Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 6 januari 2010

Amaryllis kavalkad

Nu är det redan tretton dagar sedan det var julafton...jag hinner inte riktigt med i tidens gång.
Det mesta har åter gått till det vanliga dvs julen är undan städad för utom en el adventljusstake som står i vardagsrummet och lyser så fint.
Jag har ju absolut inte städat bort mina amaryllisar som fortfarande blommor och sätter nya blomställningar, samt att dom verkligen förnöjer mig och förhöjer mys faktorn hemma.
Här kommer dom en efter en...

Detta skall vara en mini amaryllis. Men jag vet inte det ja, har sällan sätt något mer blommande och långstjälkat.


Vanlig enkel röd amaryllis som började blomma först till nyåret. Henne petade jag ner först utav alla amaryllisar och svarade med att börja blomma sist?!


Exotic star som har blommat ständigt sedan sista veckan i november...

En dubbel blommande röd skönhet!

Sist men inte minst dom tre amaryllis stjälkarna som jag fick i nyårspresent.

Detta är bara en stjälks alla klockor...

Ja det har väl inte undgått någon utav er att jag är svag för amaryllisar?
Julrosen är också en klar *julfavorit* som nu under gångna julen har dukat under ute på balkongen på grund av kylan. Men vad gör det jag älskar detta väder.
Tjingeling//Tekla Maräng

19 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka otroligt fina amaryllisar du har. jag köpte bara en och den har redan blommat ut.
Vi har riktigt kallt nu -17 det riktigt biter i kinderna.
Ha det gott i kylan

Kramen/Gunilla

Susanne sa...

Oj så många vackra du har..Här har dom blommat ut och julen känns påträngande i huset..Håller på att plocka bort..Varför tar man fram så mycket varje år...Kram till dig S

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint dina amaryllisar blommar. Jag har en atsalea som dricker vatten så jag hinner inte med själv. Snart hamnar blomma i en vattenhink :) Härligt med vintervädret! God fortsättning på dagen!

Ullis/Leva på landet sa...

Har ju bara en amaryllis och den blommar i alla fall så fint. Det är också en ny stängel på g så jag hoppas att jag får se blommor på den ett tag till. vi har ljusstakarna kvar i alla fönster. får vara till helgen.

kram Ullis

gulle hexan sa...

kära tekla marie..:)
vilken färgsprakande ammaryllis karneval..du dukar upp här:)
helt underbart!!:D
kan du spara lökarna till nästa år?.jag har nu en 3 år gammal amaryllislök som satte sidolökar i år..jätte kul:) faktiskt!
god fortsättning..
å varm kram!!

Marie sa...

Härliga färgstarka och underbara blommor, passar en färgstark kvinna. Kram

Livet på Sjögård sa...

Jag hade bara en vit amaryllis iår. Har ofta fått i julgåva av olika människor omkring oss men faktiskt i år kom det inte. Men det gör inget :)
Dina är så jättefina! Så härligt att du ännu får njuta av deras blomsterprakt.

hönemor sa...

Hej du, amarylis är den finaste blomman vid julen tycker jag, dina är ju så fina. Vill du se något fint, så gå in på min dôtters blogg, Vardagsmirakel. Kram Katarina.

Birgitta sa...

Vilka amarylliusar du har! Den sista är min favo, tycker den är så skön. För mej får gärna kylan
-28 ge sej nu. Snön är okej, men nu har det varit kallt så länge och ska fortsätta. Har bara latat mej idag och läst. (jag har utlottning hos mej)
Ha det gott nu.
Kramis Birgitta

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilka vackra amaryllisar, gillar alla färgerna. Mina blommar fint i köksfönstret ännu. Till helgen åker julen ut här...
Kram Susanne

Therese sa...

Jag njuter också av mina sista blommande knopp på min amaryllis, dessutom är min vita fejk från sia fortfarande framme... så ljuvliga! Kram

Sjabbig men chic sa...

Otroligt vackra! Mina vackra men ack så ynka bara två till antalet har vissnat ner för länge sen nu. Hoppas att du har det fint!

Kramis Lisa

Njut i din trädgård sa...

Oj så fina!

Dem är lite opålitliga dem där vackra ståtliga blommorna! Antingen för tidigt eller för sent - om man nu vill tajma julafton. Men dem är alltid välkomna, visst!

Ia-Maria sa...

Ljuvliga amarylis! Synd att det är så svårt att få dem att blomma om -i alla fall för mig.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Wow vilken fin amaryllissamling du har. Mina hade gjort sitt innan jul.
Jag har fortf alla julsaker kvar men ska ta bort en del imorg. Stjärnorna brukar vara det som känns trist att ta ner för dom skapar så härligt sken. Annars så är det rätt skönt att plocka bort allt.
Jag håller absolut med, kan inte fatta att det har gått så länge sedan julafton, men jag har tokjobbat så då går tiden fort. Vi jobbar dygn och då tappar man även tidsuppfattningen ibland. Speciellt juletid för då brukar det vara mer än fullt upp :P
Hoppas att du har det bra i kylan. Här är det verkligen skitkallt, minus 37 har tempen legat på. Kram kram <3

Sköna o Gröna Ting sa...

Marie..., vilka amaryllisar!!!
Tjo flöjt, du hade ju en del oxå, märks att du faller för denna skönhet:)
Jag brukar ha en två tre stycken men i år så valde jag att inte köpa några, fick för mig att jag blev lite snuvig av dom förra året:(

Nu skall jag sätta mig med frökatalogen och frossa lite..., snart kan vi frösätta, både högt och lågt:)
Ha en skön kväll
Kram
Marianne

Hallon & Blåbär sa...

Vilka härliga amaryllisar du har. Självklart ska dom ju hänga med så länge dom vill, härligt med blommande blommor, ju.

Hoppas du får en härlig fortsättning på det nya året!

Morse Farm sa...

Hejsan svejsan!

Vilka underbara amaryllis, helt underbara.
Jag förstår varför du gillar dem för de är väldigt vackra.
ha det så gott!
Kram Bodil.

oumberligating sa...

Tack för de fina bilderna du visar, nu kan jag slänga min gamla lökar och bara ladda upp dina bilder när "amaryllislusten faller på"! (ler)
Jag funderar just nu lite allmänt på det här med bloggandet!
Särskilt nu när jag hållit på ett tag, ja, egentligen inte så länge, cirka 1,5 år bara, men det är ju tillräckligt för att "nyhetens behag" ska ha hunnit lägga sig!
En del har ju bloggat betydligt längre än så, men visst märks det en viss avmattning även där, kortare inlägg och färre kommentarer!
Fast jag inbillar mig att man faktiskt ska försöka hålla kontakten med alla man på något sett kommit i kontakt med via sin blogg! Ibland så har man haft samma åsikter och intresse runt samma saker, eller annars har det bara varit en liten kommentar skriven helt på "måfå" någongång!
Trevligt hur som helst!
Jag hade ju en huvudidé när jag började blogga och det var ju att samla folk och åsikter i och kring olika sjukvårdsfrågor på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com , det gick lite trögt så jag startade upp den här bloggen lite som en "dragblogg" för att locka in lite nytt "blod" på Jernsaxensidan, det gick fint, men även der skedde det en viss avmattning!
Kanske den här kommentaren låter lite "gnällig" det är inte riktigt meningen, det är mer en reflextion över hur det faktiskt förhåller sig ibland med bloggandet!
Nu blir just den här "kommentren" djäkligt allmänt hållen och jag kommer självklart skriva mer personliga kommentarer i framtiden!
Men just idag när det är Fredag och i början på det nya året så vill jag verkligen önska alla nya och gamla bekantskaper i "Bloggssfären" en riktig God Fortsättning och en Trevlig Helg!
PS: Fick några mail om varför jag raderat min blogglista, den är under uppdatering, flera av bloggarna på den har "lagts ner" tråkigt nog! Så nu när den ska återskapas så hoppas jag både att få in "gamla" och "nya" kompisar!
För blogga är kul! Leve Bloggen!
Kram ifrån Den Där Peter Olofsson på Oumberliga Bloggen!