Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

fredag 17 april 2009

Boktips

Om det är något som ligger mig varmt om hjärtat så är det böcker. Älskar att läsa så fort tid ges och även stjäla tid ifrån andra måsten. Något som dock har dragit ner på min läsning så är det bloggandet, ja någonstans måste man ta tiden ifrån.
Skulle inte kunna leva speciellt länge utan böcker.
Här kommer ett urval av böcker jag tycker om och även sådana jag ej läst men kommer att läsa inom en snar framtid.

I denna romandebut I vargars följe som utspelar sig på 1880 talet i Kanada finns både äventyr, spänning och humor in vävt. (utkom nyss).

Bok om positiv psykologi, flow, positiva känslor och tankar och att vi har större potential en vad vi tror.
Har inte läst den en, men ska absolut göra det. Optimism kan man nog inte få för mycket utav?!


Trollope, Joanna skriver varma goa böcker om relationer, mellan både vänner och makar.
Hon har skrivit en hel del böcker och det här hennes senaste bok på svenska, En andra smekmånad. Har läst alla hennes böcker och inte blivit besviken någon gång.

Marley och jag är en helt oemotståndlig bok som man både skrattar, ryser och gråter åt.
Hur en hund helt tar över både husse och matte och hela huset. Tur att man själv inte riktigt har en sådan livlig och galen hund.
Denna bok har jag ej läst men kan tänka mig att det är ungefär samma tema som Marley och jag, men jag kan ha helt fel. Mitt liv med George av Judith Summers. Eftersom att huvudpersonen eller rättare sagt hunden är utav rasen Cavalier King Charles Spaniel så har jag den liggandes hemma i högen utav olästa böcker.

Bengt Ohlsson är en trevlig bekantskap. Gregorius som var den första han skrev vann en del litteratur priser och fick upp mina ögon för hans författarskap.
Hennes mjukaste röst fick mig att sträckläsa boken medans känslorna gick höga. Ingenting för dom som inte vill gråta, men så otroligt fin. Om en kvinna som vaknar i en sjukhussäng efter en trafikolycka...

Här är den senaste boken som precis har utkommit skriven utav Bengt Ohlsson.
Har inte läst den.

Anna Gavalda är en fransk författarinna som skriver finstämda böcker som jag rekommenderar om ni vill prova något nytt och kanske inte gillar så tjocka böcker.

Gabaldon skriver episkaböcker, Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset och Snö och aska.

Har NI några tips om böcker som bör läsas, så tar jag tacksamt emot förslag.
Har just nu hamnat i ett deckar stim och det är ju trevligt men det kan vara kul att varva med lite annat.

28 kommentarer:

Therese sa...

Oj så många bra boktips! Jag älskar att läsa böcker! Jag växte upp i en by med inte särskilt många jämnåriga, så jag fördrev mycket av min tid med näsan i en bok, jag läste nog 80 av alla böcker som fanns på vårt lilla folkbibliotek... Och det är jag tacksam för idag, det har gett så mycket och framförallt en kärlek till språket och litteratur. Jag är en allätare, men på senare år har jag snöat in på främst deckare. Förr läste jag 3-5 böcker i veckan, men sedan Luran kom har det blivit endast ett par böcker - men förhoppningsvis kan jag ta igen det lite till sommaren. En favorit för min just nu är Åsa Larssons böcker, men det är ju deckare en annan stor favorit är Karin Alvtegens samtliga böcker, hm... återigen deckare kategorin... Annars är det kokböcker och facklitteratur som gäller här - måste nog kolla lite e-shoppar och se vad som är på G just nu! Önskar dig en riktigt solig dag, och skickar massor med piggelinkramar från Luran som sprudlar denna morgon :-)

Therese sa...

Alltså inte 80 st böcker utan 80%, det var nog ett par hundra - alltifrån barn/ungdom till Vuxenböcker. Minns jag läste Jean M Auels tegelstenar då jag var i 10 års åldern till mammas stora förskräckelse, var ju rätt mycket "tantsnusk" i dem :-) Hi,hi

Lilla Eken sa...

Men puss på dig! :-)))))
Nu har jag läst och läst om dina boktips.. har inte läst en enda av författarna!
Blir nyfiken på nästan allihopa.
Tror faktiskt jag har en oläst Trollope i nån låda på kontoret. Ska se om jag kan hitta den och börja där.
När du skriver "episka" böcker, är det som fantasy då?

Just nu börjar jag på böcker i min "oläst" hög och lägger dem åt sidan efter 10-20-30-40 sidor. Helt omöjligt att engagera sig i sadistiska våldtäktsmän i Kalifornien och irländska kvinnliga poliser med trassliga hemförhållanden...
Ja, vi får se vad det blir... :-)
kram

Villa Carl Larsson sa...

Blev det någon grillning igår eller blåste ni bort? :) Vi grillade och det var så gott.

Tack för alla boktips. Just nu hinner jag inte läsa annat än skolböckerna men det ska bli skönt när man får läsa precis vad man vill sen. Just nu har jag inte ork.

Kram kram och trevlig lördag.

Ett skönare liv sa...

V härligt me boktips, har flera gånger tänk å läsa marly boken, men den verkar ju härligt, så kasnke e dags nu :)

jag gillar min bästa väns dotter, eller något liknande, men räkna med att gråt lite, men den e himla varm å mysig också!

hoppas din helg är skön å ger tid för lite läsning i solen :)

kramar nadja

Bloggullet sa...

Jag har en boklista på ska läsa böcker som snart är flera meter lång. Förr betade jag av listan för jag älskar att läsa. Dock är det nog bloggandet som gör att böckerna får vänta.
Just nu ska jag försöka läsa lite självhjälps böcker.
Ha en fin helg.
Kramar

mitt skärgårdsliv sa...

Så många boktips du har. Är jätte länge sen jag läste nån bok. Men när jag väl börjar så sitter det i länge kan läsa flera böcker på raken sen går det månader före jag läser nåt igen. Önskar dig en trevlig helg!

Marie sa...

Jag älskar oxå att läsa, det har dock vart stiljte med läsandet när lillprinsen var liten men har börjat så smått igen och försöker läsa lite på kvällarna. Han har ju blivit så stor så nu kan han ju ta vara på sig själv lite bättre.

Ha en trevlig helg, kram Marie

Vero sa...

Härligt med så många boktips. Den första där är jag väldigt intresserad av.

Vet du, jag startade en liten bokcirkel här för över ett halvår sedan. Skickade iväg en bok och så skulle den vidare. Kom på det nu. Hihi... Undrar om och när den kommer tillbaka. La i ett litet brev att jag ville att alla skulle skriva vad de tycker om boken och det var till för bloggare. Undrar vem som har den? Hihi... Spännande.

Jag kan inte rekommendera några böcker. Tror inte du gillar vad jag gillar - bestialiska mord, kriminalare och blod... Haha... men jag läser inte BARA det.

Ha det gott i vårvädret. Idag skulle vi ha varit på en promenad du och jag. *flin* Men det blåser lite för kallt här i Östhammar... Men det finns ju vindtäta och varma kläder.

Tjing!

Daniel sa...

Vad e bättre än böcker. Under filten framför brasan,i sängen eller ute i solen.

Tack för fina tips. Skrev upp nåra av dem!

gulle hexan sa...

tack kära tekla för härliga boktips..:)
står just nu i tanken.. vad kan vara mer spännande än den ljudboken*skummtinnen* som nu tyvärr är slut!!
det är så härligt att åka bil o sammtidigt lyssna till en spännande berättelse.. gubben körde extra sakta,, för att hinna lyssna längre:)
har du några bra tips för ljudbok?
eller går det att köpa dom böcker du föreslaget här som ljudbok?

stor kram

Ullis/Leva på landet sa...

Gillar också att läsa men det blir i perioder. Nu var det ett tag sedan. Tack föra alla nya tips.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Hemmalycka sa...

Tack för dina kommentarer, kul.
Var gärna med i min tävling.
Kram Åsa

Compact Garden sa...

Vilka bra boktips..jag fastnade för den om optimism, det gillar jag :D.

Sen är det väldigt roligt att läsa böcker som handlar om relationer i syskonskaran eller vem som tar eller ger energi i ens närhet..det brukar alltid generera i att lillasyster får en liten pratstund med sin stora syster haha...

Annars är jag svag för deckare och i det senaste har jag läst flera av våra svenska författares böcker.

Ha en underbart skön söndag/Kram Anne

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad roligt med lite nya boktips!
Jag gillar också att läsa, all mellan himmel och jord beroende på humör och ork. Några favoriter är: Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson, Älskade krig av Johanne Hildebrand, Åse
av Denise Rudberg och resten av hennes böcker, allt av Paulo Coelho och Äcklig av Constance Briscoe.

Kram från Eva

Evas sida sa...

Hej! Vilka bra boktips, nu när jag snart är färdig med min utbildning så har jag både mer tid att läsa skönlitteratur och att vara inne lite mer och läsa på alla bloggar, ha en bra fortsättning på söndagen/Eva

Hem och Lycka sa...

Jag är urusel på att läsa böcker men någon författare jag gillar är Camilla Läckberg. Väntar på hennes nya.

kram

H A N N A S - F O R M sa...

Oj, vad härliga boktips...önskar att jag tog mig tiden att läsa...men det gör jag tyvärr väldigt sällan..men nu kanske jag skulle ta och försöka mig på...

Tack goa du för hälsningen hos mig!


KRAM vännen och ha en underbar ny vecka!
Hanna

Jessica sa...

Vad kul med en massa boktips!
Jag måste alltid ha en bok "på gång". Just nu läser jag Leif GW Persson. Kan rekommendera hans triologi om Palmemordet. Kanske inte låter så festligt, men jag gillar honom!
HOppas du får en fin vecka!
Kram
Jessica

Magdalena Martin sa...

Hej vännen! åh vad många böcker du tipsar om :) kan vara bra inför sommaren och hängmattan!
Så fina bilder på dina söta hundar! vi funderar på att skaffa en kompis till Nelson och rasen vi tittat på är just nu en Breton, tycker dom är så söta och kan nog passa oss och Nelson :) vi funderar....kanske kanske!
Jo ang priset du undrade över, så har jag lagt ut den oljelampan i butik nu med mått och pris :)

Ha det bäst och sköt om sig, många kramar,
Magdalena :)

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Jag läser massor...av studentlitteratur, dock inget annat just nu (trist).
Det blir den tiden sen, en dag i taget. Hoppas att du har det bra, jag ska iväg å jobba igen så det blev en snabbvisit hos dig. Ha det gott. Kram

Katinka sa...

Jag håller med dig! Kan inte heller leva utan böcker, men bloggandet tar en evinnerlig tid ja. Är själv ledig idag och hade tänkt ligga och läsa och ta det lugnt bara idag. Största njutningen ju...

Linda -Galleri Palla sa...

Hmm, är också i det där deckarstimmet...

Malmkakan sa...

Gokväll på dig! Tack för alla dessa boktips...verkligen något som passar alla. Du verkar verkligen vara en bokmal...

Ha det gott!

Kram, Cecilia

Lallis - liv och leverne sa...

Så härligt med boktips:) tack , vännen:)
Kram Lallis

Anneli sa...

sååå många bra boktips - har ingen just nu att fördjupa mig i ...ska kolla in dina förslag...
ha det så bra
kram
annelie

Peter Olofsson sa...

Hej! Oumberlige Peter här! Som du ser så är det en omöjlighet för mig att ta det lite lugnt!(ler).
Världen är full med viktiga saker att ta i tu med, har verkligen inte slutat blogga på www.oumberligating.blogspot.com utan den får vila ett tag, nu är det www.jernsaxen.blogspot.com som gäller i ett tag framöver tills det blir en egen hemsida! Oumberligabloggen skapades faktiskt som en liten "draghjälp" för Jernsaxen bloggen och för att nå ut till fler människor om sjukvårdproblematik och patient/smärt frågor. Stora områden och svåra att hantera men en sak är säker desto mer det skrivs om dem desto bättre ur alla synvinklar.
Nu vill jag be dig käre läsare av Oumberligabloggen att titta in på Jernsaxenbloggen som jag idag skriver ifrån. Min önskan är att du också lägger till dig som föjare av den, bloggen är lika fri och okomersiell och opolitsik som Oumberliga. Mitt enda mål med den i bloggform är att få så många läsare som möjligt och självklart också kommentarer. Det är visserligen inte det viktigaste men känner du för att skriva en rad så självklart så uppskattas det! Mitt mål är att även Jernsaxen ska länka vidare till allmäna bloggar som kan ge förströlese och glädje i vardagen, kommer skicka ut förslag var du vill ha din blogg under för rubrik, exempelvis inredning, foto, konst osv men det tar ett litet tag. Vill du inte synas på den sidan varken som följare eller blogg så respekteras det självklart, då ses vi bara på Oumberliga bloggen(ler). Är det någonting du undrar över så går det bra att maila till jernsaxen@live.se så reder vi ut eventuella frågor. Berörs du personligen av sjukvårdsfrågor, patientproblematik, försäkringskassa eller liknade så vill jag gärna ha material om det, skriv gärna en lång kommentar så andra kan läsa. Mår du bra och är frisk som en nötkärna(ler) så var glad för det och stöd oss andra (patienter och anhöriga) genom att bara vara "följare" och tyck gärna till om det är något som är bra eller dåligt i mina inlägg!
Stor varm Kram från Oumberlige Peter!
Tack för hjälpen på förhand vill jag också säga!

ima sa...

hej hej Ja jag har (haft, det värsta är över Hoppas jag) så man vatt lute låg etn vecka ikek kunnat göra nått utom Hostatå snutet... Jo jag vill minnas du Sytt Bakelser å kakaor? iså fall var har du dom? el vill du Visa igen? snälla? såg på Äntligen hemma då visade dom i inrett Barn flickrum Just härliga sydda kakor å tårtbbitarjag själv har sytt förut men vill sy mera å få Iderer till detta ? hörs om du vet osv? häln å tack från Ima