Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

tisdag 8 december 2009

Kristallkulan

Hej på er alla hoppas att ni har det bra och framför allt mår bra.
Själv funderar jag på hur man ska stå ut i detta erbarmliga väder?
Vem sjutton har satt på kranen där uppe?
Jag menar vem blir glad i detta väder. Var en sväng till mitt köpcentrum för att investera i några grankvistar (ja det låter ju inte klokt, men ajabaja om man råkar ta några grankvistar och någon själ för syn på en ute i skogen) och försökte verkligen få till lite julkänsla.
Som tur var så gör köpcentrumet sitt för att bidraga med trivsel i form utav stora fina stjärnor och en julgran som lyser så snyggt, men häll regn, kan ju iaf få mig på surt humör både på in och utsidan av mig.
Nä nu har jag gnällt färdigt för idag.
Ska titta in i min lilla kristallkula och se om något som helst bättre väder är på ingång!(Det är även i denna kula som jag kollade in för att se vad folk ville ha utav sin hemliga vän i dvs swappar.) En av Er alla bloggvänner var grymt avundsjuk på att jag har en kristallkula så jag kände mig lite pressad att visa den så Här är den. Skratt.
Idag har även en grön xl-påse lämnats in till posten för vidare transport till min hemlige bokvän.

Kram//Tekla Maräng

9 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Hi hi hi...
Avuuundsjuk... Bara förnamnet!
Kollade efter kristallkulor för ett par månader sedan och trodde i min enfald att de var hyggligt lätta att ta få tag på. Men så var ju icke fallet. Speciellt inte större än spela-kula-varianten.
Men jag begriper problematiken (och varför de kostar), det måste ha med kylprocessen att göra. Inte helt lätt att hindra spänningar i glaset förmodar jag.
Din är ju härligt lyxig i sitt lite dimmiga vinterhimmel utförande också. :-)

Nu är jag bara nyfiken på om du har den framme jämt eller likt en hobbit måste gömma den till vardags för att inte skåda allt för djupt?? :-)

Beatrice sa...

Nu har jag varit på postens utlämningsställe och kan bara säga, TACK TACK snälla goa Marie för min fina vinst!!! :-)

Jag blev så himla glad för boken och faktiskt över just DEN boken, eftersom jag gått och sneglat på den hela hösten. Nu har jag något att mysa och trösta mig med i höstrusket... :-).

Du får gärna klaga över vädret, för visst blir man less på detta regnande! Det är tur att jag nyss fått lite sol på nosen, för jag tycker att höstarna brukar kännas tunga i vanliga fall, men den här hösten slår nog alla rekord! Man orkar ingenting utan känner sig bara trött och seg.

På tal om kristallkulan... det har varit lite trögt för mig på sistone, skulle du vilja titta in i kristallkulan och se om min framtid ljusnar en smula? ;-)

Tack igen fina Marie! Nu tror jag att jag ska slå mig ner i soffan med en god bok... :-).

Många kramar
Beatrice

Ingela la la sa...

Coolt med en kristallkula :) Här har vi ju +8 grader så ingen riktig julkänsla här heller. Det har ju i för sig inte regnat så mycket dom senaste dagarna..

Kul med en hemlig bokvän!

Kram

Birgitta sa...

Hej! Vad säjer kristallkulan? Får vi en vit jul eller? Vi har fortfarande snö här även om den är väldigt blöt. Har haft ett par plusgrader idag.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

ima sa...

Tack för besöket Nej Du Hantverkarna är ikke alls klara Ok FÖnstren är på Plats men
va efterarbete det är--- Marmor skivor ner skruvade , ska spacklas- Målas- osv - torkas -emellan -- 3 dagar i denna veckan det är ett.. helsikke. kan du tro Man kommer ikke alls åt det man ska ikke varken gardiner Juldekor el annat runt alla fönstren Puu, så påfrestande sånt är...Ha det å se ..Ljusare tider ..i Kristallen ....

Therese sa...

Hallå där, tror du möjligtvis att du kan se om vi är friska och krya i helgen så jag vet om jag kan/törs planera en tur till ett äventyrsbad och shopping i hemmelen? Vore hyggligt ;-) Kramis

Marie sa...

Vädret ja, usch vill jag säga. Här var det så otroligt vackert för någon vecka sedan, men nu är det bara grått och slask. Grankvistar har jag många av, blev en hel del över när vi sågade ner vår stora gran. Gillade att du hade en link till Tomten av Victor Rydberg, och just den boken. Barndomsminnen faktiskt. Kram och så hoppas vi att vintern snart kommer, med kalla dagar och en blek vintersol.

gulle hexan sa...

god kväll kära tekla marie:)
vad spännande med en kristallkula:O
jösses.. var köper man sånna fina??
lite magiskt att ha en egen kan jag fatta:D
tack för att vi fick se den:)
bra att det finns grankvistar att köpa alafall.. även att det är lite konstigt när jag tänker att det ligger så mycket sånt i skogarna..å et doftar ju så gott med barrkvistar inne..
jag ska ta in lite tallgrenar tänkte jag..
jag önskar solen kunnde komma fram lite nu.. det skulle pigga upp..
för vädret e deppigt å lika så nyheter på tv om nedskärningar å arbetslöshet..tvi vale..
kram kram

Sjabbig men chic sa...

Vad bra att ha en kristallkula. Måste fundera på det faktiskt. Och ja! Nu är man skitless på allt iskallt regnande!

kram Lisa