Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

måndag 16 november 2009

Pyssel

Nu har jag löst lite av mina förvarings problem genom att ha letat fram denna gamla kont att ha det mesta av mina pysselgrejor i.


Titt in, här finns det lita av varje att pyssla med.

Här skall tillverkas julkort.

Här kommer några färdiga att bara skriva och skicka.

Här kommer några till. Jag tillhör dom som både älskar att skicka och få julkort på riktigt dvs med posten. Så att man kan känna och klämma på dom samt hänga upp dom till allmänt beskådande som den julhälsning det är ifrån nära och kära.

Några trä hjärtan har blivit målade.
En del hjärtan var så skrovliga så jag måste leta fram lite sandpapper av olika kaliber först innan jag kan måla dom också.

Vart jag ska ha dom vet jag inte riktigt en men det kommer jag nog på med tiden.

Skönt att läsa att det inte bara är jag och några få till som har tjuvstartat med julpyssel, lussebullar och blomgrupper. Kan knappt berga mig innan julgardiner och adventsstakar åker fram i fönstren, samt att cd:n laddas med julmusik.
Det måste vara så att vi i bloggvärlden triggar varandra med idé och tankar, för innan jag började att blogga så var jag kolugn tills första advent eller första december innan jag började att pynta och julgardinerna åkt upp natten till lucia.
Tur att man kan ändra sig.
Okej julkort brukar jag börja med att göra i november.
Ha det nu bra och ta hand om er.
Tjingeling//Tekla Maräng

17 kommentarer:

Marie sa...

Så fina julkort, och visst är det något specielt att få de i posten och inte på e-post. Julstämning tänker jag ha på lördag, ska baka pepparkakor om allt går enligt planerna. Kram

Mia sa...

Vaa??? Men Marie, vad är det du säger? Har du inte smakat på denna gudagåva till mat än?
Första gången jag testade sushi höll jag nästan på att kräkas... urk. Något gjorde ändå att jag ville ge det ett försök till, och sen var jag fast. Mumma...

Jag har ju tänkt börja med julkortstillverkningen i över en vecka nu men har inte kommit längre än till tanken. Mest har jag ägnat mig åt att måla mitt lilla bord, ja det jag hade tänkt ha till symaskinen (återstår att se om det blir så sen). En strykning till borde räcka, sen ordentlig torktid på det så att det härdar ordentligt.

Ha en mysig kväll!
Kram Mia

Bitte sa...

Oj, har du en sån där fin gammal kont? :-) Jag såg en på auktion ifjol sommar, den gick för DYRA pengar!

Vilka vackra julkort och julhjärtan du gjort! Nu blir jag också sugen på att pyssla lite mer :-). Jag håller helt med om att det är något speciellt med att få "riktiga" julkort som man får i brevlådan. Hoppas att den traditionen håller i sig!

Många kramar
Beatrice

Birgitta sa...

Vad trevligt det ser ut med alla dina fina julkort. Tänk den som hann göra sådant.
Här säljer jag lila löpare innan jag ens hinner fålla dem. Och jag som ska ha dem till julmarknaden. Även av de röda har jag sålt. Sånt är det ibland.
Ha det gott och fortsätt pyssla.
Kram Birgitta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så vackra kortohjärtan!!

Ja visst är det nog såå...att på bloggar börjar julen tidigare o då börjar man själv tidigare hemma...rukar inte heller vara i gång förrän till advent annars;)) Fast ganska så skönt nu..när man är i tid för en gång skull!!!!;))

Kram

Villa Carl Larsson sa...

Åååh vad fint du har gjort med korten. Jätteduktig!! Den som får dessa kommer bli jätteglad. Det hade i alla fall jag blivit. Julkort antar jag? Jag ska pyssla mina egna i år också. Gjorde det förra året och det var så mysigt. Extra kärlek bakom dem ger mer glädje till de som får dem.

Vilken fin förvaring du har hittat till allt ditt fina pyssel!

Kram Josefin

Gårdsromantik sa...

Vilken härligkorg - där ryms massor.

Visst är det lite extra lyx med Julkort.

Kram Maud

Lilla Eken sa...

Titta, en sån där korg har jag med. Jag fick den av svärmor för flera år sedan. Och vet fortfarande inte vad jag ska använda den till. Just nu ligger det tidningar i den. Och en kastrull.

Oj vad du pysslat! Smart att ta allt i lugn och ro medans man njuter av julestämningen och innan det blir stress av allting. Själv har jag inte börjat än. Nop. Ingen julstämning alls.
Ska tända ett par ljus på arbetsbordet idag tror jag...
kram

Jenny sa...

Hej Marie!
Vilka fina julkort o hjärtan.
Visst är det kul att få riktiga julkort i brevlådan från nära o kära, inte samma sak med dem man skickar över nätet:)

Ha en bra dag!

kram Jenny

Therese sa...

Hej underbara du, vilka vackra kort du tillverkat, och hjärtana var också så charmiga, tror jag måste följa ditt exempel å tillverka lite hjärtan ikväll eller moron. Lämnar en stor varm kram!

Anonym sa...

Hej :)
Aaaah va mysigt med pyssel....
Har inte kommit dithän än men det blir väl när advent närmar sig.
Kram

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad fina kort du har gjort! Jag håller med dig att vanliga snigelpostade julkort är viktiga! Det är en av traditionerna jag INTE tullar bort eftersom jag samlar kort själv och gärna vill få brevlådan full ;) Jag har flera kartonger och pärmar fulla med diverse kort, till och med kort från då jag var liten. Så ja, riktiga kort är viktiga :)

Det har nog blåst en pysselvind över Sverige :)

KRAM från Eva

Bloggullet sa...

Att få fina julkort med posten betyder massor för mig, de flesta sänder ju julhälsningar med mejl eller sms nuförtiden. Jag envisas ändå att sända julkort med posten trots att jag knappast får några tillbaka.;o)

Bra förvaring du hittat på till dina saker.
Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Vad fin din amaryllis är och fint du gjort iordning med mossa, blommor och ljus. Jag blir såå inspirerad! En liknande gammal korg hittade jag på loppis sist. Julkorten blir fina att få från dig i jul, det blir så personligt när man gjort dem själv!
Kram Susanne

Tea Lady sa...

Lycka till i tävlingen. Ifall du vinner kan du få kaffet ifall du hellre vill det!

kram

MariaKF sa...

Vacker kont! Och sugen på att pyssla blir jag när jag ser ditt material och pynt.

Vero sa...

Åh vad med pyssel. Me like!

Jag fick en leverans med bokmärken nu i veckan och dem skall jag sätta mig och göra något fint med hade jag tänkt mig. Nostalgiska bilder, både jul och änglar. Nåt i stil med de på dina hjärtan.

Hinner jag så hamnar de i butiken idag, eller webbshopen alltså.

Önskar dig en fin dag! igen... hihi...