Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 8 juli 2010

Bounty

En spännande psykologisk thriller om en mordhistoria i vår tid med rötter i Bountymyteriet på 1700-talet. I Engelska Lake District spolar de kraftiga sommarregnen fram ett märklig och bisarrt tatuerat lik på en bergssluttning. Ryktesspridningen tar fart, och det gamla tanter skvallrat om i årtionden talas det plötsligt högt om. Det har sagts att Fletcher Christian en gång i tiden iscensatte massakern på Pitcairn Island, där Bountymyteristerna bosatte sig, för att han skulle få komma hem igen. Väl hemma i England berättade han hela historien för sin gamla vän och skolkamrat, William Wordsworth, som använde historien som stoff till ett långt episkt poem. Ett poem som hållits gömt för att inte avslöja att Wordsworth hållit en förrymd brottsling i förvar, ett avslöjande som kunnat få honom dömd till döden. Wordsworth-specialisten Jane Gresham, själv uppvuxen i Lake District, känner sig lockad att en gång för alla ta reda på om manuskriptet någonsin har existerat, och huruvida det fortfarande finns bevarat. Men för varje ledtråd närmare lösningen blir någon i hennes omgivning dödad och plötsligt är Jane mitt uppe i ett tvåhundra år gammalt mysterium som fortfarande har förmåga att få folk trilla av pinn. Med Lake Districts dramatiska landskap som bakgrund utspelar sig det här dramat om liv och död, vars upplösning är värt miljoner. Texten ovan är ifrån baksides texten på boken.

En härlig berättelse som gör att man knappt vill släppa boken ifrån sig. Helt klart värd att läsa.


Tjingeling//Tekla Maräng

2 kommentarer:

Jeanette sa...

Kikade in en sväng här i din trevliga blogg. Blev glatt överraskad över ditt boktips. Läser mycket och får lite boktorka ibland. Ska hasta mig till Bibblan i morrn.
Ha en fin dag. /Jeanette

IET sa...

Tar till mig det här boktipset. Behöver en "ny" författare och en skrämmande historia med historiska rötter låter som perfekt sommarläsning.
/i.