Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 12 december 2009

En sockerbagare...

Sitter djupt försjunken i härliga tankar om snö och lite lagom kyla. Utanför mitt fönster in mot vår gård hörs plötsligt barnens glädje och iver över att det har fallet ett lite täcke av snö nu på för kvällen, några ynka centimeter som knappt täcker backen. Men det är inget hinder utan ut med pulkor och rulla snögubbar det är det som gäller just nu.
Bobo och jag har nyss varit ute och njutit av det vita guldet. Hon försiktigt nosande och jag som tar stora härliga andetag av snöluft...
Det är något alldeles speciellt med snödoft.

Apropå doft så har hela huset fyllts av alla möjliga ljuvliga dofter under dagen.
För idag gick stora bakare dagen utav stapeln.
Här har saffrans bullarna blivit färdig gräddade. Om ni vill ha receptet så tryck HÄR så kommer ni till förra årets lussebak.


En julstjärna som fick följa med hem igår.


Choklad cupkakes som doftar smarigt av choklad.
Här är lite framdukat för några av mina grannar som har slunkit in för en kopp fika.
Dom ringde helt sonika på dörren och undrade om kaffet var klart efter som det doftade så gott.
Vad svara man i det läget om inte, men kom in vet jag!


Det blev saffrans skorpor och morotskaka också. Just morotskakan skyndade jag mig att frysa in för jag har en son som fyller år den 23 december och han älskar morotskakor.
Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av Morden i Midsomer på dvd.
Ha en skön kväll och en härlig Lucia i morgon.

Kramar//Tekla Maräng
Ps känner mig lite pirrig i magen av oro för ingen av mina hemliga vänner verkar ha fått sitt paket ifrån mig, i alla fall vad som kan utläsas på respektive blogg.
Obs Det gäller hemliga vänner i Julhusets Julswapp, Pocket large - specialare och Vita gåvor.
Julswappens hemlige väns blogg kommer jag inte änns in på?!

18 kommentarer:

Susanne sa...

Så mycket gott..ja morotskaka med sån där mumsig kräm på älskar jag oxå..Kan tänka att det doftar fantastiskt i ditt hem..Här doftar det peppar kakor=)
Kram

Birgitta sa...

Vad mycket gott du bakat och jag som älskar morotskaka. Krämen är ju så god på den. Jag ska försöka baka saffransbröd i morron. Har känt av ryggen i em igen. Så jag ligger lite lågt just nu.
Jag är också med i julswappen och jag har kollat lite på de bloggarna också. Jag tror att jag har sett ditt paket som du hade bild på här nedanför hos en bloggare. Men mitt hittar jag inte.
Får ta en titt i morron och så måste jag nog fota paketet jag fick också.
Vi ska få snö på måndag här.
Önskar dej en skön luciasöndag.
Kramisar Birgitta

Gunilla sa...

Oj, jag tror jag kommer på en kaffetår på Luciamorgonen du har ju bakat så mycket gott.

Ha en fin Lucia
Kramen/Gunilla

Marie sa...

Jag förstår dina grannar, det är klart att man vill knacka på när man känner ljuvliga dofter genom dörren. Här har vi några minusgrader, och snö. En helt perfekt luciamorgon. Kram

ima sa...

God Lusse på dig se du bakat
Ja det är härligt med Hembakat absolut..Själv har jag Gjort Mandelmussledegen ska helst bakas ut idag..å så Pepparkakor men bara en plåt med min små kakor... de köper jag Mäst- KalOskar- pepparkakor...Goda. Fortfarande är det till att- städa rent- Ute efter Fönster i sättarna Igår var vi ute å sopa 1 timme innan kaffet emellan stickar jag å några. jul strutar sytts ska se å Jobba på i lagom takt -- God Lusse på dig-- ima

Lilla Eken sa...

Vilka häftiga grannar du har!
Muffinsarna ser ju direkt livsfarliga ut. Jag har kommit så långt att jag skrivit en lista på vad jag behöver handla OM jag hinner baka något.

Morotskaka är en av mina favoritkakor också, men jag brukar skippa den där sötsliskiga krämen ovanpå när jag bakar själv. Lussebullar har jag gett upp försöken att baka. (De har ganska goda på macken... ;-))

Ligger snön kvar hos dig? Här har den redan försvunnit. :-(
Nu blir det jobbdag för mig!
kram

Bitte sa...

Mmmm, vad du har bakat!!! Jag förstår att det måste dofta gudomligt gott både i och kanske till och med utanför huset. Synd att jag inte bor granne med dig... ;-).

Jag tycker också om morotskaka OCH lussebullar förstås, saffranssmaken är ju bara för underbar... :-).

Hoppas du får en fin tredje advent!

Många kramar
Beatrice

Märta sa...

Här ringde det också på dörren för en stund sedan och jag fick hjärtat i halsgropen för här ser det verkligen ut just nu. Men det var ingen granne som ville fika.
Min hemlige vän i den swappen jag är med i, har heller inte visat att hon har fått min gåva. Hoppas bara att inte posten slarvar.
Ha det så gott!
Märta

Therese sa...

hi, hi jag blir GRÖN AV AVUND över ditt lyckade bak ;-) *fniss* Men min kaka blev faktiskt rätt god, vi har fikat den sista av den nu... Nepp, dax att slita sig här ifrån nu när jag uppdaterat med ett jaktinlägg och bege oss på lussande hos mormor och morfar. Kramis!

Magdalena Martin sa...

Glad Lucia!!!! massor av kramar :-)
//Magdalena

Sjabbig men chic sa...

Mmmm... det ser gott ut. Ja, det är det roligaste med snön, att barnen har så kul! Att det blir lite liv ute igen.

Kram Lisa

Britt sa...

Oj, va gott det såg ut! Receptet på dina chokladmuffins skulle va trevligt att ha, kände jag. Jag som är chokladälskare... ;-)

Ha en fortsatt skön lucia.

Kram Britt

promenader på landet sa...

Hej vännen! Vad mycket gott du visar!! jag och min 8-årige son vi älskar saffran och lussebullar!! Må så gott! Kram från Maria

Tea Lady sa...

Tack för hälsningen och jag önskar dig en skön luciakväll! Visst var det härligt med snön igårkväll, men ack så kortvarigt!

Kram

Jenny sa...

Hej Marie!
Vad gott det ser ut, här har vi oxå bakat lussebullar idag:)

Mysigt med snö, om än lite grann!

Ha en trevlig kväll,
Kram Jenny

gulle hexan sa...

GOd lussekväll kära tekla marie:)
så härligt lussefika du gjort!
det ser verkligen underbart ut...så sugen jag blir..
stor kram:)

Katta sa...

Ha ha, det är äkta Stockholmsbarn det två flingor snö och ut med pulkan bara :D Känner igen det mina barns kompisar ringde med i går kväll och ville ha ut dem då snön kom. Synd bara att den är borta redan idag.Vad mycket gott du bakat, morotskaka och saffransbullar är absoluta favoriter.Ha en bra vecka, kram Katta

Njut i din trädgård sa...

Åh så läckert! Tänk jag en väninna misslyckades fullständigt med lussebullarna igår och fick slänga alltihopa i papperskorgen.
Jag blir lite avundsjuk. *ler*