Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

söndag 13 december 2009

Julskridskor

I går eftermiddag/tidig kväll så var det liv och glädje här på gården för barnen var ute och lekt och gjorde tappra försökt till att göra snögubbar. I dag har det tyvärr varit knäpp tyst och knappt inte änns en katt ute. Varför jo snön är borta.
Här har Lucia dagen varit lugn och skön och jag hoppas att eran också har varit bra.
Har väl inte riktigt tagit till mig tanken med julstrumpor. Men man ska aldrig säga aldrig för förra året föll jag som en kägla för detta par (visserligen skridskor men det är ju ämnat för samma sak) skridskor som formligen tog andan av mig.
Jag var så besatt utav dom så jag hängde verkligen på låset när Par Courrier släppte sitt julsortiment förra året. Vet inte hur det hade gått om jag blivit utan...?!
Så gissa vad jag hängde upp först i år av mitt julpynt? Svårt va? Skratt!
I brist på en öppen spis så får dom här hänga i en dörröppning.

Ja vet att många utav er gjorde sådana här kransar redan förra året medans jag gjorde denna först nu i år. Tänkte att jag ska ha den med som värdinne gåva.

Fast man vet aldrig i fall att jag gör en till mig själv också.
Kom just på att jag ska göra doft strutar någon dag för allt material finns hemma.
Är det någon som vet hur länge apelsinskivor ska vara inne i ugnen för att bli torkade och lukta gott? Gärna grad antalet på ugnen också?
Önskan om att Ni alla för en skön vecka.
Tjingeling//Tekla Maräng

13 kommentarer:

Birgitta sa...

Dom skridskorna var verkligen läckra och jag förstår att du hängde på låset för att kunna köpa dem. Helt underbara alltså.
Önskar dej en skön måndag.
Kramis Birgitta

Lilla Eken sa...

Jag har för mig att det ska vara högst 70 grader och så luckan på glänt. En dag (eller natt).
Men annars torkar de fint i rummet också. Sprid ut på en plåt bara och ställ bredvid elementet.

Hua... Letade sockertoppsgranar för några dagar sedan men de var slut. De vita julstjärnorna var också slut. Apelsiner och äpplen är än så länge mitt julpynt.
Och det går bra det med. :-)

Therese sa...

Vilka underbara skridskor, särskilt den översta, en sådan hade jag gärna haft framme hela vintern... Önskar dig en fin vecka! Kramis

Njut i din trädgård sa...

torkade apelsiner har jag aldrig gjort - urbra ju - det ska jag testa!

Skridskorna var urfina!

Viola sa...

Helläckra skridskor...) och du dom kransarna blev ju så fina..här är det fortfarande vitt på marken och mera ska det bli, ha en fin dag, kram

leopardia sa...

Jag förstår att du hängde på låset, för oj, vilka underbara skridskor!

ima sa...

De skridskorna görs Ikke på en dag inte... Rolig ide absolut. Din släta krans är ikek fel heller... själv anstränger man Inergi knölarna för att finna på nått läckert ..i sista minuten så att säga...ska Bila ner till älmhult i morron, för inköp av värmeljus å andra Blockjus å titta Om dte kan vara några ideer därifrån ..å äta en god Middag så klart--- Go vecka på dig..ima

Beatrice sa...

Ååh, köpte du de där fina skridskorna från Par Courrier! :-) Jag dreglade över dem i flera veckor, men under tiden jag funderade fram och tillbaka på om jag skulle köpa dem eller inte, hann de såklart ta slut.

Ha en fin kväll!

Kramis
Beatrice

gulle hexan sa...

god afton kära tekla marie:)
vilka häftiga skridskor!!
roliga o fina.. ska försöka göra mig några sånna.. om det går..
kikade på länken till affären där du köpte dom.. men hittade inga skidskor där,? kanske de inte finns att handla på nätet..
å jätte söt krans du gjort:)
ha en skön vecka..
kram kram

Golden&Vitt sa...

Jisses så snygga skridskor!

Visst är det härligt med snögubbar och snö.Vi är lyckliga nu här i norr, kylan har kommit och med den frost i alla buskar och träd och pytte lite snö:)

Lyllo värdinnan som får din krans, snygg!!
Kram/annika

ima sa...

bermeeeneTackar för komentaren...Jo då lJus både i smått å stort.. det är ett måste, var gång man är där..Å annat smått å gott Ljuslyckta stor svart dekorativ ute Lyckta
2 Gråa Ute Krukor För Julstjärnorna som ska .. ges bort.. grått är alltid snyggt ja ett stor Dubbelt kakfat i glas- till en Vänninna som Älskar att baka, de var perfekt för henne det.. ja så smått å gott som Krokar, som man kan ha till det mästa...Hälsa på En Dotter å Snön Vräkte ner här, så man körde sakta med tungan rätt i munnen, å var glad man steg ut.. Hel, för det var många avkörningar hörde jag på Tvn derekt då vi kom inom hus.Så det var också en Lille jul tidig hos dottern Hon fick Julkrukan ,,ha det bra ska vila ikväll ett måste...Nya tag i morron ...ima

Hanna sa...

Så söta skridskor.
Kram
Hanna

mitt skärgårdsliv sa...

Å så du är lycklig ägare till såna fina skridskor. Jag tycker de är så vackra var sugen på att köpa dem ifjol men vet inte varför det lämna... God fortsättning på veckan!! Kram!