Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

tisdag 23 februari 2010

Bokresan jordenrunt del 5

Etapp ett ÖstEuropa av Bokresan jorden runt är nu klar.


Stalins kossor av Sofi Oksanen tyckte jag bäst om, mycket pga historien man fick följa av både flickan själv och hennes mor och mormors liv och öden i Finland och Estland.
Rakt på och ärligt utan krusiduller så tas många tabu belagda ämne upp i denna bok som berörde och berikade mig. Ser fram emot ännu en bok utav henne. Vill ni läsa mer om vad jag har skrivit om boken så tryck här.

Aprils frusna blommor av Ismaïl Kadaré. En bra bok om Albaniens resa mot en ny öppen het. En bok värd att läsa. Som får mig att ännu mera se att sekelgamla traditioner och vardaglig realism vävs in i varandra och att det inte går att från gå, på gott och ont. Mer att läsa finns här.

Den bok som jag sätter sist i ÖstEuropa är Låt tistlarna brinna utav Yasar Kemal.
En bra berättad historia (och välskriven) om en hel by och då främst en familj med dess son som hämmas, hotas och tyranniseras av en mäktig man i byn. Lite för mycket pang-pang i denna bok för min smak. Mer att läsa finns här.

Nu fortsätter min luftballongs färd till Mellanöstern.
Vi ses.
Tjingeling//Tekla Maräng

4 kommentarer:

Betongängeln sa...

tack för alla boktips...just nu ligger min läsning i vila...har inte hittat den ännu...det går i perioder.
kram

Birgitta sa...

Roligt att läsa om alla boktips du ger. Har ju dom att titta tillbaka på när jag får lust att läsa några bra böcker. Just nu vill inte tiden räcka till för det. Har ju en del beställningar i vävstugan och så ska ju orken finnas också för det.
Här virvlar det runt lite fina snöflingor i luften nu och ska visst bli mer innan helgen, tyvärr.
Önskar dej en skön kväll.
Kramis Birgitta

Therese sa...

Tack för denna "resa", värmande i denna kyla ;-) Dessutom skulle jag ge en liten slant för at se dig i full mundering cykla till jobbet *ler* STOR KRAM

Lyran sa...

Så fint du har lagt upp det med presentationer av landet och allt :-)