Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

torsdag 30 april 2009

Vintern rasat ut...

Vissa dagar är bara lite bättre en andra, varför kan man ju undra? Man vet nästan på en gång när man vaknar att det är en sådan där BRA dag, det känns i hela kroppen på något underligt sätt som jag inte kan beskriva. Dagen fortsätter med mungiporna uppåt i ett fånigt leende och man hoppas innerligt att ingen enda ska lyckas med konststycket att få ner en till *normala nivåer* igen. Vissa människor får man helt enkelt försöka att undvika, för dom tål helt enkelt inte att man är så glad för ingenting. Men vad då ingenting? Jag lever... bara det är stort.
Jag är glad att jag är jag och att jag har mina ungar och hundar. (oj vad jag det blev) Räcker inte det? Så vad ska då räcka?


Till och med posten var över all förväntan idag. Inte ett fönsterkuvert så långt ögat såg. Jippi.
Om jag vill så har jag full underhållning av min *brev skörd* idag.
Ett pelargon paket; som bör planteras i större krukor med pelargon jord snarast möjligt. Ja inte paket men pelargonerna. Allt om mat, den tidningen kan man försjunka i ett bra tag om man som jag gillar att laga mat och för den delen även att äta den sedan. Sist men inte minst Anna
Gavaldas senaste bok "Lyckan är en sällsam fågel". Bara titeln gör mig förväntans full.
Jag skrev i ett tidigare inlägg att Anna Gavalda skrev lite tunnare böcker med det stämmer absolut inte på denna 500 sidors bok och inte är hennes innehåll tunt heller för den delen, utan tvärtom.


Det är en himla tur att jag har hundar så att jag måste ut, för annars vore risken stor att jag fastnade på min balkong med dessa ljuva ting brevid mig.


Apropå hundar och husdjur i allmänhet SÅ SNÄLLA TÄNK PÅ ATT DOM FLESTA GILLAR INTE SMÄLLARE. Här lite senare på dagen/kvällen kommer jag inte att komma långt med mina hundar för det smäller rätt som det är. Jag och många med mig skulle bli klart lyckligare för djurens skull om vissa föräldrar lät bli att t. o. m. köpa smällare till ungarna!



Bobo och Yuna tackar på förhand och önskar ALLA en trevlig Valborgsmässoafton.
Här håller båda på med en av sina favorit sysselsättningar att rulla sig. Dock på lite olika platser.
Bobo vill ofta ha så mycket löv och skräp som möjligt som sliter bort allt överflöds hår som blir så här års. Yuna vill ha mer peeling i form av grus och sand. Ja, ja bara dom trivs så, så får dom hållas dom tycker ju att det är skönt. Jag menar att jag badar ju.




Originaltitel: Längtan till landet.Ur Jägarens vila, 1838
text: Herman Sätherberg (1812-1897)
musik: Otto Lindblad (1809-1864)
Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftandeligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.
Den som vill ha fortsättningen på den fina text kan trycka Här.
Ja, jag kan inte annat en bli lite tårögd när jag hör eller läser dessa rader...

Vad ni en gör nu under Valborg så ta väl hand om er och era närmaste. Slå kanske en pling till någon som är ensam eller ännu hellre bjud med er någon ut till elden. Själv tar jag en sväng till elden och försjunker in i eldens många ansikten...
Trevlig Valborg med glada skall ifrån Yuna, Bobo och

17 kommentarer:

oumberligating sa...

På din härliga och fina blogg borde det redan nu vara fyllt med långa och härliga kommentarer, verkligen fint inlägg du gjort, fin text och fina bilder, ett verkligt livsnjutarinlägg, har just nu gjort ett tungt inlägg, känns dumt att just idag gör det, alla är glada och har en härlig helg framför sig så dyker mina funderingar upp, skulle egentligen gjort igår men då var jag för arg!
Vill nu önska dig en verkligt fin valborg på alla sett!
Kram från Peter!

Anonym sa...

Hahaha vilken bild , den översta på vovven..ser ut som en av mina hundars "leksaksdjur" som dom tuggat väl på hahahaha (inget ont..)
Tragisk med smällare och att vissa hundar inte klarar av dem. Har bara haft två (av 12) hundar som inte klarat av smällare och den sista av dom är varghunden jag har nu, han är tillochmed rädd för kamerablixtrar (kameror överhuvudtaget) sedan förra Nyår :-(
fast det börjar bli bättre,vi jobbar på det :-)
Ha en jättetrevlig Valborg och pussa vovvisarna
Kramar
Rebecka

Gårdsromantik sa...

Jag borde verkligen äga en hund!;-)

Hoppas ni får en fin Valborg - här lyser solen så det ser lovande ut!

Kram Maud

Villa Carl Larsson sa...

Tack vad gullig du är!! Jag ska absolut kika in i de butikerna nu då. Syster lycklig har jag kikat på nätet. De har så mycket fint. Men det är alltid roligare att se sakerna live så man inte köper grisen i säcken hehe.

Ta hand om dig och ha en fin valborgs. Många kramar från Josefin

Therese sa...

Vilken härlig brevvskörd! Och det tål att påpekas det där med smällare - som hundägare tycker jag det borde förbjudas... Endast raketer och då under organiserade former om det är något större arrangemang, ej privatpersoner.

Nu finns förresten renarna i bloggen!

Trevlig Valborg goa du!

KRAM KRAM

Susanne sa...

Ville bara kika in o önska en härlig valborg..nej här blir inga smällare eller eldning,fyrverkeri..Det är för torrt så klokt tänkt av arrangörerna.. Här va oxå brevskörd lycka..Lantliv Tre trädgårdstidningar så helgen är räddad..Kramar

Anonym sa...

Hej!
Usch ja, smällare, jag avskyr dem!
Som tur är smälls det inte så förfärligt här. det är ganska glesbebott! Fast vi hör de på avstång, och vovven blir jätterädd!
Hoppas på en tyst och skön helg!
Hulda

Marie sa...

Visst är det underbart att få vara glad, och hela tiden finna allt det där i livet som ger lycka. Små saker och stora saker. Önskar dig en skön helg, och fortsätt att le - du gör så många människor glada! Kram

Lilla Eken sa...

Hej
Hoppas att det inte var så farligt med smällarna igår. Vi hörde inte en enda, och såg inte en endaste eld heller. Är väl eldningsförbudet antar jag.

Vad du är snäll mot dina hundar som låter dem ha kul! Klart att de ska få rulla sig!! Inte bara gå stela och finputsade och se snygga ut; nä e man hund vill man nog också sprudla över av vårkänslor! :-)
Vi hade stora vårrengöringen på våra katter igår, och när de var helt färdigborstade, sämskinnsputsade och vartenda litet dammkorn och mjäll bortplockat... så sprang de ut i solen i rastgården och rullade sig läääänge, där jag precis tömt ut någhra krukor jord. :-D
Och så sträcker de på sig som sprätthöns när de kommer in alldeles jordiga, för de tror ju fortfarande att de är nyborstade, och ska fortsätta få beröm för att de varit så duktiga... *skratt*
(Och visst, inte vill man vara glädjedödare, så självklart får de mer beröm..! ;-))

Verkar vara fint väder idag också, så hoppas att ni får en riktigt skön promenad idag med.
kram... :-)

Livet på Sjögård sa...

Glad 1 maj! :)
Härligt med så mycket vitsippor där överst på din blogg :)

Katinka sa...

Åhh, vad härligt med din lycka och dina uppåtvända mungipor. Det är ju så det ska vara. Det är underbart att kunna vara glad för det lilla!
Ha en ljuvlig 1:a maj!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Visst är det skönt att få vara glad och det ska man få, med all rätt! Man borde kunna sätta ett filter runt kroppen som skydd för elakheter, så det bara rinner av en :) Jag blir så heligt less på dummingar.

Njut av dagen!
Kram från Eva

Aforia sa...

Halloj vännen,
Sitter så här dagen efter Valborg och konstaterar. Valborg firas inte på samma sätt som tidigare. Igår var jag hos en kompis och grillade. Vi satt ute hela kvällen och halva natten. Hörde hur fyrverkerier smälldes och ungdomarna tjoa. Själva satt vi säkra på balkongen och sipprade på ett glas rött och pratade minnen. Jisses vad gammal man har blivit. hehe
Inte ides vi röra oss ner och titta på brasan och fyrverkerierna. Utan vi bara njöt av varandras sällskap och nygrillad lax. Utanför rumlade ungdomarna omkring, barnfamiljerna strosade långsamt hem från brasan. Sonen var på flykt med kompisarna och dottern jobbade som vanligt. Men ack så ljuvligt det var att sitta på denna balkong och bara vara.
Kramis

Ullis/Leva på landet sa...

Här i byn blev det väldigt lite smällare så jag tror att djuren var nöjda. Visst är det härligt att få njuter av solen och alla härliga färger som våren bjuder på.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ullis

Viola sa...

Hoppas ni har haft en härlig majdag, här har det varit underbart väder och Otto har fått en vårlig tvagning i duschen, är ju en labbe men tala om en som avskyr vatten, inte normalt för en labbe som ska älska att bada, här får då den gammal herre klor som en katt när vi ska skjuta in honom i duschen, fniss...men fint och gott doftar han denna första majdag, ha det gott, kram

gulle hexan sa...

kära söta tekla marie:)
tack för dina rader till mig..i min dåliga situvation.. det värmer!! enormt! ska du veta..
jag är bättre nu --jag tror det har vänt..!! jag kan fingertopps skriva nu--utan större smärta. så jag ville höra av mig å tacka igen.. du betyder så mycket!!
stor kram.. !!
å jag önskar en skön varm majmånad!!
vi hörs:D

♥ Fyra årstider sa...

Det skulle behövas en hund här med för att komma ut på en långpromenad.
Kram Lotta