Nu har jag fått min snö som jag har längtat efter, tycker att det är så härligt.
Bara man tar god tid på sig och lugnt i trafiken så kommer man fram.
Har nyss kommit in ifrån en långpromenad med Bobo.
Har lite mycket just nu så därför har jag inte hunnit runt till era bloggar, men
det kommer så snart tid ges.
Under tiden får ni ett av mina favorit recept.
Ingredienser
1kg risgrynsgröt (gärna i rulle)
1 pkt saffran
2 msk strösocker
3 ägg
1 mandel
Tillagning
10 portioner1. Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Häll kokande vatten över mandeln, häll av vattnet och dra av skalet från mandeln. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30x20 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde. Gärna salmbärssylt som på Gotland.
Går utmärkt att frysa in.
Tjingeling//Tekla Maräng
28 kommentarer:
Oj så smaskit, den ska prövas!!! Kanske redan i helgen då vi samlas med våra respektive syskon för att gå på skyltsöndagen och träffa tomten, gissa om luran ser fram emot det?! KRAM å hoppas det är bra med dottern nu? *orolig*
Woow, så smaskigt det såg ut. Tänkte göra våfflor idag men nu vart jag sugen på saffranspannkaka.
Här snöar det för fullt och det är så vackert. Har nu satt upp mina nya julgardiner i köket och nu är det bara ljusstakarna kvar.
Ha de gott
Kram Britt
Men ååååh vad mumsigt!!! :)
Tackar tar gärna en smakbit för det så läckert ut.
Kram Birgitta
Ska det bara vara en mandel..? Låter lite jobbigt att skålla och hacka bara en..!?
Ha en skön kväll, KRam Marie
Mmmmm, det där lät verkligen gott och ska absolut prövas här hemma. Oj, vad det går saffran nu för tiden. Härligt! Tur att det är halva priset jämfört med förra året.
Kram
Du har mail :-) Å du visst fungerar det att utelämna mandeln? Å vilken "vanlig" sylt rekommenderar du då det är skralt med slånbär här? Kram kram
Ska spara receptet till jul, då vi är flera personer här hemma!
Sköt om dej.
kram
Hej, å det är ju så gott! Det äter vi alltid på julafton! Min pappa är uppvuxen på Gotland och därifrån har vi den traditionen. Vet inte om den kommer därifrån, men jag tror det. De har i allafall Salmbärssylt till.
Tack för mitt fina paket som Kim fram häromdagen!
Kram Jessica
Samma här, jag har inte heller haft så mycket tid över till bloggandet. Nu påminner du mig om en sak till som kommer att ta en liten del av min dyrbara tid. Jag gjorde saffrans-pannkaka för första gången förra julen och självklart ska jag göra det igen.
Kalas-gott.
Kram Maidi
mmmmmm så godt det ser ut! *♥*
OOj så saftig och god den ser ut att vara! Tack för receptet!
Ha det så bra!
God morgon,
Det såg smaskigt ut. Något att testa på söndag. Hoppas att du får en skön fredag.
Kramis
Å men så gott!! Måste jag bara göra. Ha en trevlig helg, kram Katta
Hej saffranspannkakan såg jätte god ut! Den måste jag prova! Vill också passa på att önska dej en riktigt trevlig första advent! Kram Nina
Tack för att du påminner om den underbara saffranspuddingen. Mums för mig som har glutenintolerans!
Ha det gott!/Laila
Oj, jag har missat hur många inlägg som helst hos dig!!! Nu måste jag sätta mig en stund och läsa ikapp :-).
Tack för alla recept du delar med dig av, jag tror att jag måste prova att göra den där fudgen i helgen :-).
Önskar dig en fin adventshelg!
Många kramar
Beatrice
Jag hoppas att du inte ätit upp alltihopa för jag blev riktigt sugen:o)
Kommer gärna över på en bit.....
Här har vi fått riktigt mycket snö och kallt har vi minus 12 och de blåser så förbenat så att det känns som 20.
Imorgon skall jag gå på Julmarknad så då gäller det att klä sig för jag tycker att då är det starten på julmånaden.
Ha en riktigt fin Advent.
Och du jag håller tummarna så de börjar snart domna av:o)
Varma Kramar/Gunilla
Önskar dig en mysig helg!
Kram Sirpa
Spännande.
Passande nog har jag en stor kastrull med risgrynsgröt färdig.. en del kan ju användas till detta smaskiga förslag ;-)
Pssst, du har något att hämta hos mig...
Va gott :O) Jag har bara ätit det en gång. Ha en bra dag. Kram Katarina :O)
Hej goa du! Hoppas du haft det ljuvligt och fyndat massa fint ute på rosendal... Taxi låter som en god ide! Är riktigt avis, hade gärna tagit ett besök där... Själv är jag på jakt efter en julros, en rumsgran och gärna lite tazetter och kanske tulpan på lök... Men här i norr får man vara glad att få tag på hyachinter :-D Lämnar en bamse kram <3
Ps testar med körsbärssylt till, det rekommenderade Ernst såg jag, men ska ha hallon på lut också! Ds
Wow vilken fin header du har, vilken underbar måne som ly6ser över snö och gran.
Tackar för ett smaskigt recept, det där tror jag kommer att bli en favorit här hemma.
Önskar dig en underbar första adventshelg!
Kramar,
Regina
Har faktiskt aldrig ätit detta men har alltid tyckt att det låter så gott, ser vekrligen smaskigt ut, ha en fin adventssöndag, kram
Vad mumsigt det låter...
Hoppas att du har det bra. Har jobbarhelg och adventsfixet har inte riktigt infunnit sig mentalt än men det kanske kommer, fniss. Kram kram <3
Ska ha mamma, pappa och svärföräldrarna på advenst mat nästa helg så detta får bli efterrätten
Välkommen att vara med på min lilla utlottning.
Kram Cathrine
Åh vad gott!!!!! Bläddrade för snabbt förbi din bild....men den dök upp igen...Saffranspannkaka...låter som jul i mina öron..Fick mig att tänka på barndomen då farmor gjorde sådan till oss barn, att njuta med vispgrädde till!! Ja.......det var typ 45 år sedan, men jag minns den smaken än!! God helg!!//Karina
Skicka en kommentar