar runt och två tomater i en stor korg. Jo jag har ett nystan med tjärdoftande rep, det luktar så gott så det är inte klokt och får mig att tro att jag befinner mig vid havet. En jätte fin oljelampa ifrån Par Courrier som lyser så fint.



Tomaterna i korgen och Veronican på bordskanten.



Här kommer lite flera bilder ifrån balkongen ifrån den del som har östersolen lysande på sig.
En liten Veronica som inte riktigt vet vart den ska få stå, just nu flyttas den runt till olika ställen.




Revsugan har fått ett par tre stycken sådana här små blommor som har slagit ut. Skrattade gott när jag försökte att fota den för det blåser ganska rejält idag och rätt som det var så var den totalt ur fokus och så in igen osv.



Dom här penseérna kommer att få sällskap utav pelargoner för det är bara grön blad kvar utav påskliljorna. Nu har dom sällskap av den lilla fågeln.



Pytteliten kruka som jag tycker mycket om har fått en gullviva ner planterad i sig.



Penseérna har ni ju sätt förrut som står här i min gjutjärnskorg tillsammans med bellis och murgrönor. Ett litet ägg har också värpts...





Bellisarna som sitter i samma korg som ovan.

Clematis Alpina Plena E-planta som glatt växer längst inne i hörnet.
Knopparna ser så mulliga och ulliga ut så man får sådan lust att känna på dom. Har lyckats att hålla mig till att bara smeka lite med ett försiktigt finger.




Här kommer en bild på hela *busken*



Det finns även ett blåregn som ser ut som ett smalt litet slingrande snöre på ett växtstöd. Inte så mycket att fota med andra ord.



Det var allt ifrån den hörnan för den här gången. Trevlig helg! Kram!

24 kommentarer:

Sjöboden sa...

Åh vad mycket fint du har på din balkong!

Kram C

Therese sa...

Trevlig helg tillbaka kära du! Vet du, i helgen planerar jag att åka på plantskola - gissa om jag ser fram emot det?! Har ett presentkort som ska brännas där. Tänkte mig ett ryskt äppelträd som är härdigt, men det är bara att glömma då vi ska gräva upp hela tomten för jordvärme i sommar. Men kryddor i massor oc lite blommor ska det iaf bli!

Jätte smart med tjärsnöret förresten. För mig är tjära = vår! För som liten var jag alltid med när båtarna skulle tjäras inför sommaren.

Kramar i massor från mig å Luran!

Hjärtat Mitt sa...

Så vackert du har det på din balkong!
Tack för att visar oss :)

Jag tycker att utblommade tulpaner är vackra. Jag sa det på jobbet en gång, och fick många konstiga blickar, hihi.

Stort grattis till dina vnster oxå. Det är alltid roligt att få så fin post.

Visst är det vackert med alla färger i träden nu. Måste helt klart skaffa några olika japanska körsbärsträd.

Ha en skön helg!
Kram Mari

Jessica sa...

Otroligt vad mycket fina blommor du har! Å fint mosaikbord!
Har köpt lite kryddväxter idag, som ska planteras i landet i helgen, härligt!

Hoppas du får en skön och solig helg!
Kram
Jessica

Aforia sa...

Halloj vännen,
Vilka underbara bilder från din balkong. Själv väntar på att få mitt trädäck klart och då ska jag pynta med blommor och blad.
Tack vännen för dina fina och värmande ord inne hos mig.
Kramis

Mia sa...

Härligt, man kan göra mycket även på en balkong. Så mycket fint att njuta av.

Trevlig helg!
Kram Mia

hemma hos lilla mej sa...

jisses vad underbart du gjort på di balkong.Där skulle man sitta en ljummen sommar kväll och bara vara med någonting gott att dricka.Men det har du väl räknat ut för länge sen !!!!!Ha e skön kväll kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Anonym sa...

Hej!
Vackra blommor, men nog skymtar jag ett bord i mosaik. Den kan vi väl få se hela?
Och så bör ditt paket komma alldeles snart, det postades i onsdags!
Hulda

♥ Fyra årstider sa...

Vilka härliga bilder..man blir så glad.
Kram Lotta

Tulipa sa...

Så mysigt och fint!!

Förstår att det blir din oas där på balkongen!

Trevlig helg!

Kram Mariette

oumberligating sa...

Hej och tack för kommentaren inne hos mig! Ja, jag vet man behöver inte skriva så, men jag tycker verkligen att det är trevligt med kommentare. Långa som korta! Fick ju det svar som jag ville, det är roligt om det man skriver resulterar i minnen hos läsaren och sedan en trevlig berättelse som din!
Fint på balkongen du fått, är själv en riktig balkongmänniska, gillar fina prunkande balkonger, var just inne på en annan fin balkongsida www.polargrevinnan.blogspot.com
Trevligt att komma hem till någon med riktigt fin balkong och sitta ute och fika och titta på utsikten, speciell känsla.
Är dålig idag har något barnvirus i kroppen värk i öronen och igår kändes det som jag behövde vila lite så jag åkte utt till Daalrö här utanför Stockholm, åt våfflor med grädde och blev magsjuk på kuppen helt underbar kombination så nu bloggar jag bort obehagen(ler)
Ha nu en riktig fin helg på alla sett! Kram ifrån Peter!

Sjabbig men chic sa...

Vad fint. Det kommer att bli alldeles underbart i sommar. Och herregud vad smart med tjärade snöret.

Kram Lisa

Villa Carl Larsson sa...

Men titta själv vad fint du har på balkongen med underbara växter. Visst ger det verkligen liv och sprider glädje?! :)

Och ville du vara med i min tävling? Lämna i så fall en kommentar till inlägget. Jag kan inte se att du gjort det.

Trevlig lördag. Kram Josefin

Viola sa...

Att du kan få plats med så mkt vackert på en sådan liten yta, är som en liten oas och förstår att du stortrivs där...jag har oxå en liten balkong men iom att jag är så mkt här i vattenhålet blir det sådana växter som klarar av tiorka...men mkt blommor det måste jag ha omkring mig, önskar dig en skön lördag, kramen

Katinka sa...

Inspirerande och otroligt vackert! Du hade fått komma hem till mig vilken dag som helst för att få lite ordning på min balkong ju!
Ha en fin helg nu!

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för dina gulliga ord, de värmer verkligen. Du har det så underbart på balkongen. Vill ta itu med altan och trädgård, mycket som kan göras här för att det ska bli ännu mysigare.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

ima sa...

Hej-Å vad växter du redan har..Bellisar , som jag också älskar...
.. nu är det som Finast ute.. även i.. lilla trädgården. Altan.. å Balkonger----Själv Fick jag en stor Bukett.. Gullvivor.-- direkt plockade på Öland ,under dagen av min äldsta vänninna .- Blev Jätteglad ,å då tycker jag alltid att NU så har sommaren Börjat på riktigt ... så Goda dagar önskas av Ima till dig..

Jessica sa...

Ta en tur till Långängen med vovvarna, perfekt att gå där med dem!
I går var vi på Gröna villan vid Lötsjön (i Sundbyberg), också mysigt att ta en promenad och inte minst en fika efteråt :)

Ha en skön söndag,
kram
Jessica

Unknown sa...

Tänk om jag fick vara en liten fluga på din balkong :) Oj vad jag skulle trivas
Kramar i massor
Lotta

Katta sa...

Så mycket fint du har på din balkong, gillar ditt mosaikbord med.Har faktiskt inte ens en balkong men en egen plats utanför dörren där jag har mina blommor och lite sånt.Ha en bra vecka, kram Katta

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad fina blommor du har!
Gillar de söta vita, där gav du mig inspiration igen och lust till att plantera!

KRAM från Eva

Hon med klackarna sa...

Va mycket det har hänt på din blogg sedan jag var inne sist! Har ju tyvärr haft lite dåligt med tid att läsa andra bloggar sista tiden..
Måste erkänna att jag fortfarande är liiite skeptisk till det där med pelargoner i maten.. men ska kanske försöka att få mamsen att testa, hon har massor!
Å vilket underbart körsbärsträd du gått förbi.
Kram till dig!

Thorins Trädgård sa...

Hallå, det är första gången jag har träffat på någon utanför vår släkt som använder ordet teklamaräng. Hur kommer det sig att du kallar din blogg för det?

För vår del är det min mans morbror som skrev det i ett fotoalbum på sjuttiotalet: "Här sitter jag med två teklamaränger". Sedan dess har det hängt med i betydelsen - härlig tjej med utstrålning.

Hälsningar från Marit

Lilla Eken sa...

Säker smak, det är vad du har. Snygga, snygga penseér! Och så ljuvlig den där planteringen med ROSA förgätmigej... Jag förstår att du trivs på din balkong!

Jag köpte en klematis för några veckor sedan för kruka jag också. Typiskt nog har jag redan glömt vad den hette... hmm... nån form av bergsklematis kanske. Inte härdig iallafall. Så nu gäller det att grunna ut var den ska vinterförvaras. Hur har du din på vintern?
(Och redan ett myrbo i den såg jag i helgen! Tror det är en enda stor myrstack hela tomten! :-)) (Lätt att skratta åt det nu ja, innan man hunnit påbörja försöken att bli av med lite av dem...! )
/I.