Varmt Välkommen till min blogg

Varmt Välkommen till min blogg! Här skriver jag om balkongodling, blommor, böcker, natur, hunden, pyssel, vardagliga ting, bak och mat mm.
Det skulle göra mig glad om du lämnade ett avtryck efter dig så att jag vet vem du är och att jag kan hitta till dig.

söndag 5 april 2009

Balkongen i början av april 2009

Det känns lite märkligt att göra detta inlägg för strax innan har jag varit runt på en timmes bloggrunda så har jag varit både i nord och syd, öst och väst. Snö i drivor, regn och mycket sol och långt kommen växtlighet. Och man kan bara konstatera att vi är ett riktigt avlångt land. Hur som helst så har min dag varit underbar med sol ifrån en nästan klar blå himmel mestadelen utav dagen.
Det har dammsugits ute på balkongen och plockats bort löv. Skurats stolar och bord och en spaljé som var mer mörkgrå när jag började, blev till slut alldeles vit. Även tre fönster i mot balkongen fick en släng av min städ iver.

Nu har blommorna ifrån shopping på Zetas satts på sina rätta platser.
Och jag kunde nöjd med mitt verk slå mig ner och bara njuta av vårluften med dess fågelkvitter.
Fick sådan lust till grillat men var helt klart för lat för att kliva ut och handla, så det fick bli wokat i stället.



Första gången jag planterar en hyacint på våren...







Bobo som håller vakten och ser till att vi andra har det lugnt och tryggt på balkongen.





Dom som känner mig vet att jag inte borde köpa någon orkidé för jag har redan en hel del, men ser ni, den här ropade Teklis efter mig så den lilla minin fick följa med hem.




Några av er har undrat hur högt huset blev som skulle byggas utanför mig. Här kommer det...
Kan ni tänka er att det bara så sent som november var en fin ekbacke här och diverse andra små träd och buskar som förgyllde min vardag. Eken står dock kvar bakom huset.



Ha nu en härlig söndag, tjingeling//

26 kommentarer:

Celias Spetsar sa...

Ja, så ljuvliga blommor. Tänk vad solen påverkar humöret, det spritter i hela kroppen. Så synd att du gått miste om din ekbacke.
På återseende.
Kram Linda

Anonym sa...

God morgon!

Hittade din blogg via leamarlenés.

Så mysigt du har gjort det på din balkong :) Underbara vårblommor, man blir så glad av dem, jag ska också ta tag i och göra iordning vår balkong, har varit lite slö med den saken.

Nu ska jag ta och fortsätta läsa din blogg, såg att du redan sett den första fästingen, fy så jag avskyr de eländiga krypen, vad gör de för nytta...Jag använder mig av expot på min hund Azakir, det är det ända fästingmedlet som funkar ok på honom men han får en och annan fästing ändå och jag är lite orolig för att han ska få ehrlichios, i höstas så tog vi ett fästingprov och då hade han antikroppar mot ehrlichios.

Söta små hundar du har :)

Kram Åsa

Therese sa...

Oj, så fint! Är det ok om jag kilar ut och sätterr mig och fikar på din balkong?! Och den lilla fågeln - i brons? Den är helt bedårande!!!! Oj, vilka vårkänslor du ger en. Själv längtar jag tills man vågar sätta ut några penseer, då är det vår för mig... mendet är nog ännu några veckor bort...

Kram

Lilla Eken sa...

Det ser väldigt vårigt o härligt ut på balkongen din! Men det där huset på andra sidan gatan *suck*... :-(
(Antar att det är som det blåa kloss-huset jag ser från mina fönster här hos mig; man måste verkligen låta bli att tänka på hur illa man tycker om det, annars fördärvar det utsikten helt...)
Och en liten pippi,.. :-)
Vilken fin låda du har penseerna i förresten!
Ska försöka fixa till glasverandan litet idag. Om regnet upphör. Inget inspirerande med ösregn...!! ;-)
kram, kram

hönemor sa...

Hej du, va fint du har gjort i lådorna, kungsängsliljan är väl för underbar fin, jag har haft några plantor men den har försvunnit, kanske sorken har tagit dom, får köpa nya lökar. Tänk vad ni kan vara glada att ha ett sånt fint ställe som Zetas att gå och titta på, jag är så avundsjuk på er. Pigga på dig. Kram Katarina.

Compact Garden sa...

Nu är det VÅR..igår var det så varmt och skönt att man fick vårrus i hela kroppen..

Balkongen ser jättehärlig ut med vackra färgglada blommor, vi har en balkong i vår lägenhet men den får numera bara ett litet lyft..sen är det bara kollo stugan som gäller..

Jag tänkte fråga dej om boken trädgårds visioner, tycker du att den är bra? Jag såg ett inslag på TV4 där en trädgårdsmästare visade den men tänkte jaja den kanske inte är för små trädgårdar..

Ha en riktigt skön söndag Kram Anne

White cotton grass sa...

Vad många fina blommor! Härligt!

kram helena

Leamarlené sa...

Ja visst är det skönt att våren är här. Vad fina växter du har hunnit att inhandla. Själv har jag inte köpt en enda än.
Håller med dig om att orkideer är vackra. Har också svårt att låta bli att köpa.

Kram, Marlene

Ingela la la sa...

Vilka fina blommor och planteringar du har gjort! Du är en sann inspiration du =)

Tråkigt med det höga huset..

Ha en skön söndag!
Kram ingela

Katinka sa...

Åhh, vad fint! Ja, nu är det då sannerligen vår! Bättre kan det inte bli!

Tea Lady sa...

Hej Marie!

Åh, du har redan varit till Zetas! Det är tradition för mig i april eller maj, men jag har inte hunnit dit än. Supervackra blommor fick du tag på och den där krukan...! Åh, njut!

Kram,
Lena

Marie sa...

Härlig vårstämning - du har lyckats få en underbar vårkänsla på din balkong. Här är det också vår, trots att snön fortfarande ligger kvar, men i solen är det varmt, och kaffet kunde drickas ute idag.

Anonym sa...

Hej!
Vad tråkigt att få titta på ett hus istf träd! Men du har gjort fint på din balkong, så titta på blommorna!
Hulda

Sjabbig men chic sa...

Vilka härliga bilder du visar både från trädgårdsmässan och Zetas och dig själv! Det enda jag verkligen inte gillar är fästingar. Vi har inte haft några fästingar här i Jämtland men på senare år har de börjat komma även hit. Förbannat också!

Kram Lisa

gulle hexan sa...

god söndag..:) men ååååå vad fint du har grejat.. å så härliga blommster du planterat.. underbart*

trist med huset som stal ekbacken din.. aja men du har varit jätte duktig.. å fått din balkong så mysig!!!
KRAMmmm

Villa Carl Larsson sa...

Åh vad fint du har fått till det på balkongen. Jag har också pyntat till det lite på vår balkong. Tyvärr var inte solen framme vid fotningen men det får gå ändå.

Kram Josefin

Åsa sa...

Åh du kan komma hit och hjälpa mej med!;) Tänker varje vår att i ÅR ska jag lyckas med färg och blomkombinationerna... Testade nått slags gräs i zinkbalja,det blev fint men så är det där med att vattna... Har inget tak på balkongerna... Ja vi har 2 balkonger! Vad heter blommorna i första bilden långa stjälkar m lila blommor tror jag? //Åsa

Gunilla sa...

Oj vad fint.Jag längtar ochså att få sitta ute men än får jag hålla till i inglasade uterummet. Några balkonglådor är ju inte aktuellt ännu här hos mig.Vi har riktigt Aprilväder idag. Grått och trist men snart så.

Ha en fortsatt bra dag


Gunilla

Anneli sa...

Vilka superhärliga
balkongblomsterbilder - jättefint
Gillar din söta fågel där oxå...
Kramar
Annelie

Ullis/Leva på landet sa...

Ja visst är det ett avlångt land vi bor på. Det skiftar ju verkligen. Underbart du har det på balkongen. Här är det ju fortfarande mycket snö även om en del försvann i helgen. Hade länge gått och tittat på kaninen innan den fick följa med hem.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Hon med klackarna sa...

Va mysigt du redan har fått det på din balkong! Jag har börjat att botanisera men är inte klar än..
Jag kom åxå på att det skulle va himla skönt att sitta på balkongen å blogga, måste verkligen försöka att få till mobilt bredband ;o)

Mjuka sa...

Helt underbart ljuvligt!
kramar Malin

H A N N A S - F O R M sa...

Å, så fiiint...nu blir jag avis...min balkong vågar jag inte visa på läääänge...hu, vad den ser ut...men dina blomlådor var ljuvliga.mmmm, våååår!!!!

KRAM vännen!
Hanna

Hanna sa...

Hej där!!
Vad fiint du gjort på balkongen!
Åh, härliga vårbilder!
Längtar till snön försvinner här hos oss...

Hoppas du har d bra!
Glad påsk om vi inte hörs före!
Kram Hanna

Katta sa...

Vilken undebar balkonglåda den som ser rostig ut! De växer upp som svampar och ogräs runt ikring oss med olika byggnader nu.Som tur är bygger de för det mesta hyfsat snyggt numera.Kram Katta

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Oj vilken fin balkong du har. Log lite lätt när jag läste om din rundvandring i Sveriges avlånga land. Jag längtar till växtligheternas tid men idag snöar det tussar från himlen som är som pingisbollar, sjukt!!! Jag håller absolut med dig, det är verkligen skilda vyer beroende vilken blogg man besöker. Jag gillar att titta i era fina vårbloggar ;O)
Fy för det där höghuset!!!
Ha en bra dag och kram på dig.