Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

söndag 11 oktober 2009

Kastanjer och *Finns inte på kartan*

Hej på ER alla goa bloggvänner.
Hoppas att helgen har varit bra så här långt.
Nu har jag letat fram min drillborr och börjat att försöka tillverka ett vindspel till
balkongen.


Det blev inte riktigt som jag tänkt mig det hela för avståndet mellan kastanje raderna
är för långt så nu sitter jag och klurar på en annan lösning.

Den här ljus gruppen med kastanjer runt om blev jag nöjdare med.
Vet inte vad som blev fel när jag fotade för ljusen är faktiskt lila alla tre, okej det stora
ljuset är av en något ljusare lila en dom övriga två.

Några kastanjer hamnade även i denna stallykta.


Som några vänliga bloggare har skrivit i kommentarer och mail. Så är jag en hejare på att läsa. Samt att jag just för tillfället sitter och läser och smaskar av min hemlige bokväns generöst till tagna godis med skick i detta paket.

Saknad har jag inte hunnit läst ut en men dessa två är färdiglästa nu i helgen.
Så här kommer två nya bokbetraktelser.

De från norr kommande leoparderna utav Bodil Malmsten.

Boken är upplagd som en blogg/dagbok där Bodil skriver om allt ifrån icke fungerande bredband, vad som står skrivit i C´est dans l´air, franska strejker och tankar om livet. Som tex *Om en dörr går in eller ut - det är som med det halvfulla eller halv tomma glaset, ett avslöjande av hurvida den som som ställs inför handtaget eller glaset är optimist eller pessimist.*

En bok som jag inte läser rätt igenom utan tar några avsnitt av då och då för att sen gå och begrunda det jag läst ett tag. Boken genomsyras av en mogen kvinnas värme.

Carin Hjulströms debutbok Finns inte på kartan är nästa varma bok jag läst ut nu under helgen. Frida som går på Journalisthögskolan i Göteborg ska ut på sin första en termins praktik. Hon hamnar inte riktigt där hon har tänkt sig utan på en lokalredaktion i en liten ort, Bruseryd med ca 90 invånare. På tåget till praktik platsen får Frida kontakt med 9-åriga Aliana och dom kommer överens om att SMS tillvarandra... Medarbetarnas och lokalbefolkningens förtjänster och tillkorta kommande kryper på Frida till både glädje och bekymmer. Boken berör även hur det kan vara för en utomstående att komma in i gemenskapen. En för mig gripande roman om ett aktuellt och intressant ämne dvs glesbygd på utdöende men där det finns en stark vilja till förändring och gemenskap En bok som stannar kvar i mitt huvud även efter bokens slut. Ser klart i fram emot flera böcker utav Carin.

Tjingeling// Tekla Maräng

14 kommentarer:

promenader på landet sa...

Vad kreativ och pysslig du är! Ha en bra vecka! Kram Maria

hemma hos lilla mej sa...

Vad pysslig du är.vad fina saker du har gjort.ha en skön söndag och en bra start på den nya kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

The Cobra sa...

Tack för mysig inspiration!

Susanne sa...

Hej..Javisst är min bild med katten en härlig beskrivning på hur man kan känna sig..tror att vi är många som finner vissa dagar denna årstid drar musten ur en..Älskar dina kastanjer,,här finns inga..Kanske kika i morgon när jag skall till Falkenberg,,i Parken..
Min Hemtrevnad är jag jätte glad för ett tag såg den ut som skrutt men så tog den fart igen,,Den behöver mycket omtanke o kärlek..Kram till din Bok söndag..

Åsa sa...

Vad många kastanjer du plockat, så enkelt och SÅ fint! Måste ge mej ut å plocka jag med.Tänkte "hösta" till mitt hem lite!! //Åsa

Birgitta sa...

Hej! Duktig som vanligt med pyssel och knåp och läsande av böcker. Trevligt att du skriver lite om vad böckerna innehåller och vad du tycker om dem. Den av Carin Hjulström låter faktiskt bra.
Vi hade snö i morse.
Kramar till dej.
Birgitta

Widénskan sa...

Pyssliga du!!
Boktips! *gnuggar händerna*
Härligt.
Jag är snart klar med en superbok, skall lägga upp den på bloggen sedan :-)
KRAM

Hanna sa...

Oj vad du har hunnit!
Ha en bra söndagskväll.
Hanna

Sjabbig men chic sa...

Det är så fint med kastanjer! Du är så himla pysslig så jag dör.
Dessutom så är jag utan bok just nu och det är då en nära döden upplevelse. I går kväll låg jag och läste om frimurarna och konspirationsteorier. I och för sig rätt intressant det också. Min fantasi går ju igång å det gruvligaste. Speciellt eftersom Brunkullan med mosipperötters man är frimurare. Jag brukar fråga ut honom. Som ett slags förhör kan man säga men nu ska jag gå på lite till.

Kram Lisa

Therese sa...

Så påhittig du är med vindspelet, och kastanjer ser ju ut som små lena magiska stenar, vackert! Kram kram goa du, hoppas du får en bra vecka!

Prillig sa...

Tack för bra boktips.
Kastanjer är så vackert och det är ju bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra... och din fantasi hade inga gränser, jättefint!

Kram britt

Aforia sa...

Go kväll vännen,
Ja du oktober bringar på glädje och sorg för mig. Dels för som du läste, i denna månad flög min dotter liksom din till de andra änglabarnen. Dels för att det är även denna månad som jag fyller år. Tänk vad man kan klämma in under en och samma månad. Jag hoppas att även du får in lite glädje i denna månad. Har tänt ljus för våra änglabarn!
Kramis

Lilla Eken sa...

Vad kul det ser ut med kastanjerna. :-)
Jag skulle börja med leoparderna jag också, men så fick jag en antikvariatbeställning i fredags, och då hamnade den gode Bodil i lä plötsligt.
Nu har jag en 950 sidor fantasy på bordet. Lär väl hålla mig sysselsatt till jul. :-)
Hoppas att din jobbhelg var uthärdlig. Ja kanske till och med skön och trevlig!
/I.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tjingeling på dig!!!
Så fint med kastanjer!! jag o sönerna var o plockade lite i lörsdags..ska med försöka höstpyssla lite!! Så mysigt!!

kram på dig!!
Ha en skön ny vecka!
Millan♥