goda bord.
Att ha pinjenötter strödda över rekommenderas för dom som tål nötter.
Själv brukar jag ha jordgubbar och lite vispgrädde till eller äta den precis som den är här.
150g smör
3dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2ägg
2msk pressad apelsin (kan uteslutas vid allergi)
2dl vetemjöl
TRYFFEL
1 ½dl mellangrädde
2msk smör
200g mörk blockchoklad
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen ifrån plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner äggen en i taget. Tillsätt apelsinjucien samt mjölet. Bred ut smeten i en löstagbar form
ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter.
Kakan ska vara lite lös inuti.
Tryffeln: Koka upp grädde och smör. Dra bort kastrullen ifrån plattan. Bryt ner chokladen i
smöret. Rör tills chokladen har smält. Ställ kastrullen svalt i ca 60minuter. Bred tryffeln
över den svalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i minst en timma innan servering.
Lycka till//Tekla Maräng
8 kommentarer:
Nu rinner snålvattnet, jisses så smarrig, nästan så jag skippar ernst midsommartårta å kör på denna istället till midsommar ;-) Kram
Mums!
:)
Ååååå vad gott det ser ut.1000 tack för receptet.Önskar dej en skön kväll Kram Rita ♥
Åh vad smarrigt en kaka helt i min smak ...Kram
Jammi, jammi, jammi, här rinner också snålvattnet minsann... Slurp!
Den där såg ju inte lite god ut...blev som Pavlos hundar när jag tittade på den, hoppas dagen varit bra, kramen
Älskar alla sorters chokladtårtor så denna skulle säkert falla mig helt i smaken. Mmm...
Kram!
Ahhh gud vad gott säger jag bara. Kram Katta
Skicka en kommentar