Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

lördag 25 april 2009

Vårspaning 2

Hundarna och jag tog en ny vår spannings tur i våra närmaste omgivning i går fredag den 24 april. Vi gick en helt annan väg en förra gången.
Här är vi inne i Stockholms största koloniområde och jag kunde ha tagit hur mycket bilder som helst, men jag tog endast denna pga att det var så mycket folk ute och gick och som undrade varför jag fotade. Här vet jag att jag brukar få fota och visst har dom en härlig vårplantering.

Syrener är ju en riktigt doftsensation och den växer i långa, långa häckar runt koloniområdet.

Här knoppas syren häcken i massor. Tänk vad fin den blir om ett tag. Fast jag tycker att den är vacker nu med, med dess skira grönska av glada knoppar.




Här ser man lite av den kommande blomman.

Tänk att för varje år som går så blir i alla fall jag mer och mer fascinerad utav dessa små mirakel som sker. Det gäller bara att ha tid till att stanna upp och låta sig förföras av naturens och vårens magi.


Här har vi ett par bovar i allergins tecken, som bara sprutar ur sig pollen. Men visst är dom vackra att se på.



Här är en riktigt vit vitsippe matta ibland våra härliga ekar. Detta är också min väg till mataffären. Inte så tokig väg om jag själv för säga det, man kan verkligen passa på att njuta och inte tror man att det bara är 10 minuters resa in till Stockholms Södermalm.

Mer utav vitsipps mattan!

En kastanj i ett av sina knoppnings stadier.
Ja, jag och hundarna njöt mycket under denna promenad som tog flera timmar i anspråk, och tänk vad mycket härlig vårluft och sol vi fick på och i oss.
Önskar ER alla en fortsatt riktigt trevlig och skön helg. Nu ska jag ut med hundarna och mysa igen. Kram!

17 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Visst är det väl helt underbart i skog och mark,när blommor och träden slår ut.Ha en mysig lördag i det fina vädret.kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Therese sa...

Jisses så mysig väg du har till affären, så vackert! Och jag nästan nös genom datorn ;-) Är nämligen pollenallergiker av stora mått *skrattar* Och så fin header du gjort! Massor med kramar från mig och luran som nu sitter och väntar, och väntar, och väntar... Snart är BUS här! :-)

Fortsatt trevlig helg!

Kram

Bloggullet sa...

Så fina bilder, jag har varit ute och fotat precis samma motiv som du.;0) Ena dagen var syrenen endast som knopp, nästa dag var den redan som en miniblomma. Nu går det så fort här att man knappast hinner med.

Jag struntar i om folk glor, jag fotar ändå.;0)
Ha en skön helg.
Kramar

Gunilla sa...

Tänk så underbart med dessa koloniområden. Vilken gemenskap och odlarglädje det måste finnas. Att få komma ut från stan ut i dessa små gulliga kolonier.

Verkligen fina bilder på hur träden börjar spira och snart slår syrenerna ut det är ju helt underbart.
Snart kommer vi dit ochså , jag bara njuter nu av att snön snart helt har försvunnit och marken börjar torka upp.
Idag har vi försökt rensa lite ute på gården , samlat upp allt somm kommer fram nu när snön tinar bort. Vår traktorgräsklippare är ju ett fantastiskt hjälpmedel när man bara kör runt med uppsamlare och allt blir fint.
Ute på vårt sommarställe där vi har vår trädgård där ligger det ganska mycket snö kvar än för havet kyler.

Ha en fortsatt fin kväll och helg

Gunilla

Susanne sa...

Jag älskar kolloni lotter..fast att jag bor i ett stort hus med stor trädgård så är det nått speciellt med det där lilla söta..Vi åkte förbi havet idag och jag var bara tvungen att gå ut i vinden o känna doften av havssalt tång o höra fiskmåsar..jag är ju från göteborg från början och ibland längtar man hemm..Kram till din kväll

Lilla My sa...

Hej Tittar in hos dig och ser att du hör på ljudboken av Viveca Sten jag har just läst ut boken och tyckte den var jätte bra! Härligt våriga bilder du har i din blogg.

hönemor sa...

Hej du, vilka fina bilder du har tagit, vilken tur du har som bor så nära att du kan promenera i sådana fina omgivningar. Annars så tycker jag synd om alla dom som bor i stora höghusområden i stora städer, som inte kan uppleva naturen inpå knutarna.

Lilla Eken sa...

Underbara bilder!! Du är väldigt duktig på att fånga de "små" miraklen... och göra dem stora...

Ja, det är härliga tider nu...
/kram

Aforia sa...

Våren är nog den vackraste årstiden i och med att allt vaknar upp från en grå och trist tid. Var själv uppe i Stockholm på söder i eftermiddag och såg då både det ena och andra vårtecknet.
Hoppas att söndagen bjuder dig på en lika vacker promenad.
Kramis

mitt skärgårdsliv sa...

Underbart med promenad och upptäcka våren! Önskar dig en fin dag!

Katta sa...

Visst börjar det bli fint ute i naturen nu. Här har vi med en vit matta av vitsippor utanför och det är så vackert syd bara med alla allergier som kommer för en del. Jag gör kransar på beställning med för 225:- det är en del jobb bakom dem.Ha en bra sunny sunday, kram Katta

gulle hexan sa...

heeej.. å vad fina bilder å ny header så jätte härlig:)
verkligen jätte skön väg du har att gå till affären.:)

kram kraaamm

Hjärtat Mitt sa...

Vilka härliga vårbilder.
Vitsippshav kan man nog aldrig få nog av. Underbart!
Sen hade man ju kunnat vara utan de där pollensakerna :)

Ha en bra vecka!
Kram Mari

Aforia sa...

God morgon vännen,
Hoppas att allt är bra med dig. Du har en utmaning hos mig.
Kramis

Compact Garden sa...

Ja visst är det härligt..fina bilder du visar,kanske kan det locka med en egen liten kolonitäppa..jag lovar det är helt otroligt kul..

Ha en skön vecka/Anne

Gårdsromantik sa...

Herreminje så det blommar hos er - då vet man vad man har att se fram emot!

Kram Maud

Hannele på Hisingen sa...

Härlig promenad.