Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 22 oktober 2009

Grå mulet och *Jag skulle vara din hund...*

Vilken gråmulen och mörk dag jag vaknade till idag. Inte kändes det bättre när jag steg ut med Bobo och vinden fick tag i mig, visserligen blåser det inte mycket men råkallt och fuktigt var det.
Ja det är precis den biten av hösten jag inte gillar.
(Angående några kommentarer i går så lovar jag att jag ska lägga ut några smaskiga recept ur boken Pralin. Ska bara hinna prova själv först, sen kommer dom på bloggen.)

Igår var det en lyckodag vad det gäller post. Jag är nog en *post-oholic* vad det gäller rolig post.
Ett paket ifrån Nybacka Åsa som hade sett att jag gärna vill läsa Livets aviga och räta av Kate Jacobs. Det ska bli spännande att börja läsa den (just nu håller jag på med en annan bok).
Tack snälla Åsa för den glada överraskningen


Panduro hobbys julbilaga kom också vilket fick mig att försjunka in i en pysselorgie av oanade mått. Jag menar vid min ålder så har man ju det mesta i julväg, men jag går i gång på pyssel.
Några hemmagjorda julkort lär det nog bli, också fick jag syn på små mulliga hjärtan av trä som mina tankar skenade iväg met åt olika hålla, att man kunde göra en del roligt utav.
Nu är det så att jag har turen att bo när Farsta där Panduro slår upp sina portar för premiär idag! Gissa en som ska dit om en liten stund?


Här kommer en bokbetraktelse utav Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i
din närhet)
skriven utav Anneli Jordahl.
Bokens huvudperson är ingen mindre en Ellen Key.
Boken utspelar sig på 1880- talet och framåt i huvudsak i Stockholm.
Ellen finner Urban von Felitzen under 1880 - talet då dom märker att deras åsikter angående äktenskap och könsroller stämmer överens
Urban som är gift och har barn förklarar sin kärlek via brev till Ellen.
Något otillbörligt händer aldrig mellan dem och deras möten kan nästan räknas på fingrarna ändock så hålls kärleken vid liv genom hundratals brev per år till varandra i många långa år.

Ellen förstår man bra genom detta citat *Han kommer på torsdag! Då ska han äta lunch med redaktören på Berns, därefter vill han träffas och prata - om livet. Mötesplats bron. Allt skulle återigen skakas om. Göra sig redo för stormen. Jubel. Hjälp*

En klart läsvärd bok om kärlek, vänskap, beroende och frihet samt ett tidsdokument för dåtidens Stockholm och dess samhälls klimat.Ha det gott!

Tjingeling// Tekla Maräng
Ps Du har väl sätt att jag har en tävling tom den 1 november. Vad vinsterna är och hur du anmäler ditt intresse finns HÄR.

5 kommentarer:

promenader på landet sa...

Julkatalog från Panduro låter kanon! Nu har du lite att läsa i dag! Må så gott kramar från Maria

Birgitta sa...

Jag har också fått katalog från Panduro och bläddrat i den. Boken Livets aviga och räta har jag läst och jag tycker den är bra.
Vi har haft det gråmulet här idag men inget regn.
Ha det så gott!
Kramis Birgitta

Therese sa...

Hej vännen, du må tro att jag är grön av avund, hoppas du hittade mycket roligt under ditt besökt på det nyöppnade panduro... själv har jag inte ens julkatalogen... Stor kram!

Åsa sa...

Va bra att boken kom fram!

Å vad kul att bo så nära panduro! Lite avis..;) Men här i småland bor man långt ifrån ALLT! Hoppas du hittade nått roligt pyssel! //Kram Åsa

Susanne sa...

Hej..Som du vet så bor jag ju en bit från dig,,Ja i 5 km utanför Ullared..Här öppnande Panduro en outlet i våras mycket till en billig peng..Roligt och titta i den affären även om jag nu inte klipper och klistrar så värst mycket..Kram i Höst mörkret