Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

fredag 22 januari 2010

Pelargoner!

Hej på er!
Sitter här vid datorn och funderar på pelargoner.
Jag hade ju ca 20 stycken jätte fina exemplar av diverse olika sorter som jag odlat upp både förra året och även för åratal sedan.
Nu är det däremot så illa att nog bara ett fåtal kommer att överleva pga denna kalla vinter.
Pelargonerna har dels stått ett antal (12 stycken) i farstun och där har dom frusit ihjäl och en del har fått stå kvar inne och då har det varit för varmt så jag har missat att vattna dom och det har dom dött av. Men det finns hopp för i alla fall en fyra - fem stycken som nog klarar sig till kommande säsong.
Så finns det ju tack och lov, e-shoppar och kataloger till min stora glädje där pelargoner saluförs som plug-plantor. Vad vore livet utan dom?


Rockdala som numera är gemensamt med Wibrants utanför Norrköping kommer ni till här.
Bergabackens pelargoner finns här.
Kan varmt rekommendera er som har chans till att göra en utflykt till Rockdala/Wibrants att verkligen åka dit för det är en härlig upplevelse. (Det var iaf det när dom låg i Tungelsta).
Obs kolla öppettiderna innan ni åker.
Ni kan ju givetvis även åka till Bergabacken i Torsåker, där har jag däremot aldrig varit men är säkert trevligt det också. Kolla även tiderna där.

Här kommer några sorters pelargoner som jag har fastnat för och det kan mycket väl hända
att dom beställs hem vilken dag som helst.

Varför finns inte pelargonens dag?
När tulpanen har en egen dag.

Dottern hälsar och säger att hon mår bättre och kan t o m äta ris med stekta räkor idag.
Önskar Er alla en härlig start på helgen//Tekla Maräng

8 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Säkert många växter som gått förlorade denna kalla vinter. Tråkigt när det är plantor som man har haft i flera år...
Ha en fin helg!

Marie sa...

Pelargoner är fina..men jag är så dålig på att ta hand om mina. (tyvärr gäller det de flesta blommor, mina fingar har bara en liten svag nyans grönt) Men det är väl aldrig för sent att lära sig. Kram och hoppas du snart får en prunkande balkong igen efter den långa vintern...optimisten säger att det bara är några månader till våren.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vilket underbart inlägg. Det finns ju ett hopp om att våren snart är här när man börjar se lite blommor här och där.
Hoppas att du får en bra helg. Kram kram

Susanne sa...

Jag tror nog inte mina heller har klarat sig,mest för mitt slarv tror jag..jag tycker det är så vackert med Pelargoner tillhör liksom för att få den där rätta bo på landet känslan.Även om man inte gör det..Hade även dom när jag hade balkong...massa kramar Susanne

hönemor sa...

Hej du, det var ju synd att så många dog för dig. Men nu kan du ju skaffa andra sorter, det var dyra sticklingar du länkade till. Vill du ha billigare ska du gå med som medlemm på Odla.nu där kommer det jättebra erbjudade på pelargonier, sommarblommor och perenner. Kram Katarina.

Birgitta sa...

Jag tycker pelargoner hör sommaren till och jag märker på en hel del bloggar att det börjar handlas fröer m.m. till vårens sådd.
Vad bra att dottern mår bättre och kan äta igen.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kramis Birgitta

Ia-Maria sa...

Utan pelargoner ingen sommar, så är det! Har också börjat samla, det finns ju så många sorter. Tycker absolut att Pelargonens dag skulle instiftas!

Njut i din trädgård sa...

Ibland blir det så där, lite trist med pelargoner som bara blir finare för varje säsong. Jag lämnade ALLA mina till pappas balkong. Han glömde ta in dem så adjöss med dem och chans på sticklingar... Det är bara att börja om.