Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

onsdag 22 april 2009

På banan igen

Åh, äntligen har jag fått en stund vid datan alldeles själv.
Jag har haft en bromskloss som har barrikaderat sig inne vid datorn. Bromsklossen har varit min son som har jobbat hemifrån på MIN dator både dag och natt med en sak som skulle vara klar till idag. Ja, det är tur att det finns mammor med hela datorer och mat i kylen alternativt på spisen.
Så där har ni förklaringen till att jag inte har hörts av vare sig här eller på någon annans blogg.
Tänk vad konstig det känns när man inte har kunnat använda datan och jag har saknat ER ska ni veta.
Här har livet gått sin gilla gång, med städning och handling, ja vardagssysslor i största allmänhet.

Jag fortsätter att förundras över vår härliga natur och dess otroliga växtkraft.
Blåsippor som blommor för fult, hela härliga ek backar fulla av dessa blå växter.

En koltrast landade nästan framför min näsa, så det var bara att *knäppa* fort. För oj vilken fart den fick när både jag och mina hundar rörde på oss. Koltrasten gillade verkligen den där mossiga stenen för bara vi flyttade på oss en liten, liten bit som kom den tillbaka och pickade Det var nästan så att kroppsspråket sa, gå nu är ni snälla. Så vi gjorde det.

Jag säger som skylten ovan (som jag har köpt ifrån Lurans blogg) Carpe Diem.

*************************************************************************************

Har varit en tur till Zetas igen och köpt med mig kogödsel, blomjord, balkonglådor för dom gamla läckte lite väl mycket. Plus diverse blommor mm.

Här ska det planteras, på den snudd på kallaste dagen nu i april. Så själva planteringen fick ske inne i köket. Så in med stora krukor och fram med blommorna som var mest örtkryddor.


Jag planterade två balkonglådor, en med kryddor, oregano, äppelmynta, citronmeliss och kryddtimja. Det fattas en dragon som ska dit också.


I en ganska stor kruka fick lavendeln bo för i år. Den plantan som är längst bak är samma som ni såg knappt spira i våras om ni vill titta så tryck Här.

Balkonglåda nummer två fick lite revsuga, rödbladig och gullvivor i sig. Det står väl inte så länge men skänker mig glädje i mängder innan gullvivorna vissnar ner.
Även en alpklematis Alpina Plena blev planterad i en kruka. Samt att mina luktärtsplantor blev omskolade. Nöjd med mitt verk efter att alla saker hamnat på sin rätta plats så stängde jag balkongdörren och tittade ut genom köksfönstret med en kopp kaffe i handen.
Gissa vad jag fick syn på då? Jo när man handlade över en viss summa så fick man en planta blåregn med sig hem och den stackarn stod kvar i ett hörn, oplanterad. Lika bra var väl det för jag måste kolla upp hur en sådan vän vill ha sin jord och gillar den mycket sol eller...?
Har ni några tips angående blåregnet, så tar jag tacksamt emot det.
Kram

9 kommentarer:

Therese sa...

Du har varit saknad!!! Och visst är det bra med mammor ;-)

Så härligt du kommer att få det på din balkong, själv vill jag också fylla en låda eller en pallkrage med örter/kryddväxter... längtar så - men än har inte ens tussilagon vågat sig upp, så jag får fortsätta att drömma ett tag till!

Massa sol och kärlekt till dig min vän!

Kram

Susanne sa...

Din balkong blir som en trädgård ju..ja kogödsel har vi fått av vår granne en hel hög en del åker in i växthus o resten ut i landen..Visst är det konstigt men när man inte har sin dator blir man lite rastlös..Nu har jag en liten utlottning på min blogg kika gärna inom,,kanske nått du har lust på..Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Det här var overkligt, när ajg var inne här hos dig så var du inne hos mig samtidigt:) Jag har saknat dig. Och jag älskar att läsa dina inlägg:)
Kram Lallis

Vero sa...

Vill också strosa hos Zetas, ta en fika och bara njuta i vårvädret...

Lilla Eken sa...

Oj vad härligt det ser ut!! :-)
Och du! Vad SNYGGT det kommer att bli med blommande revsuga på balkongen!! Ett tips om gullvivorna har blommat över vid den tidpunkten; plantera islandsvallmo istället. Urfint ihop med den rödbladiga revsugan! :-)

Snygga balkonglådor också. Du hittade inte någon bredare variant?

Jag skulle köpa rödblommande gullviva idag men de var slut, så jag kom hem med bla. äppelmynta, ananasmynta och citronverbena istället. Och lite till... (en till bambu till exempel!).

Ja du, det är härliga tider nu... :-)
Till helgen ska du kunna njuta på balkongen igen har jag hört. Själva ska vi elda. Eldningsvecka nu. Bäst att passa på.
Kram!!! :-)

Marie sa...

Du har en härlig förmåga att få in så mycket grön glädje på din balkong. Din kryddbalkonglåda kommer med all säkerhet bli en god vän under månaderna som kommer. Färska kryddor, kan ju ge inspiration till många goda middagar.(vilka dofter/smaker)

Hulda sa...

Hej!
Oj så mycket du har hunnit plantera! Kryddor är ju extra kul, härligt i maten!
Har inte kommit iväg till Zetas, var planerad i påsk, men vädret var ju så läckert, så vi stannade hemma!
Hulda

♥ cloudberrie ♥ sa...

Å vad FINT med vårblommor!!!
Blir helt salig av dina foton.

Sköt om dig!

Kram från Eva

gulle hexan sa...

din balkong blir ju så himmlas fylld av härliga dofter och
så jätte mysigt:)
tack för alla fina fotos!!
helt underbart!!!
KRAM